TurisMALL
powered by

Cele mai inalte statui din lume


MOSCOVA

Statuile cu o inaltime foarte mare au fost ridicate cu un scop precis: dimensiunea lor impresionanta si suma mare de bani cheltuita vorbesc despre importanta personajelor in cinstea carora au fost construite. De multe ori, aceste statui au un impact imens asupra oamenilor, fiind o mostenire de mare pret lasate generatiilor ce vor veni.

Primavara Templului Buddha, ChinaPrimavara Templului Buddha este cea mai inalta statuie din lume, cu 128 m. Statuia se afla in China si il reprezinta pe Vairocana Buddha. Acest imens simbol religios se afla pe varful muntelui Jiuhua si este asezat pe un piedestal de 25 m.

Statuia Laykun Setkyar, MuanmarA doua cea mai inalta statuie din lume este tot o reprezentare a lui Buddha si se afla in Myanmar. Statuia are o inaltime de 116 m si a fost finalizata in 2008.

Ushiku Daibutsu, JaponiaO alta statuie impozanta se afla in Japonia si il reprezinta tot pe Buddha. Marele Buddha Ushiku are o inaltime de 110 m si o greutate de 4.000 tone. Pentru a va face o idee despre cat de impresionanta este aceasta statuie, ar trebui sa stiti ca doar capul masoara jumatate din Statuia Libertatii.

Nanshan Haishang Guanyin, ChinaStatuia Nanshan Haishang Guanyin se afla pe insula Hainan, o importanta atractie turistice din China. Statuia o reprezinta pe Zeita Milei, o figura importanta in religia budista. Statuia are 108 m inaltime, iar la inaugurarea oficiala au fost prezenti 108 calugari.

Statuia imparatilor Yan si Huang, ChinaO alta statuie cu o deosebita importanta pentru poporul sau se afla in China. Aici, a fost ridicata statuia imparatilor Yan si Huang, cu o inaltime de 106 m. A fost nevoie de 20 ani pentru ca statuia sa ajunga la forma finala. In China, importanta unei persoane este data de dimensiunea statuii.

Sendai Daikannon, JaponiaStatuia Sendai Daikannon a iscat multe controverse deoarece a fost ridicata de o companie care evita sa plateasca statului taxele anuale. Locuitorii din Sendai nu au fost impresionati de statuie, insa turistii o onoreaza cu mii de vizite, mai ales ca din varful statuii (unde se ajunge cu liftul), privelistea este uimitoare.

Petru cel Mare, MoscovaStatuia din Moscova il reprezinta pe Petru cel Mare, unul dintre cei mai mare conducatori ai Rusiei. Considerata a fi una dintre cele mai urate statui din lume, monumentul are o poveste amuzanta. Cu o inaltime de 96 m, artistul Tsereteli a construit, initial, statuia lui Cristofor Columb pe care a incercat sa o vanda guvernului american. Uimiti de uratenia statuii, americanii au refuzat-o. Asadar, sculptorul a inlocuit capul lui Columb cu cel al lui Petru cel Mare si a vandut-o Rusiei.

Marele Buddha, ThailandaMarele Buddha este cea mai inalta statuie din Thailanda si are o inaltime de 92 m. Monumentul auriu a avut nevoie de 18 ani de munca continua pentru a putea fi expusa.

Ling Shan Grand Buddha, ChinaO alta statuie impresionanta prin forma si inaltime se afla in provincia Lingshan din China. Statuia lui Buddha masoara 88 m si isi intampina vizitatorii cu o mana ridicata si un chip zambitor.

Patria Mama te cheama, RusiaDupa batalia de la Stalingrad, in Rusia au fost ridicate 4 statui in memoria luptei. Patria Mama te cheama este cea mai inalta dintre ele, 87 m. In 1967, la momentul inaugurarii, Patria Mama era cea mai inalta statuie din lume.

Sursa articol. Sursa foto


6950

Ghiduri turistice
Evenimente
foto KlangBogen
Vizitatorii fermecatorului oras Viena se pot bucura in cadrul festivalului KlangBogen de un program ..
Italia  |  Romania  |  Malta  |  Cehia  |  Ungaria  |  Spania  | 
Stiai ca?
Primul institut speologic din lume a fost infiintat de marele explorator roman Emil Racovita. Emil Racovita este totodata si “parintele biospeologiei“, alaturi de René Jeannel.... Atlas, cel mai mare lant muntos (2.500 km) se afla in Africa?...
Dictionar turistic
Greutatea acceptata a bagajelor - Cantitate de bagaje pe care un pasager o poate incarca la bordul unei aeronave. De exemplu, in sistemul utilizat in cadrul liniilor aeriene, greutatea acceptata a unui bagaj este de 30 kg/persoana pentru clasa business si 20 de kg/persoana pentru clasa economic.
7 recomandari