Cele mai interesante legi despre jocurile de noroc din SUA

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Cele mai interesante legi despre jocurile de noroc din SUA


Chiar dacă poate sună șocant, dar nu toate legile din SUA au și logică. Probabil că ai dat și tu peste liste de genul “blue laws”, liste formate din tot felul de legi care nu au deloc sens. Astfel de liste par să fie desprinse dintr-un film. Spre exemplu, o mică țară din Alabama le interzice bărbaților să poarte mustață în biserică. Un stat din Texas interzice oricui să își vândă ochii, oricare dintre ei. Într-o zonă de țară din West Virginia este interzis să fluieri sub apă și riști o amendă de 20 de dolari. Poate că în trecut aveau sens, însă în prezent aceste legi sunt doar amuzante. Vom analiza în acest articol câteva legi interesante despre jocurile de noroc din SUA. Gets Bet România este cazinoul unde poți începe chiar acum să pariezi și să beneficiezi de câteva bonusuri interesante.


Este interzis să deții păcănele în 5 state


Este simplu de înțeles să interzici deținerea și folosirea de sloturi cu bani reali, în special în statele în care acest lucru este interzis în mod direct prin lege. De asemenea, este de înțeles cum în unele zone în care cazinourile reprezintă o industrie destul de mare să fie interzisă deținerea personală de sloturi fizice pentru a nu începe o afacere ilegală. Totuși, este greu de înțeles cum 5 state consideră o crimă faptul de a deține chiar și un aparat de sloturi care nu funcționează sau unul de poker virtual.

Dacă trăiești în Hawaii, Connecticut, Nebraska, South Carolina sau Tennessee este interzis prin lege să deții orice slot antic sau stricat. Nu contează că aparatul nu mai funcționează sau este pur și simplu folosit ca piesă de mobilier. În aceste state nu există nici o excepție. Dacă deții un aparat de sloturi și ești prins vei petrece câteva nopți în închisoare. În Hawaii, poți ajunge chiar să fii acuzat de infracțiune dacă ești prins de două ori că deții un astfel de aparat. Legea aceasta este atât de neclară, încât chiar și un aparat care îți oferă gumă sau dulciuri în schimbul unei sume de bani poate să fie considerat slot.

Texas Hold`em este ilegal în TexasProbabil această lege este un șoc pentru unii care au crezut că această variantă Texas Hold’em a pokerului a apărut chiar în Texas. Pokerul este jucat în Texas, însă acesta nu seamănă cu jocul tradițional. Există foarte multe restricții care îl transformă mai mult într-un joc amical decât într-un joc de abilități. Jocul de poker tradițional din Vegas, Texas Hold’em, nu este legal în Texas.

Statul Texas admite câteva forme ale jocurilor de noroc. De exemplu, Texas Lotto este o afacere cunoscută și foarte răspândită, iar statul chiar ține câteva curse de câini și de cai. Evenimentele de caritate pot să strângă fonduri prin intermediul bingo-ului sau a jocurilor de la masă, atât timp cât cel care ține evenimentul nu face un profit de pe urma acestuia.

Jocurile de poker în public sunt interzise în Texas, astfel că va trebui să îți cauți un club privat pentru a putea juca. Costul unui astfel de abonament este singura metodă legală prin care cei de la cazino pot să facă profit, așadar ar trebui să te aștepți la niște costuri destul de ridicate. Pentru o zi, un abonament poate să coste 10 sau chiar 20 de dolari. Spațiile publice în Texas reprezintă și includ spitalele, școlile, afacerile și chiar și apartamentele sau casele private, hotelurile sau camerele de la motel. Așadar, unde există astfel de cluburi de poker? În interiorul afacerilor private, de obicei în locurile mai puțin atractive ale orașului.

Cei de la cazino nu au voie să facă alt profit înafară de taxa de intrare. De pe urma unui pariu nu poate să facă profit decât jucătorul. Clubul mai poate să facă profit și de pe urma vânzării de mâncare sau băutură, iar de multe ori aceștia cresc foarte mult prețurile, lucru teoretic ilegal.

Jocurile de noroc interzise duminica


Această lege a apărut ca urmare a zilei dedicate lui Dumnezeu din secolele XVIII și XIX. Duminica majoritatea dacă nu chiar toți oamenii mergeau la biserică. Băutura, prostituția, fumatul și chiar jocurile erau interzise duminica. Chiar dacă astfel de legi au fost date acum mult timp, există state în care aceste legi încă există și sunt puse în practică.

Reguli bizare la Bingo în North CarolinaPoate că te întrebi: ce reguli pot să existe la Bingo? EI bine, statul North Carolina îți va arăta faptul că este o faptă penală ca un joc de la Bingo să dureze mai mult de 5 ore. Contrar opiniei multor jucători, statul North Carolina prevede ca o persoană să aibă voie să participe la o singură sesiune de Bingo ce durează 5 ore într-un interval de 48 de ore. De asemenea, limita maximă de câștig la Bingo este limitată la 500 de dolari, fie cash sau în alte valute.

Este de înțeles de ce unii limitează cât poți câștiga sau cât poți paria la un joc, tocmai cu scopul de a nu îi face pe oameni să parieze prea mulți bani și să riște bani de care poate au mare nevoie. Însă nu are logică să interzici cât de mult poate să dureze un anumit joc și chiar să fie considerată o faptă penală încălcarea acestei legi.


Concluzie


Următoarea dată când mergi la un cazino să plasezi un pariu sau te afli la o masă dintr-un cazino, gândește-te că există astfel de legi pe care alții chiar trebuie să le respecte cu strictețe. Acestea sunt doar câteva legi despre jocurile de noroc care, consider că nu au logică, însă există multe alte astfel de legi. De obicei, aceste legi au avut sens la momentul când au fost date, însă nu au mai fost revizuite sau au rămas în vigoare de-a lungul timpului. Așadar, înainte de a te juca într-un cazino în anumite state din SUA, ar fi bine să consulți legile locale și să te asiguri că nu faci nimic ilegal.


20

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Mikulas, Vanoce, Silvestr - Praga
Sarbatorile de Craciun, Mikulas, Vanoce, Silvestr sunt prilej de petrecere pentru locuitorii Cehiei...
Germania  |  Malta  |  Cehia  |  Romania  |  Italia  |  Franta  | 
Stiai ca?
Thomas Edison si Nikola Tesla, desi au fost nominalizati ca potentiali laureati ai premiilor Nobel din anul 1915, niciunul dintre ei nu a fost laureat, in ciuda contributiilor stiintifice majore ale f... …in tarile din Asia, ceaiul reprezinta insasi arta de a trai? In timpul Chinei imperiale, ceaiul era considerat indispensabil oricarei ceremonii. In timpul celei de casatorie, de exemplu, ceaiul sim...
Dictionar turistic
Weekend - Week-end - Timpul liber de la sfarsitul saptamanii, ce poate fi petrecut practicand turismul (turism de sfarsit de saptamana), de regula, in destinatii turistice relativ apropiate de zona de resedinta.
7 recomandari