TurisMALL
powered by

Cele mai mari castele din lume


EDINBURGH

Fiecare tara se poate mandri cu un castel impresionant. De diferite dimensiuni, cu numeroase camere si gradini spectaculoase, castele au fost construite ca o structura defensiva pentru un conducator sau nobil.

Castelul Edinburgh, Scotia



Castelul Edinburgh este o atractie turistica reprezentativa pentru capitata Scotiei. Castelul, o veche fortareata ridicata pe roca vulcanica a servit drept baza militara in razboiul contra Angliei. Cu o arhitectura simplu, dar fermacatoare, castelul impresioneaza prin marimea sa impunatoare. Piatra Destinului este una dintre cele mai pretioase atractii din castel deoarece aici au fost incoronati regii Scotiei. Castelul Edinburgh are o suprafata de 35,737 m2.

Citadela Aleppo, Siria



Citadela Aleppo este unul dintre cele mai vechi castele din lume. Fortareata se afla pe un deal inalt de 50 metri, situat in centrul orasului Aleppo, Siria. Cu o importanta aparte pentru locuitorii orasului, dealul este intens folosit inca din mileniul III I.Hr. De-a lungul secolelor, Citadela Aleppo a fost ocupata de mai multe civilizatii, printre care greci, bizantini, ayyubidi si mamluks-. Constructia de astazi dateaza din secolul XIII. Citadela Aleppo are o suprafata de 39.804 m2.

Castelul Himeji, Japonia



Castelul Himeji este considerat unul dintre cele mai frumoase castele din Japonia si unul dintre putinele care au scapat de ravagiile cauzate de Razboiul Civil, cutremure sau bombardamente. Initial, aici a fost ridicat un fort in secolul XIV, pentru ca in urmatorii ani sa se extinda. Complexul castelului, asa cum arata astazi, a fost finalizat in 1609. Castelul Himeji are o suprafata de 41.468 m2.

Castelul Buda, Ungaria



Aflat in partea sudica a Castelului din Budapesta, Castelul Buda a fost fortificat in secolul XIII, dupa ce un atac mongol a impins cetatenii sa caute un cartier mai usor de aparat. Astazi, castelul este un mix de stiluri arhitecturale, de la gotic la baroc. Din cauza invaziilor repetate si a constructiilor de consolidare, castelul nu poate fi caracterizat printr-un singur stil arhitectural. Castelul Buda are o suprafata de 44.674 m2.

Castelul Spis, Slovacia



Castelul Spis se afla in partea de est a Slovaciei si este unul dintre cele mai mari castele medievale din Europa centrala. Corpul principal al castelului a fost fortificat cu ziduri din piatra in prima parte a secolului XIII, iar curtea inferioara la mijlocul secolului XV. Datorita locatiei superbe, castelul este adesea folosit ca locatie pentru filme: Dragonheart (1996) si The Last Legion (2006). Castelul Spis are o suprafata de 49.385 m2.

Castelul Hohensalzburg, Austria



Festung Hohensalzburg sau Fortareata Hohensalzburg este simbolul orasului Salzburg. Bucurandu-se de o pozitie strategica, pe o culme inalta din Salzburg, Hohensalzburg este una dintre cetatile cel mai conservate din Europa Centrala. Constructia fortaretei a inceput in 1077 de arhiepiscopul Gebhard von Helfenstein si a ajuns la forma actuala in anul 1500, in timpul domniei arhiepiscopului Leonhard von Keutschach. Impresionante sunt apartamentele printilor, decorate cu lambriuri pictate, Camera de Aur, Holul de Aur si Muzeul Fortaretei. Castelul Hohensalzburg are o suprafata de 54.523 m2.

Castelul Windsor, Anglia



Castelul Windsor este adesea considerat cel mai mare castel locuit din lume, dar si cel mai mare din Anglia. Castelul este una dintre resedintele oficiale ale reginii Elisabeta II, care petrecei aici numeroase weekend-uri. Castelul Windsor are o suprafata de 54.835 m2.

Castelul Praga, Cehia



Complexul Castelului din Praga, practic o cetate cu vedere la rau, a fost, pe rand, fortareata de aparare, resedinta dinastica a familiei Premysl si apoi capitala Sfantului Imperiu Roman. Complexul este format din Vechiul Palat Regal, Palatul Lobkowicz, Biserica si Manastirea Sf. Gheorghe. Castelul Praga are o suprafata de 66.761 m2.

Fortul Mehrangarh, India



Desi oficial este numit fort, Mehrangarh poate fi considerat un castel indian, cu usurinta. Situat pe un deal inalt de 122 metri, fortul are o inaltime de 36 metri si ziduri de 21 metri lungime. Intrarea in fort se face dupa ce treceti de 7 porti. Fortul a fost construit la initiativa fondatorului orasului Jodhpur, Rao Jodha, care a mutat aici capitala de la Mandore. Totodata, cladirea actuala dateaza din secolul XVII. Fortul Mehrangarh are o suprafata de 81.227 m2.

Castelul Malbork, Polonia



Castelul Malbork se afla in Polonia si este cel mai mare castel din lume. Castelul a fost fondat de cavalerii teutonici, in 1274 si a fost folosit pentru a se apara impotriva inamicilor. Castelul a fost extins de mai multe ori pentru a putea adaposti numarul tot mai mare al cavalerilor. Acestia au stat la castel pana in 1466, cand s-au retras la Konigsburg. Castelul Malbork are o suprafata de 143.591 m2.

Sursa articol. Sursa foto


9916

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Nochevieja - Madrid
Ajunul Anului Nou este denumit in Spania "Nochevieja” („Noaptea veche"). In noaptea de 31 decemb..
Franta  |  Belgia  |  Romania  |  Malta  |  Cehia  |  Italia  | 
Stiai ca?
Un barbat obisnuit mananca in jur de 50 de tone de alimente de-a lungul vietii pentru a mentine o greutate de 80 de kg? ... Liban se mai numeste si "Tara cedrilor" si "Perla Mediteranei"....
Dictionar turistic
Turism religios / ecumenic - Forma de turism care ofera pachete turistice pentru vizitarea unor lacasuri sfinte, manastiri si biserici.
7 recomandari