TurisMALL
powered by

Cele mai mari panouri publicitare


LONDRA

Cel mai mare indicator Nokia

Pentru a-i face pe utilizatorii telefoanelor Nokia sa foloseasca navigatia incorporata in cele mai noi modele de telefoane, compania a avut o idee geniala: a construit unul dintre cele mai mari indicatoare electronice din lume si l-a instalat langa London Bridge. Cu o inaltime de 50 m, indicatorul functioneaza pe baza unui sistem simplu: oamenii trimit un sms catre numarul de telefon al indicatorului, iar acesta arata directia, pe ledurile colorate aparand si destinatia. Timp de 2 saptamani, cat a stat in Londra, indicatorul a primit peste 2000 de sms-uri, semn ca scopul companiei a fost atins.

Cel mai mare panou publicitar eco-friendly

Seicii din Dubai si-au propus ca Emiratele Arabe sa intre in Cartea Recordurilor foarte des. Nu face exceptie de la regula nici cel mai mare panou publicitar eco-friendly, cu o lungime de 1.5km. Construit de o firma de imobiliara, panoul este realizat din plastic biodegradabil si vopsele ecologice, valoarea acestuia fiind estimata la 3.2 milioane $. Reclama va fi promovata, timp de 12 luni, in peste 40 tari de pe toate continentele. Adevaratul show este reprezentat de felul in care va fi transportat panoul: acesta va fi desfacut in 450 bucati, cu lungimi de 2 sau 10 m si va fi pus in containere care vor asigura o calatorie sigura.

Cea mai mare reclama Gillette

In 2011, turneul Wimbledon a fost promovat intr-o maniera inedita. Pe un teren de rugby din Londra, a fost pictata fata tenismenului Roger Federer. Figura sportivului a fost creata cu ajutorul unor roboti cu laser si a 3000 litri de vopsea si spray-uri industriale. Dupa, peste fata lui Federer au fost adaugate 1000 litri de spuma de ras care au fost indepartate cu o masina de tuns iarba.

Pariurile sportive se promoveaza din aer

Microbistii care au calatorit spre Viena inainte de Euro 2008, au avut parte de o surpriza din partea companiei de pariuri sportive Betfair.com. Pe un teren verde din apropierea aeroportului, a fost vopsita o reclama ce indeamna pe microbisti sa parieze prin Betfair.com.

Reclama Coca-Cola din desert

Pentru a aniversa 100 de ani de activitate, compania a realizat cel mai mare logo Coca-Cola din lume. Localizata in partea de nord a Chile, logo-ul are o inaltime de 50 m si o lungime de 120 m. Logo-ul a fost facut din 70.000 de sticle goale dde Coca-Cola.

Piramida filmului Transformers

Cinefilii din intreaga lume au asteptat cu sufletul la gura lansarea filmului TRANSFORMERS: Revenge of the Fallen. Pentru a anunta premiera in stilul specific Hollywood-ului, compania Paramount/Dreamworks a inchiriat piramida hotelului Luxor Las Vegas Hotel and Casino, simbolul orasului Las Vegas. Pe principala latura a piramidei trona Optimul Prime, aparatorul omenirii.

Logo KFC, vizibil pe Google Earth

Desi KFC nu este prima companie care are o reclama vizibila pe Google Earth, cel de la KFC se numara printre cele mai ambitioase. Construit in desertul din Nevada, logo-ul a fost ridicat in 6 zile si a fost realizat din 65.000 placi din marmura si beton. Marimea reclamei depaseste 26.000 m2.

Cel mai mare poster din lume pentru albumul lui Michael Jackson

Pentru a promova album "Michael", Sony Music Entertainment a ales aeroportul Heathrow din Londra. Aici, a fost desenat cel mai mare poster din lume, cu o marime de 822 m. In scurt timp, posterul a intrat in Cartea Recordurilor.

Reclama cu vopsea imprastiata

Pentru a atrage atentia asupra importantei asigurarilor, compania Nationwide Insurance din SUA a creat una dintre cele mai haioase si mari reclame de pe cladiri. Cu o inaltime de peste 400 m, reclama prezinta iluzia unei cutii de vopsele care se raspandeste rapid pe cladire, parcare si masinile aflate in zona.

Reclama pentru o companie aviatica

In speranta de a atrage mai multi calatori, Swiss Air a construit o reclama pe un teren din apropierea aeroportului din Munchen. Pentru a fi vizibila din aer, a fost nevoie de 4 luni de cosire a terenului, iar pentru rezultatul final s-au folosit peste 1000 litri de vopsea si ulei de in.

Sursa


3558

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Pietele de Craciun din Viena
In fiecare an,incepand cu mijlocul lunii noiembrie si pana la Craciun, cele mai frumoase locuri din ..
Stiai ca?
Un cameleon orb este perfect capabil sa-si schimbe culoarea in concordanta cu mediul înconjurator?... Cel mai mare ochi este cel al caracatiţei? Diametrul ajunge la 40-50 cm?...
Dictionar turistic
Aerogara - Constructie destinata indeplinirii tuturor formalitatilor legale de plecare si sosirea pasagerilor aerieni si a bagajelor acestora; in general, este un spatiu distinct de aeroportul propriu-zis.
7 recomandari