TurisMALL
powered by

Cele mai mari piramide din lume


CAIRO

Toata lumea a auzit de piramidele din Egipt. Insa, mai exista si alte astfel de constructii care nu se bucura de aceeasi faima, desi formele sale se pastreaza inca intacte dupa sute de ani.

La Danta, El Mirador (0,9 milioane m³)El Mirador a fost un frumos oras mayan care a inflorit intre secolele 6 I.Hr, atingand populatia maxima de 8.000 de persoane intre secolele 3 I.Hr – I d.Hr. In secolul IX, orasul a fost abandonat, din motive care raman necunoscute. In 1926, ruinele orasului mayan El Mirador au fost descoperite. Din pacate, din cauza locatiei, in mijlocul junglei din Guatemala, situl a primit putina atentie. Principalele structuri ale complexului sunt El Tigre si La Dante, ce au forma unor dealuri.

Piramida Soarelui, Teotihuacán (1,2 milioane m³)Piramida Soarelui este cea mai mare piramida din Teotihuacán si una dintre cele mai impunatoare din Mesoamerica. Numele vine de la aztecii, care au vizitat orasul Teotihuacán la cateva secole dupa ce a fost abandonat. Piramida a fost construita in 2 etape: prima faza a inceput in anul 100 d.Hr si a pus bazele formei actuale. A doua etapa a inceput cativa ani mai tarziu si a ridicat constructia pana la inaltimea de 75 metri si diametrul de 225 metri.

Hotel Luxor, Las Vegas (1,228 milioane m³)Hotelul Luxor Pyramid este unul dintre primele hoteluri-resort deschise pe bulevardul Las Vegas Strip in anii '90. Inaugurarea oficiala a avut loc in 1993, dupa doar 8 luni de constructie. Hotelul Luxor are 2.526 camere, un casino gigant, showroom, restaurante si sali destinate show-urilor. Hotelul Luxor Pyramid are o baza de 183 metri si o inaltime de 110 metri.

Piramida Indoita, Dahshur (1,237 milioane m³)Piramida Indoita se afla in Dahssur si este a doua piramida construita de faraonul Sneferu. Misterios, piramide egiptene rasar din desert la un unghi de 55 grade, pentru ca dintr-o data sa isi schimbe gradual directia spre 43 grade. O teorie sustine ca din cauza zonei abrupte, constructorii au fost nevoiti sa foloseasca un unghi mai larg, pentru a evita ca pasajele si camerele sa fie prea mari. Baza piramidei este de 186.6 metri, iar inaltimea de 101.1 metri.

Piramida Rosie, Egipt (1,69 milioane m³)Piramida Rosie a fost construita de faraonul Sneferu si este prima incercare reusita din lume de a construi o piramida adevarata. Piramida masoara 220 x 220 metri si are o inaltime de 104 m. Piramida Rosie a fost cea mai mare piramida din lume pana la aparitia constructiilor din Giza. Piramida Rosie este deosebite deoarece aici nu se inghesuie turisti din toate colturile lumii, iar accesul in interior este neregulat.

Marea Piramida Cholula, Mexic (1,8 milioane m³)Marea Piramida Cholula pare a fi un deal sub forma unei piramide. Pe varful dealului se afla o biserica catolica, Iglesia de Nuestra Señora de los Remedios, construita de spanioli in 1594, pe locul unui templu hispanic. Potrivit Cartii Recordurilor, acest templu este cea mai mare piramida din lume, vreodata construit, cu un volum total estimat la 4.45 milioane mウ. Templul este ridicat pe o data de 450 x 450 metri, cu o inaltime de 66 metri.

La o examinare mai atenta, situl are un volum diferit. Complexul este format din mai multe structuri, construite una peste alta. Prima constructia a fost ridicata in secolul III I.Hr, iar ultima in secolul IX d.Hr. Fotografia de mai sus arata o piramida asezata pe o platforma imensa. Baza piramidei are 295 x 270 metri, dar piramida Cholulu ramane pe locul 3 in topul celor mai mari piramide din lume.

Piramida Khafre (2,21 milioane m³)Piramida Khafre este a doua cea mai mare piramida din lume si a fost construita de faraonul Khufu, tatal lui Khafre. Piramida pare mai inalta decat Marea Piramida din Giza deoarece a fost construita pe o zona mai inalta. Piramida Khafre are o baza de 215.5 metri, iar inaltimea originala era de 143.5 metri. Din pacate, in prezent, piramida are cu 12 metri mai putin.

Piramida lui Khufu (2,58 milioane m³)Piramida lui Khufu se afla pe platoul Giza, necropola anticului Memphis, actualmente parte a capitalei Cairo. Cunoscuta si sub numele de Marea Piramida din Giza sau Piramida lui Cheops, doar aceasta constructie, si nu toate cele trei Mari Piramide, se afla pe lista celor 7 minuni ale lumii antice.

Constructia piramidei a inceput in anul 2560 I.Hr si a fost nevoie de 2.521.000 mウ cubi de piatra pentru a finaliza capodopera, la ordinul faraonului Khufu din a IV-a Dinastie, pentru a servi drept mormant acestuia. Piramida avea o inaltime de 146 metri (in prezent 138 metri) si latura de 227 metri. Timp de 43 secole, pana in 1889, cand a fost construit Turnul Eiffel, Marea Piramida din Giza a fost cea mai inalta constructie din lume.

Sursa articol


12764

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul Fotografiei - Roma (Fotografia - Festival Internazionale di Roma)
Roma gazduieste in muzee, galerii, spatii publice si private mostre de fotografie, in fiecare an cu ..
Romania  |  Ungaria  |  Franta  |  Cehia  |  Malta  |  Grecia  | 
Stiai ca?
Cele mai calde izvoare de apa termala din Romaia se gasesc in statiunea Baile Herculane. Aici temperatura apei depaseste 55 grade Celsius.... Cuvantul "mafia" provine din Insula Sicilia, iar in prezent acest termen defineste crima organizata....
Dictionar turistic
Eliport - Aeroport de dimensiuni reduse, construit special pentru decolarea, aterizarea si manevrele elicopterelor.
7 recomandari