Cele mai mari rezerve de petrol din lume

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Cele mai mari rezerve de petrol din lume


MADINA

Luptele pentru petrolul din Occident s-au soldat cu moartea a mii de soldati si civili. Este lucru cunoscut ca tari puternice ca Arabia Saudita, Rusia si Iran vor domina piata multi ani de acum inainte.

Arabia Saudita
Fara nici o surpriza, pe primul loc al clasamentului se afla Arabia Saudita cu 19.8% din rezerva mondiala de petrol. Concret, sub desertul vast se afla peste 264.6 miliarde de barili de titei care asteapta sa fie forati.

Venezuela
Venezuela este tara cu cea mai mare rezerva din America de Sud, cu un total de 172.3 miliarde de barili sau 12.9% din rezerva mondiala. Pe locul 2 se afla Brazilia, cu doar 1%.Iran
Iranul are 10,3% din rezervele de petrol ale lumii si daca nu ar fi fost sanctiunile numeroase primite - un obstacol major in dezvoltarea industriei de petrol si a productiei de gaze, ar fi putut fi o tara mult mai puternica din acest punct de vedere. In octombrie 2010, rezerva nationala a fost estimata la 150.31 miliarde de barili.

Irak
In urma ultimelor statistici, Irak are o rezerva mondiala de petrol de 8.6%. In ciuda instabilitatii si a recuperarii industriei de gaz si petrol, Irak extrage zilnic 2.482 milioane de barili pe zi.Kuweit
Desi este o tara mica, Kuweit are o rezerva impresionanta de petro: 7.6% din rezerva globala, ce se traduce in 101.5 miliarde de barili de petrol. In fiecare zi, Kuweit extrage 2.2 milioane de barili pe zi. Divergentele politice din Kuweit tin la distanta posibilii investitori.

Emiratele Arabe
Rezerva de petrol a Emiratelor Arabe este de 7.3%, ceea ce inseamna 97.8 miliarde de barili. In fiecare zi, din golf arab se extrag 2.6 milioane de barili. Abu Dhabi se concentreaza pe dezvoltarea industriei de gaz natural, in special pe cel neconventional.

Rusia
Desi Europa nu se afla in top, Rusia se afla pe locul 7, cu un total de 5.6% din rezerva mondiala de petrol. Cu 74.2 miliarde de barili, Rusia extrage 10 milioane de barili pe zi.

Urmatoarele tari din clasament sunt: Libia (3.3% - 44.3 miliarde de barili), Kazakhstan (3% - 39.8 miliarde de barili), Nigeria (2.8% - 37.2 miliarde de barili) si Canada (3.2 miliarde de barili pe zi).

Sursa articol


3344

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Piata de Craciun - Praga
Daca optati pentru o vizita in capitala Cehiei in perioada Sarbatorilor de Iarna, nu veti regreta. O..
Ungaria  |  Malta  |  Franta  |  Cehia  |  Grecia  |  Marea Britanie  | 
Stiai ca?
Pestera cu cea mai lunga stalactita (o coloana calcaroasa lunga de 59,4 m) este Cueva de Nerja, situata in sudul Spaniei, in apropiere de orasul Malaga.... Cel dintai dintre praznicele imparatesti cu data schimbatoare, din cursul anului bisericesc, este Duminica Stalparilor sau a Floriilor, numita in popor si Floriile, cu o saptamana inainte de Pasti (du...
Dictionar turistic
Bagaj - Baggage - Lucruri impachetate, luate de calator intr-o calatorie. Este un termen folosit de obicei in SUA. In Marea Britanie este mai mult folosit termenul de "luggage", dar "baggage" este folosit de carausi.
7 recomandari