Cele mai populare cabane de vanatoare din tara noastra

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Cele mai populare cabane de vanatoare din tara noastra


Nu contează dacă ești vânător, turist sau călător entuziasmat! Dacă dorești să petreci un weekend cu prietenii departe de agitația din oraș, cel mai indicat este să alegi o cabană la munte, în padure. În țara noastră sunt foarte multe cabane de vânătoare situate în peisaje minunate, care oferă vedere către munte. Unele dintre ele sunt situate chiar pe crestele munților, cum sunt cabanele din Harghita sau din zonele montane. Toate aceste cabane sunt o atracție specială pentru turiști și pentru oamenii pasionați de vânătoare.

În județul Harghita sunt 9 cabane de vânătoare, situate într-un peisaj superb, în mijlocul pădurilor de foioase și brazi. Aici vin turiști din toată țara pentru a participa la partidele de vânătoare care au loc toamna, când este bocănitul cerbilor. Bocănitul se manifestă mai ales dimineața și seara, atunci este mai intens. După perioada de bocănit, cerbii formează cârduri. Perioada de vânătoare de selecție fiind 1 septembrie – 31 decembrie, sau 10 septembrie – 15 noiembrie pentru trofeu. În vânătoarea de selecție se pot alege animalele sălbatice care trebuie selecționate. Deci se vor vâna animalele care nu prezintă interes pentru înmulțire și animale care sunt considerate trofee de vânătoare.

Cea mai obișnuită metodă de vânare este cea la pândă. În acest caz vânătorul nu se deplasează și astfel nu este simțit de vânat. O altă metodă este cea prin apropiere care este mai dificilă, necesită efort, rezistență, se parcurge mult teren. Aceasta este potrivită în perioada când vânatul iese pe locurile de bocănit. Mai este folosită și vânătoarea la goană.

Una dintre cele mai populare cabane de vânătoare din Harghita este cabana Ivo care este aproape de localitatea Zetea. Alte cabane de vânătoare din județul Harghita sunt: Harghita-Mădăraș, Lacul Roșu, Mădăraș, Brădești. Cazarea este bună, iar masa se poate servi la restaurantele și pensiunile din apropiere.

În Banat sunt renumite cabanele de vânătoare Berzovița, Cărneala și Bahului. Acestea sunt administrate de Ocolul Silvic Anina. Alte cabane din Banat sunt:
 • Cabana Păstrăvăria Văliug
 • Cabana Perla Clisurii se află în apropiere de localitatea Cozla
 • Cabana Pischia 2 în vestul Dealurilor Lipovei
 • Cabana Ochiul Bei situată în Rezervația Ochiul Bei, bazinul Valea Bei
 • Cabana Cheia-Poieni în comuna Pietroasa, satul Poieni, în partea de nord-est a Munților Poiana Ruscăi
 • Cabana Gârnița, Schit Km 36, Racasdia
 • Cabana Poiana Mărului într-un peisaj foarte frumos cu păduri de conifere și foioase, aproape de satul Poiana Mărului
 • Cabana Semenic la 200 m de pârtia de schi de pe Muntele Semenic, aproape de stațiunea turistică Semenic; aici este Rezervația Naturală Izvoarele Nerei și păduri de fag
 • Cabana Chevereș se află la 3 km de comuna Chevereșul Mare
 • Cabana Fârdea situată la 200 m de Lacul Surduc
 • Cabana Smida lângă localitatea Bocșa Montană, bazinul hidrografic Smida.

 • Vânătorii adoră viața la cabană, pentru că în opinia lor aici se simt minunat. Ei spun că practică vânătoarea din pasiune și că sentimentele de vânătoare sunt destul de subiective. Pur și simplu nu au motive raționale prin care să-și justifice această pasiune și nici nu vor să dea prea multe explicații. Unii dintre ei spun că vânătoarea este interesantă, că trăiesc sentimente de neegalat atunci când capturează un animal sălbatic sau un cerb mare.

  Alții spun că fac asta pentru a combate animalele dăunătoare vânatului cum sunt: răpitoarele cu păr – dihorul, jderul, vulpea, ursul, lupul, bursucul și altele. Sunt și păsări răpitoare – bufnița, vulturul, gaia, șoimul. Lupul de exemplu atacă cervideele și mistreții. De asemenea lupul atacă frecvent oile, bovinele, păsările din gospodăriile oamenilor. Vulpile pot fi dăunătoare vânatului, de aceea înmulțirea lor este uneori stopată. Vulpea atacă potârnichea, fazanul, iepurii.

  În prezent armele de vânătoare sunt foarte performante, iar aici nu ne referim doar la cele mai eficiente cuțite de vânătoare ci mai ales la arme de vânătoare, carabine și cartușe. Pe acest site se găsesc numeroase accesorii și produse speciale pentru vânătoare: lanterne, lunete, camere de supraveghere cu senzor de mișcare, termos, rucsac, lanternă, căști de protecție, etc.

  Armele de vânătoare se aleg în funcție de specia de vânat spre care se va ținti. Sunt arme de calibre mici, arme de calibre medii, arme de calibre mari. În țara noastră sunt permise doar anumite arme potrivit legislației. De exemplu pentru căprior se folosește arma de calibru minim a proiectilului 5,6 mm. Pentru mistreț se folosește arma de calibru minim a proiectilului 6,5. Un vânător care vrea să cumpere doar o singură armă, poate alege una de calibru universal pe care o poate folosi pentru a vâna căpriori, mistreți, capre, cerbi.

  Cele mai bune carabine de vânătoare sunt: Blaser, Browning, Steyr Mannlicher, Benelli. Acestea au caracteristici deosebite și sunt foarte performante: au țeava astfel realizată încât asigură o bună precizie, trăgaciul este foarte bun, cocoșul are cursa foarte scurtă, design-ul este deosebit.

  Îmbrăcămintea și echipamentul vânătorului contează, deci și acestea trebuie să fie de calitate.


  384

  Ghiduri turistice
  Evenimente
  foto Carnavalul Dunarii
  Carnavalul Dunarii se desfasoara in fiecare an in luna iunie. Acest eveniment este dat in cinstea ..
  Stiai ca?
  Continentul Africa acopera 22% din suprafata uscata a Pamantului?... Prajiturile cu ravas nu sunt traditionale din China? Ele au fost inventate in 1920, de un lucrator al fabricii Key Heong Noodle din San Francisco? ...
  Dictionar turistic
  Diagrama - Seating plan - Plan al unui tren sau autocar pe care se noteaza locurile retinute si observatii in legatura cu calatoria.
  7 recomandari