Cele mai renumite universitati din Europa

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Cele mai renumite universitati din Europa


CAMBRIDGE

"Ai carte, ai parte" este un vechi proverb romanesc, spus de toti parintii cand odraslele se incapataneaza sa invete. Europa este cunoscuta pentru universitatile sale prestigioase, de unde numeroase personalitati au absolvit cu brio.

Universitatea Oxford, Marea BritanieOxford este cea mai veche universitate din Regatul Unit si a avut o crestere spectaculoasa in secolul XI, cand regele Henric al II-lea a interzis tinerilor sa mai studieze in tari straine, si in special la Paris. La Oxford sunt 38 de facultati, iar in fiecare an peste 10.000 de studenti termina facultatea aici. Taxele sunt destul de ridicate si se calculeaza in functie de materiile studiate, cetatenie si venit annual, variind intre 3.000 – 9.000 lire sterline.

Universitatea Cambridge, Marea BritaniePe locul 2 avem tot universitate din Marea Britanie, care se bucura de o popularitate asemanatoare cu cea de la Oxford. Cambridge este a doua universitate ca vechime din Marea Britanie si a fost fondata in 1209, de un grup de profesori care au parasit Oxford in urma unui conflict cu localnicii. Cu o reputatie deosebita, universitatea Cambridge a avut studenti celebri care au schimbat lumea cu descoperirile lor: Henry Cavendish a descoperit hidrogenul, Isaac Newton a pus bazele mecanii clasice si a descris legile atractiei naturale, structura ADN-ului a fost dezvoltata de Rosalind Franklin, Francis Crick, James D. Watson si Maurice Wilkins. Cu peste 18.000 de studenti, taxa anuala la Cambridge este de 3.375 lire sterline.

Imperial College London, Marea BritanieImperial College London este o universitate publica, aflata in Londra, care gazduieste peste 13.000 de studenti. Cu o taxa anuala ce sare de 9.000 de lire sterline, Imperial College London are 4 specializari: stiinta, inginerie, afaceri si medicina. Universitatea a fost fondata in secolul XV, iar printre absolventii sai se numara: Sir Alexander Fleming (farmacolog, premiu Nobel), Rodney Robert Porter, (medicina, premiu Nobel), Sir Derek Barton (chimie, premiu Nobel).

ETH Zürich - Swiss Federal Institute of Technology Zürich, ElvetiaETH Zürich - Swiss Federal Institute of Technology Zürich este cea mai prestigioasa universitate din Elvetia, cel mai celebru student al sau fiind Albert Einstein, care a absolvit in 1901. Specializarile oferite de aceasta universitate sunt: inginerie, stiinta, tehnologie, matematica si management. Scoala a fost fondata in 1854 si avea misiunea de a educa inginerii si oamenii de stiinta, creand astfel o interactiune intre comunitatea stiintifica si cea industriala. Pretul unui an de scolarizare este de 1.000 euro, aici studiind peste 15.000 de studenti.

University College London, Marea BritanieUniversity College London este o alta universitate renumita din Londra si a fost fondata in 1826, ca alternativa la Oxford si Cambridge, care nu acceptau studenti din afara bisericii anglicane. Totodata, University College London a fost prima scoala superioara care a acceptat femei la cursurile sale. Punctele forte ale universitatii sunt: drept, medicina, stiinte sociale, arhitectura, inginerie, arta si stiinte umane. Taxa anuala este de 4.000 lire sterline.

Karolinska Institute, SuediaKarolinska Institute este o universitate medicala, una dintre cele mai prestigioase din Europa. Situata in Solna, zona urbana a Stockholm-ului, scoala a fost fondata in 1810, are peste 8.000 studenti, iar taxa de scolarizare este gratuita.

Universitatea Edinburgh, Marea BritanieUniversitatea Edinburgh a fost fondata in 1583 si este o universitate de cercetare publicata, aflata in Edinburgh, capitala Scotiei. Cladirea universitatii face parte din patrimoniul UNESCO. Multe dintre cladirile scolii si-au pus amprenta pe arhitectura si stilul orasului, acestea gasindu-se in numar mare in Centrul Vechi din Edinburgh. Universitatea are peste 30 de specializari si aici invata peste 24.000 studenti. Taxa anuala este de 1.900 lire sterline.

Ludwig-Maximilians-Universität München, GermaniaLudwig-Maximilians-Universität München a fost fondata in anul 1472, are peste 45.000 de studenti inscrisi la una dintre cele 150 de specializari. Cu 34 de laureati ai premiului Nobel asociati cu universitatea din Munchen, Ludwig-Maximilians se afla pe locul 13 in lume, in termeni de laureati cu Nobel. Taxa anuala depaseste 1.000 euro si poate creste, in functie de materiile studiate.

Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne, ElvetiaAmplasata pe un teren imens de 55 hectare, pe malul lacului Geneva, Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne este una dintre facultatile de top din Elvetia. Cei peste 7.000 de studenti se specializeaza in cercetare, matematica si tehnologie. Taxa anuala de scolarizare incepe de la 1.000 euro si poate creste, in functie de materiile alese de studenti.

London School of Economics and Political Science, Marea BritanieConsiderata cea mai buna institutie din lume pentru studiul si cercetarea stiintelor sociale, Facultatea de Economie din Londra a fost fondata in 1895, de George Bernard Shaw, primul dintre cei 16 laureati Nobel ai universitatii. Cu peste 8.000 de studenti din peste 150 de tari, London School of Economics este cea mai diversificata institutie de invatamant superior din lume, din punct de vedere al nationalitatii studentilor. Pretul unui an scolar sare de 8.000 lire sterline.

Sursa articol


10993

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul van Vlaanderen
Festivalul van Vlaanderen este unul dintre evenimentele culturale cele mai importante care se desfas..
Stiai ca?
Columbia se mai numeste si "Tara cafelei".... In perioada Renasterii tarzii in Italia existau trei mari artisti, ca Leonardo da Vinci, Michelangelo sau Rafael, consideratii ulterior "genii supreme"? Tot in aceasta perioada a aparut s...
Dictionar turistic
City break - O escapada pe o perioada scurta programata, in general, la sfarsit de saptamana intr-o capitala turistica sau culturala.
7 recomandari