TurisMALL
powered by

Cele mai urate animale din lume


NOSY BE

Iubiti animalele? Cu siguranta ca da, mai ales pe cele micute si delicate, care va fac sa scoateti sunete de uimire. Insa, daca dupa ce veti vedea urmatoarele animale, nu veti fugi din fata calculatorului, va puteti considera un adevarat prieten al necuvantatoarelor.

Pestele pata de cerneala (blobfish)Pe langa aspectul deloc prietenos, pestele pata de cerneala pare in permanenta deprimat. Insa, din pacate, pestele are toate motivele sa fie suparat: rasa sa este pe cale de disparitie. Pestele pata de cerneala se gaseste in apele Australiei.

Lemurul aye-ayeLemurul aye-aye creste in padurile din Madagascar si are un aspect infricosator, desprins parca din filmele de groaza de la Hollywood. Lemurul aye-aye este pe cale de disparitie, iar in Madagascar este considerat simbolul mortii.

Cartita cu nasul steaEste greu de crezut ca cineva poate gasi cartita cu nasul stea draguta. Cu un aspect neplacut, nasul atrage toata atentia. Cartita cu nasul stea creste in partile nord-estice ale SUA si estul Canadei. Nasul cartitei este format din mai multe tentacule care au peste 25.000 de receptori senzoriali.

Pestele liliac cu buze rosiiCu un corp lunguiet si cu solzi, pestele liliac cu buze rosii nu poate trece neobservat. Buzele sale rosii, aparent dezgustate de tot ce le inconjoara, nu ajuta acest peste sa se bucure de mai multa popularitate. Si pentru ca sa fie si mai nefericit, pestele cu buzele rosii nu poate inota si se plimba pe fundul oceanului, cu ajutorul aripioarelor pectorale.

TarsierTarsierul pare un animalut dragut si inocent. Daca puteti trece peste ochii aceia mari, care nu se rotesc si care par desprinsi din cartile cu benzi desenate, atunci, da, avem un animal simpatic. Tarsierul este una dintre cele mai mici specii de mamifere si isi poate roti capul la 180 grade.

Calmarul gigantCalmarul gigant poate fi gasit in apele oricarui ocean si poate atinge dimensiuni de pana la 13 metri. Tentaculele calmarului au dinti mici si pot ataca balenele.

Cartita sobolan fara parCartita sobolan fara par se numara printre cele mai urate animale din lume. Lipsite de par, cartitele cresc in Africa de est si sunt de dimensiuni reduse. Animalele nu simt durere pe piele, nu vad bine si au picioare scurte si subtire. Desi par o gluma proasta, cartitele sobolan traiesc multi ani.

Peste unditar (monkfish)Un alt peste urat a ajuns in topul nostru: pestele unditar. Cu o piele tare, ca o crusta, pestele unditar are un interior gelatinos. In unele tari din Asia, pestele unditar este folosit in bucatarie, la prepararea a diverse mancaruri exotice.

Maimutele ProboscisDaca pe noi, oamenii, nasul maimutelor Proboscis ne face sa ne prapadim de ras, lucrurile se schimba radical in lumea animalelor. Cu cat este nasul mai mare, cu atat mai atrase sunt femelele de masculii Proboscis.

Pisica sfinxPisica sfinx este o creatura ciudata, fara par si cu ochii foarte mari. Daca unii o gasesc simpatica, altii o considera urata si dezgustatoare. Pisica sfinx este afectuoasa si inteligenta, iar pretul unui exemplar este foarte mare.

Sursa articol. Sursa articol


13938

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festival de Otono (Festivalul anual de toamna de la Madrid)
In octombrie, timp de o luna intreaga, Madridul gazduieste Festivalul de Otono (Festivalul anual de ..
Franta  |  Grecia  |  Spania  |  Emiratele Arabe  |  Malta  |  Cehia  | 
Stiai ca?
Rusia a fost numita si "Maica Rusie".... Pe vremuri, in Egipt, barbatii si femeile foloseau creionul dermatograf negru pentru ca erau convinsi ca poate vindeca vederea slaba?...
Dictionar turistic
Excursionist - Day visitor - Persoana care viziteaza o zona sau o destinatie turistica pe durata unei zile (fara a efectua o innoptare de destinatie).
7 recomandari