Cinci sfaturi pentru o casa calduroasa in sezonul rece

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Cinci sfaturi pentru o casa calduroasa in sezonul rece


Vremea devine din ce in ce mai neprietenoasa si facturile la gaz si energie vor creste, iar mentinerea unei temperaturi optime in casa poate fi un proces costisitor, mai ales in contextul cresterii preturilor si a crizei energetice din Europa.

Indiferent ca vrei sa aduci mici modificari locuintei sau vrei sa o amenajezi complet pentru a o face mai eficienta din punct de vedere energetic, exista o multime de lucruri pe care le poti realiza pentru a preveni pierderile de caldura. Astfel, am conceput un scurt ghid care sa te ajute sa pastrezi casa calda mai mult timp si facturile mai mici.

Aeriseste caloriferele
Un pas important este sa verifici daca toate caloriferele functioneaza la potential maxim si daca este nevoie de o aerisire a lor. Orice „urma” de aer va impiedica o incalzire optima si va scadea randamentul sistemului de incalzire. De asemenea, in camerele unde petreci mai mult timp si pe care le vrei mai calde, poti apela la un radiator electric, care sa-ti ofere confortul termic dorit. Utilizarea unuia este mult mai avantajoasa din punct de vedere al costurilor, dar si al spatiului, ocupand o suprafata foarte mica.

Monteaza un termostat
Un termostat „inteligent” te va ajuta sa mentii o temperatura optima in casa, dar si sa faci economii. Spre exemplu, cu ajutorul unui astfel de aparat vei avea posibilitatea sa setezi cate grade vrei sa ai in locuinta atunci cand te trezesti sau cand te intorci de la serviciu. Alege o varianta care sa-ti puna la dispozitie o aplicatie, pentru a configura totul de pe telefon. Astfel, vei avea posibilitatea de a seta cand si la ce ore vrei sa porneasca sistemul tau de incalzire.

Foloseste draperii
Caldura oferita de soare este esentiala, asadar profita de ea la maximum. Dimineata lasa sa intre soarele, iar inainte sa se intunece, trage perdelele si draperiile, acestea actionand ca un strat de izolatie ce pastreaza caldura in camera. Daca ai caloriferul la geam, atunci cel mai bine este sa iei niste draperii si perdele mai scurte, astfel incat sa nu blocheze curentii de aer cald.

Muta mobila
Un fotoliu in fata semineului sau o canapea asezata fix langa calorifere ofera un plus de confort, dar reduc eficienta sistemului de incalzire. Astfel, indepartandu-le de sursa de caldura, aerul fierbinte va circula liber si casa va ajunge la temperatura optima mult mai repede. Acelasi lucru este valabil si pentru perdele sau uscarea hainelor.

Izoleaza casa
Daca ai un buget mai mare alocat acestui proiect, atunci o varianta extrem de buna este izolarea casei, atat la exterior, cat si la interior. Chiar daca este o investitie costisitoare, o vei recupera destul de rapid avand in vedere ca facturile vor scadea simtitor. Mai mult, verifica usa si geamurile si observa daca exista anumite fisuri pe unde poate circula aerul rece.

Dupa cum vezi, exista cateva lucruri pe care le poti face pentru a avea o locuinta calduroasa. Tine cont de sfaturile noastre si frigul nu va mai fi pricipala ta grija in aceasta iarna.

Sursa foto: Shutterstock


52

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Concert de Craciun la Palatul Imperial Hofburg din Viena
Vienna Hofburg Orchestra. Concert & Orchestra În urmă cu 30 de ani, muzicianul și dirijorul ..
Romania  |  Austria  |  Belgia  |  Malta  |  Germania  |  Italia  | 
Stiai ca?
Elevii din Japonia si Coreea de Sud sunt considerati cei mai buni din lume la matematica si alte stiinte exacte?... In China este o dovada de curtoazie din partea gazdei, sa incerce sa isi imbete oaspetii....
Dictionar turistic
Receptie - Birou care asigura primirea si repartizarea turistilor in unitatile cu activitate hoteliera.
7 recomandari