TurisMALL
powered by

Cu ATV-ul prin Romania


Dacă îți place să te bucuri de natura din România și de peisajele spectaculoase ale patriei și ai poftă de aventură în aer liber, însă nu îți place să mergi pe jos, atunci poate ti s-ar potrivi o plimbare cu un ATV sau un UTV. Spre deosebire de mașină, aceste vehicule sunt mai compacte si mai bine echipate pentru a face față reliefului divers al țării noastre, iar locurile de unde poți închiria un ATV sunt atât de multe încât o simplă căutare pe Google îți va găsi cu siguranță o sumedenie de posibilități. Noi ne vom rezuma să îți sugerăm câteva locații spectaculoase pe care le poți experimenta pe îndelete din șaua unui ATV.
1. Transalpina
Nu la fel de faimoasă ca Transfăgărășanul – Top Gear nu a făcut încă un reportaj despre ea – șoseaua Transalpina este unul dintre cele mai înalte drumuri din țară. Deși este în mare parte un drum din asfalt care șerpuiește printre culmile munților Parâng, vei avea oportunități nenumărate să lași șoseaua asfaltată în urmă și să intri în off-road, acolo unde un ATV se simte cel mai bine. Majoritatea traseelor din zonă sunt destul de ușor de parcurs cu ATV-ul, cu condiția să ai grijă la vreme – precipitațiile de orice fel pot schimba enorm situația și dificultatea, iar un începător ar trebui să își ia măsuri serioase de precauție pentru a nu rămâne blocat.
2. Măcin și Delta Dunării
Munții Măcin sunt cei mai vechi munți din Europa, atât de erodați încât pe alocuri pot părea dealuri înalte, iar peisajul este plin ochi de formațiuni din piatră cu forme interesante și originale. Peisajul de stepă de prin zonele acestea este impresionant si unic în România, o oportunitate excelentă pentru a experimenta ceva diferit din șaua unui ATV. Din nou, un traseu destul de ușor dar peisajele vaste se pretează perfect la viteze mai mari.
La mai puțin de 65 de km la Est de munții Măcin este Delta Dunării – mai este necesară vreo introducere? ATV-iștii trebuie să aibă puțină grijă deoarece Delta este spațiu protejat de garda de mediu – cu toate acestea, drumurile comunale sunt deschise ATV-urilor, spre exemplu DC5 Sulina-Sfântu Gheorghe. Peisaj sălbatic, zgomotul cicadelor, păsări de toate felurile și probabil cea mai bună ciorba de pește pe care ai încercat-o vreodată!
3. Păltiniș – Voineasa
Acesta este un traseu de dificultate medie care pornește din stațiunea Păltiniș și traversează relieful domol al Munților Cibin/Cindrel pe drumuri forestiere la altitudine de peste 1800m pentru a coborî apoi pe valea Frumoasa și a vedea cu ochii dumneavoastră rețeaua hidrografică foarte bogată din zonă. Biserici rătăcite prin munți, păstori, lacuri glaciare, peisaj care te va lăsa cu gura căscată și liniște – multă, multă liniște. Traseul durează puțin peste 5 ore iar coborârea se face către Valea Lotrului. Posibilitățile de popas și picnic sunt nelimitate și nu ar trebui să le ratați.

Dacă vă face cu ochiul o aventură 4x4 pe traseele patriei, o simplă căutare pe Google va scoate la iveală sute de firme care vă pot închiria ATV-uri, de cele mai multe ori oferindu-vă și un ghid. Când ați strâns ceva mai multă experiență și dacă v-ați atașat de această activitate, următorul pas logic ar fi să cumpărați un ATV de la unul dintre dealerii locali și să începeți să vă configurați propriul traseu – sfatul nostru este să vă alăturați unei comunități de ATViști deoarece ieșirile în grup sunt și mai distractive, și mai sigure.


1914

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Fiesta de San Isidro - Madrid
Fiesta de San Isidro este un eveniment organizat anual pe 15 mai, in cinstea patronului spiritual al..
Italia  |  Romania  |  Austria  |  Olanda  |  Belgia  |  Spania  | 
Stiai ca?
Biblioteca Universitatii din Indiana, SUA, se scufunda in fiecare an cu circa 2,5 centimetri? Acest fenomen se datoreaza unei erori a constructorilor care au omis sa calculeze si greutatea cartilor ca... In India, numarul spectatorilor din salile de cinema se ridica la 3 miliarde anual - mult mai mult decat in orice alta tara?...
Dictionar turistic
Birou de bagaje - Birou amenajat in incinta garilor si a autogarilor unde turistii isi pot depune, spre pastrare, bagajele. Depozitarea acestora se face pentru o scurta perioada de timp.
7 recomandari