Cum calatoresti cu un bagaj mic intr-o vacanta mai lunga. 7 sfaturi ca sa eviti drumul pana la cala.

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Cum calatoresti cu un bagaj mic intr-o vacanta mai lunga. 7 sfaturi ca sa eviti drumul pana la cala.


Zborurile low-cost, calatoriile care implica tracking pe munte si deplasarea pe distante lungi si vacantele dincolo de confortul urban trebuie sa vina cu bagaje alese exact pentru tipul de vacanta dorit. Pentru ca in cazurile avioanelor low-cost exista taxe suplimentare pentru bagaje mai mari, iar atunci cand faci road trip-uri trebuie sa iei in calcul flexibilitatea. Modul in care iti pregatesti bagajul te va ajuta sa ai o vacanta mai usoara sau mai dificila, atat din punct de vedere al costului, cat si al felului in care te misti dintr-un loc in altul.

Cum calatoresti cu un bagaj mic intr-o vacanta mai lunga. 7 sfaturi ca sa eviti drumul pana la cala:

1. Alege bagajul corect
Atunci cand valiza nu este o optiune pentru tine, trebuie sa stii ce fel de bagaj este cel mai potrivit pentru vacanta ta. Ai de ales intre o geanta de umar, un ghiozdan si un rucsac, insa fiecare dintre acestea vine cu avantajele si dezavantajele sale. O geanta de umar este potrivita pentru vacantele in care de la aeroport vei ajunge direct la cazarea ta de pe intreaga durata a vacantei. Un rucsac este ideal pentru drumurile lungi din zonele rurale, de la o cazare la alta, in timp ce un ghiozdan e excelent pentru vacantele urbane in care trebuie sa ai la tine si un laptop, pentru unele sarcini ramase in intarziere de la birou. De asemenea, ghiozdanul este indicat si pentru situatiile in care vrei sa te imbraci intr-o nota mai office sau eleganta.

2. Cum poti face loc pentru mai multe haine
Cand trebuie sa iei un bagaj mai mic pentru o vacanta un pic mai lunga, de pana intr-o saptamana, trebuie sa te organizezi exemplar. Una dintre cele mai bune metode pentru a face loc mai multor haine este sa le impaturesti diferit. Incearca de aceasta data sa le rulezi, in loc sa le impaturesti asa cum faci de obicei si astfel vei reusi sa pui in bagaj mult mai multe haine care nici nu se vor sifona foarte usor. Intr-un astfel de scenariu, mai este un lucru pe care trebuie sa il iei in calcul. Atunci cand hainele stau inghesuite in bagaj, si curatenia este foarte importanta. Mirosurile se pot transfera rapid intr-un spatiu mic, mai ales atunci cand obisnuiesti sa fumezi, iar ultimul lucru cu care vrei sa te trezesti este un bagaj plin cu haine care miros a tutun. O solutie prin care poti evita aceasta problema este apelarea la dispozitivul care foloseste tehnologia incalzirii tutunului. Potrivit acestor pareri despre IQOS, hainele tale nu vor mai mirosi a fum de tigara si astfel vei putea tine in acelasi spatiu de depozitare atat hainele purtate, cat si cele proaspete.

3. Cum faci selectia hainelor
Una dintre marile greseli pe care le poti face intr-o calatorie este sa cari cu tine mai multe haine decat ai avea nevoie. Foarte multe persoane obisnuiesc sa ia multe haine in bagaje si pentru anumite situatii neprevazute si astfel ajung sa se intoarca acasa din vacanta cu o treime din bagaj plin cu obiecte vestimentare nepurtate.

4. Ce faci cand trebuie sa iei doua perechi de pantofi
Daca activitatile din vacanta te obliga sa ai la tine o pereche suplimentara de pantofi, unul dintre cele mai utile solutii este sa pui in bagaj perechea cea mai usoara de pantofi, iar pe cea mai grea sa o porti pe tine.

5. De ce materialele hainelor conteaza
Ai putea crede ca materialul in care hainele sunt croite nu conteaza, insa nu este chiar asa. Desi bumbacul este cel mai preferat material, acesta este destul de greu, se usuca dificil, iar pielea ta nu respira la fel de bine. Lana si materialele sintetice sunt cele mai indicate pentru tine, pentru ca tin de cald pe timpul iernii si te ajuta sa te racoresti mai usor pe timpul verii.

6. Foloseste-te de pungile de presiune
Pungile de presiune pentru tricouri si sosete pot fi o solutie excelenta ca sa mai salvezi din spatiu, in cazul in care bagajul tau nu este foarte generos din acest punct de vedere.

7. Daca o haina este voluminoasa, poart-o
Atunci cand spatiul de care dispui nu te ajuta foarte mult, alege sa porti cele mai groase haine in ziua plecarii, chiar daca asta inseama un efort suplimentar. In acest fel vei avea loc in bagaj pentru mai multe articole vestimentare mai mici.

Sursa foto: Shutterstock / Copyright: 4 PM production


370

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Roma vazuta cu gust
Evenimentul "Roma vazuta cu gust" reprezinta o initiativa speciala a Primariei, care pe tot parcursu..
Grecia  |  Franta  |  Austria  |  Cehia  |  Spania  |  Germania  | 
Stiai ca?
In judetul Salaj au fost descoperite cele mai vechi piese de plastica mica. Acestea au peste 4000 de ani, dateaza din epoca Neoliticului si sunt idoli mici, reprezintand oameni si animale.... Temperaturile extreme inregistrate in Romania au fost: Temperatura maxima absoluta: +44.5°C la Ion Sion (județul Brăila), pe 10 august 1951. Temperatura minima absoluta: -38.5°C, la Bod (jud...
Dictionar turistic
Ghid insotitor - Angajat specializat al unei agentii de turism sau al unei alte organizatii care insoteste calatorii individuali sau in grup (turistii), punandu-le la dispozitie serviciile comandate cu anticipatie, pentru ca voiajul sa se desfasoare conform programului stabilit.
7 recomandari