Cum devii Agent de Turism certificat, in maxim o luna?

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Cum devii Agent de Turism certificat, in maxim o luna?


BUCURESTI

Daca ai experienta practica intr-o agentie de turism de minimum 6 luni, o alternativa la cursul de calificare este procesul de evaluare si certificare a competentelor profesionale, ce presupune testarea si validarea cunostintelor si deprinderilor candidatilor.
Certificatul de competențe profesionale acordat candidatului declarat competent, în urma procesului de evaluare, are aceeași valoare ca și certificatul de calificare eliberat în sistemul de formare profesională a adulților, cu recunoaștere națională și internațională.
Evaluarea competențelor profesionale are avantajul obținerii certificării într-un timp mai scurt (maxim 1 lună), fără a afecta programul de lucru al candidatului.
Alte avantaje ale obținerii certificatului de competențe profesionale:
 • acordarea dreptului legal de a lucra, conform normelor în vigoare din domeniul muncii, formării profesionale și turismului;

 • posibilitatea de a urma cursuri de specializare și perfecționare - o șansă în dezvoltarea carierei;

 • procesul de evaluare și certificare poate începe imediat ce candidatul este decis și îndeplinește toate condițiile solicitate, nefiind limitat de formarea unei grupe de persoane, cum este în cazul cursului de calificare;

 • procesul de evaluare și certificare poate fi realizat oriunde în țară, inclusiv în locația unde se află candidatul.

 • Procesul de evaluare pentru ocupația AGENT DE TURISM se poate face doar în cadrul Centrelor de Evaluare şi Certificare a competenţelor profesionale obţinute pe alte căi decât cele formale autorizate de către Autoritatea Naţională pentru Calificări, CEDES Cercetare-Dezvoltare fiind în prezent singurul centru autorizat pentru ocupația Agent de Turism și Ghid de Turism.
  Centrul de Evaluare CEDES Cercetare-Dezvoltare oferă evaluarea şi certificarea competenţelor în turism pentru următoarele ocupaţii/ calificări: agent de turism, ghid de turism, cameristă, recepționer de hotel.
  Actele necesare pentru înscrierea la procesul de evaluare pentru ocupația AGENT DE TURISM.
 • Copie C.I.

 • Copie certificat de naștere

 • Copie act de căsătorie (după caz)

 • Copie actul de studii

 • Original adeverință medicală

 • Dovada experienței practice de minim 6 luni de activitate in calitate de agent de turism

 • Curriculum vitae

 • CEDES CD este principalul furnizor de formare profesională în domeniul turismului din România. În ultimii 10 ani de activitate a certificat peste 9000 de persoane, având o echipă de practicieni cu experiență națională și internațională, de minim 10 ani, în toate ramurile din domeniul turismului.
  Informații suplimentare privind obținerea certificării AGENT DE TURISM le puteți obține contactând: 021 312 20 91, office@cedes-cd.ro, www.cedes-cd.ro


  2996

  Ghiduri turistice
  Evenimente
  foto Paradele Garzilor (In Guardia Parade) - Valetta
  Din ianuarie pana in iulie/ Din septembrie pana in decembrie Fort. St. Elmo (Valletta) Paradele ..
  Stiai ca?
  In secolul al XVI-lea, in Anglia, berea facea parte din micul dejun?... Greutatea tuturor furnicilor de pe Terra este mai mare decat greutatea tuturor oamenilor?...
  Dictionar turistic
  Demipensiune (HB) - Pachet turistic oferite de hoteluri, prin care se asigura 2 tipuri de masa: mic dejun si cina. Bauturile nu sunt incluse.
  7 recomandari