Cum economisesti pentru vacantele pe care ti le doresti

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Cum economisesti pentru vacantele pe care ti le doresti


Iti doresti sa poti merge in cel putin cate o vacanta pe an. Sa vizitezi cat mai multe locuri din tara si din strainatate. Insa, uneori cheltuielile tale lunare sunt destul de mari si nu stii cum sa faci ca sa te bucuri din ce in ce mai mult de frumusetile acestei lumi. Ti-am pregatit cateva sfaturi simple si utile care sa te ajute sa economisesti bani ca sa poti calatori cat mai des.

Organizeaza-ti treburile casei
Ca sa poti economisi bani, renunta la lucrurile de care nu ai nevoie si incearca sa faci cat mai multe activitati, in casa, pe cont propriu. De exemplu, daca de obicei plateai pe cineva sa iti faca curat in locuinta, poti alege sa te organizezi de unul singur.

Investeste in electrocasnice de calitate, cum ar fi o masina de spalat performanta, care sa te ajute sa ai curate chiar si cele mai mari lucruri din casa. Astfel, ai putea invata cum sa speli draperiile si perdelele, cum sa cureti cuverturile si carpetele, chiar la tine acasa, fara sa apelezi la o firma specializata.

De asemenea, te poti ocupa singur de curatenie in casa, astfel economisesti bani si faci si miscare in acelasi timp.

Gateste cat mai mult acasa si evita iesirile dese la restaurant. Acum gasesti pe net retete simple si usoare pe care sa le prepari in propria bucatarie si de care te poti bucura din plin.

Organizeaza-ti bugetul
Incearca sa imparti cheltuilelile pentru o luna intreaga pe categorii. Intretinerea casei, datoriile, ingrijirea personala, hrana si economiile. Indicat este sa pui deoparte 10% din venitul lunar. Pentru asta iti poti deschide un cont de economii. Poti sa it infiintezi in casa pusculita de vacanta, in care sa pui bani lunar pentru calatoriile la care visezi. Stabileste, in functie de buget, in cate vacante iti permiti sa mergi in fiecare an.

Urmareste ofertele
Ca sa calatoresti la preturi decente in tara, dar si in strainatate, urmareste site-urile cu vacante la pret redus, dar si pe cele ale operatorilor de zboruri si prinde ofertele cele mai convenabile. Incearca sa mergi in vacante in extrasezon, astfel vei evita costurile ridicate, atat la cazari, dar si la restaurante si cafenele.
O alta varianta, la fel de practica, este sa iti organizezi singur excursiile, fara sa apelezi la ajutorul agentiilor de specialitate. Iti cauti locuri in care ai vrea sa mergi, te uiti atent la recenzii si iti faci planul de unul singur.

Calatoreste sustenabil
O alta modalitate de economisire ar fi sa calatoresti doar cu bagajul de mana. Invata sa iti iei cu tine doar strictul necesar si sa fii atent la regulile fiecarui operator de zbor. Propune-ti sa mergi cu mijloacele de transport in comun sau chiar pe jos, atunci cand ajungi la destinatia aleasa.

Incearca sa cauti cazare in locuri cu preturi decente si sa faci consumatie in restaurante locale, nu neaparat celebre. Evita sa cumperi lucruri inutile si pastreaza-ti banii pentru a vizita locurile pe care ti le doresti.

Gaseste-ti alte surse de venit
In afara de jobul tau de zi cu zi, gandeste-te la ce te mai pricepi sa faci si incearca sa gasesti si alte surse de venit, astfel vei castiga ceva in plus si poti economisi pentru urmatoarea vacanta.

Poti vinde pe diferite platforme obiectele pe care nu le mai folosesti sau hainele si incaltarile pe care le ai in plus.

Sa vezi lumea poate fi un obiectiv in viata. Sa vizitezi si sa cunosti cat mai multe locuri noi iti poate aduce bucurii mari. Nu renunta la visurile tale si lupta pentru ele cat de mult poti.

Sursa foto: www.shutterstock.com


190

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Foire de Midi
"Foire de Midi" reprezinta un targ care are loc anual (intre jumatatea lunii iulie- jumatatea lui au..
Turcia  |  Germania  |  Belgia  |  Cehia  |  Italia  |  Austria  | 
Stiai ca?
Pe Magura Moigradului a fost descoperita cea mai intinsa asezare dacica fortificata din Romania. Aceasta dateaza din secolul I d.Chr. Tot aici au fost făcute descoperiri arheologice inca din anul 185... Elevii din Japonia si Coreea de Sud sunt considerati cei mai buni din lume la matematica si alte stiinte exacte?...
Dictionar turistic
Tepidarium - Tepidarium-ul modern este o incapere incalzita in care oaspetii se pot relaxa inainte, intre sau dupa terapii. Este o varianta de relaxarium. Caracteristica aparte a acestei incaperi este design-ul interior luxos, peretii imbracati cu marmura luxoasa si mozaic scump. Podeaua si bancutele laterale sunt incalzite, aerul este usor cald (38 grade Celsius), lumina este blanda,ambianta sonora adecvata. Scopul utilizarii acestei incaperi este de a pregati corpul pentru terapiile ce vor urma sau de a normaliza temperatura corpului dupa terapie. Tepidarium-ul era folosit de catre romani inainte si dupa probele sportive inca din anul 188, drept marturie stand cladirile care rezista si in zilele noastre. Tepidariumul avea 25 m lungime, 52 m latime, aproximativ 38 m inaltime si avea o capacitate de 1600 de locuri. Tepidarium-ul este o camera incalzita la 38°C, cu podea, pereti si banci incalzite, tavanul este "cer instelat" beneficiind astfel de cromoterapie, iar sistemul de sonorizare completeaza tepidarium-ul oferind meloterapie. Are rolul de a pregati corpul pentru terapiile la temperaturi ridicate (baia de aburi, sauna finlandeza, baia turceasca) astfel evitandu-se socurile termice care ar putea crea disconfort. Deasemenea se foloseste si dupa terapiile la temperaturi ridicate, pentru a scadea treptat temperatura corpului.
7 recomandari