Cum sa calatoresti in siguranta in aceasta perioada speciala

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Cum sa calatoresti in siguranta in aceasta perioada speciala


Pandemia de coronavirus ne-a afectat modul de viata in toate felurile posibile si, chiar daca s-a inceput administrarea vaccinului, va mai trece o buna bucata de vreme pana cand lucrurile vor reveni cu totul la normal. Chiar si in aceste conditii, viata merge inainte. Acestea fiind spuse, e adevarat ca indicatiile generale se opun deplasarilor de orice fel in afara granitelor tarii, dar anumite calatorii nu pot fi amanate sau anulate.

In aceste conditii, cand calatoria este absolut necesara, recomandabil este sa ne luam toate masurile preventive posibile. Iata cateva sfaturi de baza pentru o calatorie in siguranta in aceasta perioada deosebita.

Verifica situatia si conditiile de la destinatie

Indiferent de motivul calatoriei, inainte de a incepe sa faci planuri, este necesar sa verifici ce se intampla la destinatie. De exemplu, inainte de a achizitiona bilete de avion Romania-Germania, afla cate cazuri au fost inregistrate in ultimele zile si saptamani si care sunt restrictiile impuse la fata locului. De asemenea, intereseaza-te de anumite conditii speciale pe care trebuie sa le indeplinesti in statul german. Probabil se va impune carantinarea sau efectuarea unui test la intrarea in tara.

Afla care sunt conditiile de cazare


Acest sfat este valabil indiferent de context, dar in vremea coronavirusului trebuie sa te interesezi cu precadere in legatura cu masurile de preventie aplicate la hotelul sau pensiunea unde urmeaza sa te cazezi. Siguranta este pe primul loc daca vrei sa eviti neplacerile.

Evita spatiile aglomerate


Ia in considerare principiul conform caruia este mai usor sa previi decat sa vindeci si incearca pe cat posibil sa eviti zonele aglomerate si sa nu petreci mai mult timp decat este necesar in zonele comune.

Atentie la cei mici

Chiar daca tu porti masca de fiecare data cand intri in contact cu alte persoane, folosesti dezinfectant si respecti toate regulile de distantare sociala, acelasi lucru nu poate fi spus intotdeauna si despre cei mici, mai ales atunci cand sunt profund implicati in activitatea pe care o desfasoara. Acestia vor tinde sa uite de masurile de siguranta atunci cand se joaca si asadar pot atinge o multime de suprafete contaminate, mai ales in aeroporturi sau alte spatii comune. Nu ezita sa folosesti gelul dezinfectant si sa va spalati pe maini ori de cate ori aveti ocazia.

Evalueaza cu atentie situatiile de risc

Asa cum stii prea bine, exista anumite categorii de persoane care sunt mai expuse decat majoritatea la afectiuni severe in cazul contactului cu virusul. Asadar, in situatia in care tu sau un membru al familiei este intr-o clasa de risc, anuleaza sau amana plecarea pe cat posibil. In plus, evita sa calatoresti daca nu te simti bine, ai intrat in contact sau suspectezi ca ai intrat in contact cu o persoana infectata.

Ia masuri preventive


Chiar daca respecti toate masurile de mai sus si ai cele mai bune intentii, exista totusi posibilitatea ca tu sau un alt membru al familiei sa se infecteze pe perioada calatoriei. In cazul in care vei avea nevoie de asistenta medicala de specialitate ti-ar prinde extrem de bine o asigurare privata de calatorie care sa acopere astfel de cheltuieli si sa te scuteasca de pericolul de a vizita anumite unitati sanitare supraaglomerate. Nu in ultimul rand, ai grija sa impachetezi destule provizii pentru situatii delicate: masti suplimentare, medicamente de baza, dezinfectanti. Nu stii niciodata ce se poate intampla.

Ia in calcul o perioada de izolare la intoarcere acasa


Fii pregatit sa intri in carantina daca acest lucru este impus de autoritatile statului sau aplica o perioada de autoizolare pentru a te asigura ca nu ai cum sa-i infectezi pe apropiati.

Crede-ne, vei fi mai linistit pe parcursul calatoriei daca iti iei toate aceste masuri. Paza buna trece primejdia rea!

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/diverse-couple-in-masks-hugging-in-funicular-5226478/


35

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Concert de Craciun la Palatul Imperial Hofburg din Viena
Vienna Hofburg Orchestra. Concert & Orchestra În urmă cu 30 de ani, muzicianul și dirijorul ..
Italia  |  Romania  |  Franta  |  Ungaria  |  Germania  |  Malta  | 
Stiai ca?
Un italian consuma in medie circa 25 kg de paste pe an.... Canalul Sfantul Laurentiu reprezinta cel mai lung canal fluvio-maritim artificial. A fost numit astfel dupa raul Sfantul Laurentiu. Canalul Sfantul Laurentiu permite navelor sa calatoreasca de la O...
Dictionar turistic
Rulota - Vehicul de turism, remorcat sau cu motor propriu, amenajat ca locuinta, permitand astfel sejurul in aer liber, acolo unde stationarea unor astfel de vehicule este autorizata sau in campinguri special echipate pentru a le primi.
7 recomandari