Cum sa calatoresti in siguranta, indiferent de destinatie

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Cum sa calatoresti in siguranta, indiferent de destinatie


Traversam, fara indoiala, o perioada speciala. Nu mai este suficient să vrem sa plecam in vacanta, este important să ne asiguram ca putem calatori in siguranta. Iti spunem, in acest articol, cum poti calatori in siguranta in aceasta perioada, indiferent ca este vorba despre vacanta, sau despre calatorii in interes profesional. Iata ce ar trebui sa ai in vedere, mai ales in cazul unei plecari in strainatate:

- In cazul in care ai trecut prin boala sau te-ai vaccinat, este bine sa faci un test de anticorpi, disponibil la cerere. Testele IgG indica prezenta anticorpilor IgG SARS-CoV-2, adica acei anticorpi care sunt importanti pe termen lung si care protejeaza organismul de eventuale infectii.

- Verifica intotdeauna conditiile de la destinatie. Inainte de a face rezervari sau de a cumpara bilete de avion, informeaza-te cate cazuri de infectii cu noul coronavirus s-au inregistrat in ultimele zile, care este rata deceselor si mai ales care sunt restrictiile impuse in zona. Poate fi vorba despre carantinare, prezentarea unei dovezi de vaccinare, sau efectuarea unui test la intrarea in tara respectiva, in cazul unei calatorii in strainatate.

- Informeaza-te din timp cu privire la conditiile de cazare (atat in ceea ce priveste hotelul, pensiunea cat si restaurantul). Toate aceste informatii pot fi obtinute de la receptie.

- Daca vei calatori cu avionul, trebuie sa stii ca virusii nu se raspandesc foarte usor in spatiul de calatorie, datorita sistemului de filtrare/circulare a aerului. Cu toate acestea, riscul de imbolnavire apare la contactul cu pasageri bolnavi. Tocmai de aceea este nevoie sa acorzi o atentie sporita spalarii pe maini si folosirii dezinfectantului. In cazul in care simptomele devin evidente pe parcursul calatoriei, pasagerii din imediata apropiere sau chiar toti pasagerii din avion pot fi considerati contacti directi.

- Dupa ce ajungi la destinatie, evita locurile aglomerate si nu petrece mai mult timp decat este necesar in spatiile comune. Incearca sa pastrezi intotdeauna o distanta de cel putin 1 metru fata de cei din jur.

- Spala-te pe maini cu apa si sapun cel putin 20 de secunde, sau dezinfecteaza-te cat mai des pe maini, cu alcool.

- Evita sa atingi ochii, gura sau fata cu mainile care nu sunt dezinfectate.

- Evita sa atingi suprafetele care sunt atinse frecvent in locurile publice (butoane de lift, manerele usii, balustrade). Sau, daca trebuie sa le atingi, foloseste un servetel de unica folosinta, pe care il arunci.

- Acorda o atentie sporita copiilor, fiindca acestia nu dau prea multa atentie regulilor de distantare sau dezinfectarii atunci cand se joaca sau cand se afla in compania altor copii. Mai mult, copiii au tendinta de a atinge numeroase suprafete atunci cand se afla in aeroporturi sau alte spatii comune. Verifica daca s-au spalat pe maini si dezinfecteaza-le mainile ori de cate ori este cazul.

- In cazul in care exista in familie o persoana care prezinta un risc mai mare de infectare, in cazul contactului cu virusul, este recomandat sa te gandesti de doua ori daca aceasta calatorie trebuie facuta, sau este mai bine s-o amani.
De asemenea, este mai bine sa amani orice calatorie daca nu te simti bine, daca ai intrat in contact cu persoane care prezentau semne de boala, sau suspectezi ca ai intrat in contact cu o persoana infectata.

- Oricate masuri de precautie ai lua, nu poti exclude complet riscul imbolnavirii. Tocmai de aceea, poate fi o idee buna sa inchei o asigurare privata de calatorie. In acest fel, poti acoperi cheltuielile si nu esti nevoit sa ajungi in clinici aglomerate.

- Nu pleca de acasa fara suficiente masti de protectie, dezinfectant si medicamentele uzuale. Este putin probabil ca odata ce ajungi la destinatie sa ai timp sa cauti aceste produse.

- In cazul in care te-ai vaccinat, nu mai este o problema. Dar daca totusi nu ai facut-o, din anumite motive, ia in calcul si faptul ca la revenirea in tara s-ar putea sa intri in carantina. Sau chiar cand ajungi la destinatie este posibil sa fii obligat sa ramai in carantina.

Aceste sfaturi sunt valabile si pentru calatoriile din Romania. In plus, pentru calatoriile din afara tarii, verifica intotdeauna informatiile publicate pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe (MAE).


120

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul de Vara de la Paris (Quartier d'Eté Festival)
Anual, de la mijlocul lunii iulie pana la inceputul lunii august se desfasoara Paris Quartier d'Eté..
Grecia  |  Cehia  |  Romania  |  Germania  |  Malta  |  Belgia  | 
Stiai ca?
Cea mai mare (puternica) anomalie magnetica din lume se afla in Regiunea Kursk (în rusa Курская область, Kurskaia oblast), o regiune din sud-vestul Rusiei, ce este marginita la vest de ... In Egiptul antic, oamenii isi radeau sprancenele in semn de doliu atunci cand le murea pisica....
Dictionar turistic
Cura - In sens turistic reprezinta un ansamblu de mijloace, procedee si tehnici utilizate pentru tratamentul unei afectiuni acute sau cronice, intr-o perioada si intr-un loc anume.
7 recomandari