Cum sa cheltuiesti cat mai putini bani pentru utilitati in 2022?

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Cum sa cheltuiesti cat mai putini bani pentru utilitati in 2022?


În cele mai multe locuințe, cheltuielile cu utilitățile reprezintă o valoare semnificativă din bugetul lunar total de cheltuieli. Dacă raportăm veniturile medii la valoarea acestor cheltuieli lunare, se poate ajunge la concluzia că în România costul este mai avantajos decât în alte țări dezvoltate, unde nu oricine își permite cablu TV, internet de mare viteză, iar costurile cu încălzirea și curentul electrice pot să fie însemnate, alături de celelalte cheltuieli pentru întreținerea locuinței.

Totuși, românii pot face alegeri mai mult sau mai puțin avantajoase în ceea ce privește bugetul pentru utiliăți. De bază avem apa curentă, electricitatea, eventual gazele naturale, dar și cablu TV (sau TV prin satelit), internet fix, telefonie mobilă/ internet mobil.

Dacă vrei să cheltuiești cât mai puțini bani pentru utilități în 2022, iată câteva sfaturi ce pot micșora facturile în acest an

Înainte de toate, analizează contractele cu furnizorii actuali și verifică valoarea facturilor lunare, precum și prețurile menționate pentru serviciile de care beneficiezi. În cazul telefoniei mobile, asigură-te că ai parte de un abonament sau o opțiune la cartelă care include tot ceea ce ai nevoie, dar nu cu mult mai mult decât consumi în mod real. Nu cumva există o variantă mai ieftină, dar suficientă pentru tine, la furnizorul actual sau la un alt furnizor de pe piață? Compară ofertele și portează-te dacă este cazul. Poți trece de la abonament la cartelă sau poți semna un contract nou / o prelungire de contract cu o ofertă promoțională, reducând costul lunar.

Pentru serviciile de televiziune, ai putea analiza oportunitatea în primul rând - te uiți la canalele de cablu TV sau folosești mai mult serviciile de streaming? Dacă vei considera că are sens să plătești în continuare pentru canale TV în mod tradițional, vezi dacă poți alege un pachet mai economic sau dacă ai vreun avantaj la prelungirea de contract pe o durată mai lungă de timp. Furnizorii de cablu TV și internet fix oferă de obicei discounturi celor care aleg contract pe 24 de luni, tocmai pentru că pe piața de specialitate concurența este foarte mare. Și pentru internet fix poți analiza prețurile concurenței, poate ai parte de cost mai bun la același nivel de calitate cu un alt furnizor.

Mai nou, și la curent electric și gaze naturale se poate opta pentru orice ofertă de pe piață, a oricărui furnizor acreditat ANRE. Astfel, gata cu monopolul, nu mai ai obligația de a continua cu furnizorul actual doar din motive de localizare geografică. Nu este nevoie să faci schimbări tehnice, poți alege oricând alt furnizor de curent electric sau / și gaze naturale și schimbarea se face doar birocratic, adică semnând niște acte de transfer pe internet. Este o portare chiar mai simplă decât în cazul telefoniei mobile, căci nu se modifică nimic din punct de vedere tehnic. Pur și simplu, vei primi facturile ulterioare de la un alt furnizor și vei avea pret gaz mai bun sau / și preț curent electric mai avantajos. Ai protecție astfel inclusiv față de evoluțiile abrupte de preț energie de pe piața globală.

Nu în ultimul rând, dacă vrei să cheltuiești cât mai puțini bani pentru utilități în 2022, nu uita de metodele de reducere ale consumului la curent electric, gaze naturale, apă etc. Aceste resurse nu trebuie risipite inclusiv din motive legate de protejarea mediului înconjurător. Investește pe termen lung și în electronice și electrocasnice moderne, mai eficiente energetic, iar diferența de consum se va vedea pe facturi.


39

Ghiduri turistice
Evenimente
foto KlangBogen
Vizitatorii fermecatorului oras Viena se pot bucura in cadrul festivalului KlangBogen de un program ..
Romania  |  Cehia  |  Germania  |  Grecia  |  Ungaria  |  Belgia  | 
Stiai ca?
Cel mai mare complex speologic din lume (i.e. cu cea mai mare lungime totala a galeriilor) este Mammoth Cave System(591 km), un mare complex subteran, situat in partea de est a SUA (in statul Kentucky... In SUA exista aproximativ 7.000 de tigri tinuti ca animale de casa?...
Dictionar turistic
Belvedere - Constructie, platforma sau terasa pozitionata pe un loc inalt de unde se poate admira o priveliste superba.
7 recomandari