Cum sa economisesti bani atunci cand vine vorba despre facturile de utilitati

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Cum sa economisesti bani atunci cand vine vorba despre facturile de utilitati


Într-un context economic dinamic, printre prioritățile oricărui adult responsabil se numără crearea unei situații financiare stabile în prezent, dar și pentru viitor.

Dacă și tu îți dorești să obții acest lucru, însă fără să îți reduci nivelul de trai, ai ajuns unde trebuie. Descoperă, în cele ce urmează, cum poți să economisești bani, atunci când vine vorba despre facturile de utilități, fără a fi nevoie să-ți impui anumite restricții în ceea ce privește stilul tău de viață.

1. Îmbunătățește izolația locuinței
Principalul lucru pe care îl poți face pentru a economisi la facturile de utilități este să îmbunătățești izolația locuinței tale. Acest aspect poate avea beneficii atât iarna, cât și vara. În timp ce, iarna, o izolație corespunzătoare reduce pierderile de căldură, pe timpul verii, aceasta contribuie la menținerea unei temperaturi constante în locuință.

Pentru a te asigura că obții confortul termic dorit și că reduci pe cât posibil costurile facturilor de utilități, este recomandat să alegi materiale de calitate, atunci când te gândești la izolația locuinței tale. Iată câteva exemple pe care să le iei în considerare:
- vata bazaltica pentru izolatii;
- polistirenul extrudat;
- vata minerală de sticlă.

2. Folosește un termostat
Odată ce te-ai asigurat că locuința ta este izolată corespunzător, pe timpul iernii, poți să folosești un termostat inteligent, care să păstreze o temperatură optimă în locuință. Un astfel de termostat permite setarea unui program pentru temperatură, în funcție de momentul zilei și de camerele din locuință. Astfel, ai posibilitatea de a reduce automat temperatura, atunci când nu ești acasă, și să o crești, atunci când știi că vei petrece mai mult timp în locuința ta.

De asemenea, multe termostate au și opțiuni speciale pentru perioadele mai lungi de timp, cum ar fi cele în care ești plecat în vacanță. Aceste setări pot menține temperatura la un nivel cât mai scăzut, în perioada în care ești plecat, și pot reveni la programul normal, înainte ca tu să te întorci din vacanță.

3. Înlocuiește becurile convenționale cu becuri LED
Deși pare un aspect nesemnificativ, înlocuirea becurilor convenționale cu cele led poate face diferența, atunci când vorbim despre reducerea costurilor la facturile de utilități.

Explicația este una simplă: în timp ce becurile incandescente pierd o mare cantitate de energie sub formă de căldură și emit mai puțină lumină, becurile LED produc mai puțină căldură și transformă o cantitate mai mare de energie în lumină.

4. Optează pentru aparate electrocasnice eficiente energetic
Atunci când alegi aparate electronice și electrocasnice pentru locuința ta, este important să știi că acestea sunt împărțite în clase de eficiență energetică. Clasa A este cea mai eficientă energetic, în timp ce clasa D este cel mai puțin eficientă.

Deși, în general, prețul aparatelor din clasa A tinde să fie mai ridicat, pe termen lung, investiția în astfel de aparate îți poate aduce o economisire semnificativă, deoarece ele nu consumă la fel de multă energie electrică, precum cele din clasele inferioare.

Mai mult decât atât, ai posibilitatea de a profita de anumite oferte ale magazinelor de specialitate, care oferă vouchere pentru aparate noi, eficiente energetic, în schimbul aparatelor vechi pe care le deții.

Așa cum ai văzut pe parcursul acestui articol, reducerea costurilor la facturile de utilități poate fi realizată printr-o combinație de acțiuni și decizii inteligente. Cele prezentate în acest articol nu numai că te ajută să obții economii considerabile pe termen lung, ci și contribuie la conservarea resurselor și la protejarea mediului înconjurător. Așadar, documentează-te asupra fiecărei soluții si implementează-le pe cele care se potrivesc cel mai bine nevoilor și obiectivelor tale pe termen lung.

sursă foto: shutterstock.com


93

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Carnavalul Dunarii
Carnavalul Dunarii se desfasoara in fiecare an in luna iunie. Acest eveniment este dat in cinstea â€..
Stiai ca?
Un cameleon orb este perfect capabil sa-si schimbe culoarea in concordanta cu mediul înconjurator?... In SUA exista aproximativ 7.000 de tigri tinuti ca animale de casa?...
Dictionar turistic
Cazare si mic dejun - Tarif hotelier care include contravaloarea cazarii si micului dejun. Daca micul dejun este de tip continental, formula este cunoscuta sub denumirea "continental plan".
7 recomandari