Cum sa faci sport mai des: formeaza-ti o noua rutina

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Cum sa faci sport mai des: formeaza-ti o noua rutina


Este foarte important ca sportul să devină o rutină şi existe consecventa pentru a te putea bucura de beneficiile lui. Nu este deloc dificil să transformi mişcarea într-un obicei, mai ales atunci când găseşti sportul potrivit pentru tine.
Descoperă câteva trucuri utile pentru a face mai multă mişcare:

Foloseşte un smartwatch
Un smartwatch poate fi alegerea perfectă pentru a reuşi să îţi monitorizezi stilul de viaţă. Brăţările fitness şi ceasurile smart te vor ajuta să monitorizezi numărul de paşi zilnic, caloriile arse, ba chiar şi rata pulsului în timpul mişcării. În acest fel, te poţi folosi de un astfel de aparat pentru a începe să faci mai multă mişcare, pas cu pas.

Device-urile moderne pot identifica mai multe tipuri de mişcare, de la plimbare şi până la mers cu bicicletă, antrenamente de fitness sau înot.
Mai mult, astfel de dispozitive sunt potrivite şi pentru a-ţi monitoriza calitatea somnului, care este foarte importantă pentru a face mişcare cu spor şi corect.

Alege mişcarea potrivită
Ca să poţi face sport mai des este o idee bună să găseşti un tip de mişcare potivit, care să îţi placă cu adevărat. Dacă faci sport din obligaţie, fără nicio tragere de inimă, atunci este puţin probabil să reuşeşti să te ţii de treabă. Astfel, primul pas este să alegi acel tip de sport care să fie pe gustul tău.

Vestea bună este că ai o mulţime de opţiuni în ziua de astăzi. Poţi merge la o sală de fitness, la aerobic, la înot sau să faci jogging în aer liber. De asemenea, există şi posibilitatea de a practică un sport de echipă, precum fotbalul, voleiul sau baschetul, la nivel amator.

Încearcă antrenamentele acasă
Nu trebuie neapărat să ieşi din casa pentru a face mai multă mişcare. Poţi încerca antrenamentele acasă, care reprezintă soluţia ideală pentru a controla programul de sport şi a economisi timp. Tu decizi când vrei să faci un antrenament, ce tip de antrenament alegi, dar şi cât durează acesta. În plus, nu te va mai interesa vremea de afară. Dacă afară este ger şi ninge, iar tu trebuie să mergi la sală, acest lucru este posibil să te descurajeze. Ei bine, în cazul antrenamentelor acasă, vremea nu este o problemă.

Poţi practica o mulţime de tipuri de mişcare acasă, de la Yoga, Pilates şi Zumba şi până la antrenamente funcţionale sau de forţă.

Nu te chinui să faci sport zilnic
Mai multă mişcare nu înseamnă sport zilnic. Corpul are nevoie de recuperare, aşa că nu este o idee bună să faci antrenamente zi de zi. Ai nevoie de cel puţin 2-3 zile de pauză pe săptămână, pentru că muşchii să se refacă şi tu să îţi recapeţi energia, mai ales dacă faci antrenamente epuizante.

Găseşte un program de antrenament care nu îţi ocupa tot timpul liber şi îţi lasa loc de pentru alte hobby-uri sau activităţi. Într-adevăr mişcarea este foarte importantă, însă nu trebuie să reprezinte totul în viaţa ta.

Alege echipamentul potrivit
Pentru a face mişcare cu spor, ai nevoie de un echipament potrivit. Începe prin a alege încălţămintea de bărbaţi sport potrivită. Încălţămintea de bărbaţi pentru sport trebuie să fie comodă, dar şi adecvată tipului de mişcare pe care-l practici. Există încălţăminte pentru bărbaţi potrivită pentru jogging, fitness, fotbal şi o mulţime de alte sporturi. Dacă îţi doreşti încălţăminte de bărbaţi de calitate, special realizată pentru sport, poţi alege adidaşi Nike, Under Armour sau Adidas.

În afară de adidaşi bărbaţi, vei mai avea nevoie de tricouri sport, treninguri, pantaloni scurţi sau hanorace adecvate sportului practicat, dar şi vremii.

Socializează dacă ai ocazia
Dacă vrei să faci mai mult sport este o super idee să începi să asociezi mişcarea cu alte activităţi plăcute. Sportul poate fi o super ocazie de a socializa, fie cu colegi sau prieteni, fie cu alţi oameni din sală, de la bazin sau din grupul de jogging.

Atunci când faci sport alături de oameni cu care te înţelegi bine, îţi va fi mai uşor să îţi păstrezi motivaţia. Vei putea privi antrenamentele nu doar că pe o ocazie de a face mişcare, ci şi că pe o oportunitate de a socializa.

Testează mai multe tipuri de mişcare
Ca să descoperi ce tip de mişcare preferi şi să poţi să transformi sportul într-o rutină, este important să testezi cât mai multe tipuri de mişcare. Doar aşa îţi vei da seama ce îţi place şi ce nu. În acest fel, vei putea să alegi să practici sporturi care îţi plac cu adevărat şi care nu sunt o corvoadă.

Mişcarea este importantă pentru a avea grijă de sănătatea ta şi pentru a preveni destul de multe afecţiuni cronice. Foloseşte trucurile de mai sus pentru a transforma sportul într-un obicei, indiferent de tipul de mişcare pe care alegi să îl practici.


54

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Mikulas, Vanoce, Silvestr - Praga
Sarbatorile de Craciun, Mikulas, Vanoce, Silvestr sunt prilej de petrecere pentru locuitorii Cehiei...
Stiai ca?
Femeile rostesc 8.000 - 9.000 de cuvinte pe zi, iar un barbat obisnuit intre 2.000 si 4.000 de cuvinte pe zi?... Bulgaria este cunoscuta si sub denumirea de "Tara trandafirilor"....
Dictionar turistic
Statiune climaterica - Localitate situata intr-o regiune cu conditii naturale (geografice, atmosferice si meteorologice) sau climaterice particulare (bogatie in aerosoli, puritatea aerului, ionizare, etc.) indicate in tratamentul unor boli sau pentru fortificarea organismului, dotata cu instalatii si personal necesar efectuarii curelor medicale.
7 recomandari