Cum sa iti amenajezi curtea cu un buget redus?

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Cum sa iti amenajezi curtea cu un buget redus?


Ai reușit să îți cumperi casa visurilor tale. Are suficiente dormitoare, o sufragerie spațioasă, o bucătărie complet amenajată și o curte generoasă. Spațiul verde de care dispui necesită o amenajare serioasă, dar venitul nu îți permite să îți faci de cap. Nicio grijă, astăzi vei afla cum să îți amenajezi curtea cu un buget redus.

Stabilește în detaliu bugetul
Nu este niciodată o idee bună să investești într-un proiect, fără să știi cu exactitate câți bani poți aloca pentru realizarea acestuia. De aceea este extrem de important să îți stabilești din start un buget, pe care ești dispus să îl cheltuiești pentru toate cele necesare. 

Ia în calcul materialele de care ai nevoie, precum cele de construcții. Dacă nu ai amenajat niciodată o alee, lasă în seama specialiștilor montarea de borduri pavaj sau turnarea asfaltului. Acestea au costuri diverse și necesită o mânuire precisă, deci ai nevoie și de lucrători specializați.

Achiziționează-ți câteva unelte de bază
Dacă nu ai niciun fel de ustensilă la îndemână, cel mai înțelept ar fi să începi o mică sesiune de cumpărături. Nu te grăbi, totuși, să achiziționezi obiecte din impuls ci ia-ți puțin timp pentru a cerceta piața întâi.

În primul rând, trebuie să te interesezi care ar fi uneltele de bază de care ai avea nevoie pentru a începe amenajarea unei grădini. Poți opta pentru o sapă, o greblă și poate o foarfecă pentru pomi. 

Aceste ustensile sunt ideale și absolut necesare pentru sădirea și îngrijirea plantelor, a florilor sau a copacilor. Este nevoie să vizitezi un magazin de bricolaj apropiat sau să cauți online, pentru a descoperi cele mai avantajoase prețuri. 

Creează o schiță a locului
Cum îți dorești să arate rezultatul final? Dacă vrei să plantezi iarbă și flori sau vrei să adaugi și câte un copac din loc în loc, realizează o schiță simplă cu aspectul pe care tinzi să îl obții. Astfel îți va fi mult mai ușor să organizezi fiecare element.

În plus, în cazul în care lucrezi pe cont propriu, îți poți pune la încercare astfel talentul și imaginația, pentru a obține un rezultat cu adevărat spectaculos. Cine știe, poate vei reuși să dai viață unei grădini care să îi impresioneze chiar și pe specialiști.

Alege plantele adecvate
Adaugă pe lista de cumpărături plantele pe care dorești să le admiri în fiecare zi. Poți planta câțiva arbuști, bulbi de flori, pomi fructiferi și, bineînțeles, gazon. Alege și câteva ghivece colorate, pe care să le așezi din loc în loc. Optează și pentru plante curgătoare, pentru a introduce cât mai multe elemente naturale.

Adaugă elemente de decor
Nu uita să adaugi și câteva obiecte decorative, pentru a înveseli atmosfera. Plasează în zonele mai libere pitici de grădină, păsări ornamentale, animăluțe din ceramică, lampioane sau felinare. Le poți găsi în magazinele de bricolaj sau în târguri, la prețuri destul de mici. 

Pune accent pe mobilierul de grădină
Mobilierul de grădină poate fi destul de costisitor, mai ales dacă este fabricat din materiale precum fier forjat sau ratan. Nu vrei să îți cheltuiești tot bugetul pentru o masă și câteva scaune, așa că ești nevoit să cauți alternative.

Ai la îndemână câteva scaune vechi sau poate o masă? Le poți recondiționa cu o șlefuire temeinică și câteva straturi de vopsea, pentru a le oferi o nouă viață. Nu uita să dai un strat de lac de protecție, pentru a le feri de umiditate și rugină.

Dacă nu ai corpuri vechi de mobilier, o altă idee ingenioasă este să iei câțiva europaleti, pe care să îi suprapui și să îi vopsești. Mai adaugi câteva pernuțe colorate și obții cu minimum de efort și bani câteva băncuțe foarte chic. 

Nu uita de paviment
În mod firesc, în grădina unei case nu poți avea doar pitici de ceramică, plante și arbuști. Ai nevoie și de porțiuni de trotuar sau câteva alei care să ducă spre casă sau spre poartă. Astfel vei putea păstra gazonul impecabil, fără urme inestetice.

Una dintre cele mai uzitate opțiuni implică achiziționarea de pavele, care au un preț avantajos, pot fi montate ușor și oferă un aspect uniform proiectului. În plus, poți utiliza modele diferite de pavele, pentru a crea jocuri cu forme sau culori.

Protejează-ți grădina
La final este important să te asiguri că plantele sădite sunt protejate împotriva intemperiilor sau a dăunătorilor. Folosește folie de protecție sau plasă specială de sârmă, pentru a acoperi arbuștii sau florile, în special dacă ai un câine neastâmpărat.

Nu ai nevoie de o avere pentru a deține propria curte de vis. Cu un buget redus, dar și un plan bine stabilit, te poți bucura de o grădină conform nevoilor și dorințelor tale. 


40

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Vara Romana
"Estate romana" sau "Vara Romana" se sarbatoreste inca din anii '70. Este un termen care defineste o..
Stiai ca?
Strutul african este singura specie de struti care mai traieste in salbaticie? Celelalte 2 specii au fost domesticite si sunt crescute in ferme.... Cea mai veche capitala a lumii continuu functionala este Damasc, capitala Siriei. Orasul Damasc are peste 9.000 de ani vechime. In trecut a fost cucerit de romani, bizantini, arabi si otomani. Asta...
Dictionar turistic
Buveta - Locul unde se beau ape minerale intr-o statiune balneara.
7 recomandari