Cum sa iti amenajezi o camera rustica astfel incat sa devina cea mai frumoasa incapere a casei!

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Cum sa iti amenajezi o camera rustica astfel incat sa devina cea mai frumoasa incapere a casei!


BUCURESTI

Daca tanjesti dupa copilaria petrecuta la bunici si iti place simplitatea, atunci ai putea sa te reconectezi la acele vremuri amenajandu-ti o camera rustica, asta daca nu ai la dispozitie o mansarda. Un interior rustic nu este atat de greu obtinut pe cat ai tinde sa crezi, caci combina mai multe stiluri.

Lemnul este, evident, materialul dominant, iar elementele de decor joaca un rol esential in acest puzzle. Totodata, poti integra in incapere piese vechi de mobilier, poate chiar mosteniri de familie sau exponate achizitionate dintr-un magazin mestesugaresc sau de antichitati. Daca pana acum ai pastrat intr-un dulap o patura tricotata, iar covorul cu motive oltenesti de la tara e depozitat de ani buni intr-o boxa, e timpul sa le reconditionezi si sa le gasesti locul in camera ce va deveni preferata familiei si a prietenilor. Atata vreme cat cunosti reperele esentiale ale acestui stil, iti va fi usor sa obtii ceea ce ti-ai propus, iar acest articol iti poate fi de folos daca esti inca in faza de proiectare.

Semineu
Daca vrei sa obtii o camera rustica veritabila, atunci un semineu este un must have, caci reprezinta elementul de rezistenta al intregului decor. Poti sa achizitionezi o soba pe peleti tip semineu, o varianta accesibila ce implica foarte putine costuri de intretinere. In jurul acesteia vei amenaja zona de relaxare unde se va reuni toata familia, indiferent de anotimp.

Pereti
Daca locuiesti la apartament, iti va fi practic imposibil sa recreezi intocmai un spatiu rustic, cu grinzi din lemn pe tavan si ziduri din piatra. Insa, ai alte optiuni la dispozitie. Foloseste la zugravirea peretilor vopsea alba si achizitioneza un fototapet care imita aspectul lemnului, a pietrei sau a caramizilor. Un astfel de perete de accent este suficient pentru a schimba atmosfera dintr-o camera si pentru a-i da un vibe rustic.
Mobilier
Cel mai potrivit mobilier pentru un decor rustic este cel voluminos, din lemn nevopsit. Daca nu ai aceasta posibilitate, de a-l face pe comanda la un mester sau intr-un atelier de tamplarie, alege unul din comert, insa evita-l pe cel cu linii drepte si design simplu. O varianta ar fi sa il cauti intr-un second hand sau efectiv sa reconditionezi cateva piese din casa bunicilor.
Obiecte de decor
De la tablouri si fotografii cu rame de lemn, la perne cu motive traditionale romanesti, perdele si draperii din fibre naturale, paturi tricotate, tabureti din lemn si veioze, de multe dintre acestea vei avea nevoie pentru a configura o incapere rustica. Inlocuieste plasticul si metalul cu elemente de decor din lemn si texturi naturale. Daca nu vei sti unde sa te opresti cu achizitiile, exista riscul sa aglomerezi spatiul si sa transformi incaperea intr-una inghesuita, insa mizeaza pe minimalism si nu vei da gres.

Si pentru ca incaperea sa fie una autentica, nu uita de plante, care vor da un farmec aparte intregului decor.

Sursa foto: unsplash.com


262

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Fête des Jardins
Cu ocazia evenimentului Fête des Jardins timp de un week-end, la sfarsitul lui septembrie, gradinil..
Stiai ca?
Alba Iulia este denumita si „Capitala a Marii Uniri”. Legea prin care orasul Alba Iulia a fost declarat „Capitala a Marii Uniri” a Romaniei a fost promulgată in data de 27 decembrie 2018, de ... Duelul este legal in Paraguay daca ambii participanti sunt inregistrati ca donatori de sange?...
Dictionar turistic
Bagaj - Baggage - Lucruri impachetate, luate de calator intr-o calatorie. Este un termen folosit de obicei in SUA. In Marea Britanie este mai mult folosit termenul de "luggage", dar "baggage" este folosit de carausi.
7 recomandari