Cum sa te bucuri de o vacanta sigura si placuta in Grecia

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Cum sa te bucuri de o vacanta sigura si placuta in Grecia


De-a lungul anilor, Grecia a devenit una dintre cele mai populare destinații de vacanță pentru turiștii din România și nu numai. Deși este considerată una dintre cele mai sigure țări, nu este nimic rau în a-ți lua câteva măsuri de precauție înainte de a porni călătoria către statul elen.

Dacă ce să mănânci în Grecia în următoarea vacanță nu este singura ta întrebare, dar ești preocupat și cum să te bucuri de o ședere sigură și plăcută aici, descoperă sfaturile din acest articol!

Asigură-te că serviciile tale de telefonie mobilă funcționează în Grecia
Pentru a putea folosi smartphone-ul pentru primirea și efectuarea de apeluri și pentru utilizarea Internetului poți verifica facilitățile abonamentului tău. O altă soluție foarte simplă și, de mult ori, mai puțin costisitoare, este să achiziționezi din Grecia o cartelă preplătită. De asemenea, pentru a preîntâmpina situațiile de urgență, memorează în agenda telefonului numărul de la hotelul în care te cazezi, precum și pe cele de la Poliție sau Ambulanță. Păstrează-ți telefonul mobil într-o borsetă și ai grijă să iei cu tine și un acumulator extern cu ajutorul căruia să îl poți încărca atunci când acest lucru este necesar.

Cumpără o hartă
Fie că alegi să călătorești în Grecia cu mașina sau cu avionul, odată ajuns aici vei avea, oricum, nevoie de o hartă. Așadar, sfatul nostru este să investești într-una, astfel încât să te poți orienta mai ușor. În plus, hărțile printate pe suport fizic sunt foarte utile pentru situațiile în care nu poți folosi aplicațiile mobile pentru a găsi direcțiile spre punctele de destinație.

Păstrează copii ale documentelor personale
Pierderea documentelor de identitate și a celor de călătorie este un eveniment care îți poate strica întreaga vacanță. De aceea, fie că optezi pentru vizitarea Greciei sau a oricărei alte țări, este foarte important să păstrezi în siguranță nu doar actele în original, ci și copii ale acestora. Poți pune în bagaj copii xerox după pașaport, dar la fel de inspirată este și varianta de a trimite pe e-mail-ul personal copii digitale pe care să le poți accesa, în caz de nevoie, prin conectarea la Internet.

Învață câțiva termeni utili din limba greacă
Înainte de a pleca în vacanță, poți încerca să înveți câteva cuvinte noi în limba greacă ce te vor ajuta să te bucuri mai mult de sejurul tău și care poate să te ajută să eviți chiar și aumite situații limită. Exemple relevante în acest caz sunt formele de salut sau cuvintele pe care le-ai putea regăsi pe indicatoarele stradale.

Informează-te despre evenimentele din Grecia
Pentru că întreaga lume traversează în prezent o perioadă destul de dificilă, e important să fii la curent cu evenimentele care au loc în țara de destinație. Poți face acest lucru urmărind știrile, căutând pe internet diverse informații și solicitând detalii chiar de la reprezentanții hotelului în care urmează să te cazezi. De asemenea, având în vedere pandemia de Coronavirus este esențial ca, înainte de a pleca în vacanță în Grecia să te informezi cu privire la condițiile de călătorie și de intrare în țară.

Sursa foto: Woman Taking Picture of a Man · Free Stock Photo (pexels.com)


14

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Concert de Craciun la Palatul Imperial Hofburg din Viena
Vienna Hofburg Orchestra. Concert & Orchestra În urmă cu 30 de ani, muzicianul și dirijorul ..
Romania  |  Malta  |  Franta  |  Italia  |  Austria  |  Belgia  | 
Stiai ca?
Aurora Gruescu (n. 11 mai 1914, Oituz – d. 2005) a fost prima femeie inginer silvicultor din lume și prima româncă intrată în Guinness Book. Numele său este legat de primul plan de împădu... Cuvantul "mafia" provine din Insula Sicilia, iar in prezent acest termen defineste crima organizata....
Dictionar turistic
Turism intern - Forma de turism care ofera pachete turistice pentru vizitarea unui oras sau a unei zone turistice din tara de resedinta a agentiei de voiaj.
7 recomandari