Cum si de unde cumparam suveniruri autentice romanesti?

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Cum si de unde cumparam suveniruri autentice romanesti?


Cand un strain ne viziteaza pragul casei sau cand mergem in vizita in strainatate suvenirurile sunt la mare preț. Cautam mereu sa oferim ceva autentic, care sa lase o amintire frumoasa atat despre noi cat și despre experienta din Romania. 

Una din caracteristicile importante ale economiei de consum este faptul ca apar produse de serie si autenticul incepe incet incet sa dispara. Din fericire in Romania avem conservat inca foarte bine patrimoniul etnografic de arta populara si mestesug.

Învie Tradiția, magazinul de produse traditionale romanesti autentice si artizanat aduce o gura de aer proaspat acestei zone. Este un proiect national de susținere a artei populare, pe care l-am desoperit de curand și pe care dorim sa vi-l facem cunoscut. Pentru ca duc o lupta de constientizare si documentare a acestei zone, ne-am hotarat sa le punem cateva intrebari, pentru a afla mai bine de unde si cum sa cumparam cadouri si suveniruri autentice romanesti. 

Unde gasim cadouri suveniruri autentice traditionale?
Din fericire la noi in tara inca avem de unde cumpara arta populara autentica. Daca luati tara la pas, veti gasi multe locuri pline de lucruri realizate de mesterii populari. Sugestia noastra este sa mergeti chiar la atelierele creatorilor de arta populara si sa le luati direct de la ei. Asa veti avea parte de experienta completă. Veti afla povestea din spatele produselor, veti alege pipaind produsele si poate chiar veti avea ocazia sa va urcati pe roata olarului si sa claditi un obiect propriu. 
Astfel de centre mestesugaresti gasim la Horezu, Marginea, Corund, Baia Mare, Botosani și in alte regiuni cu specific. 

Daca nu reusiti sa ajungeti la mesterii populari puteti merge la targurile de arta populara care se organizeaza in marile orase. Aici vin direct mesterii populari si aveti ocazia sa achititionati opere de arta populara autentica. 

Si nu in ultimul rand, la Învie Tradiția, proiectul national de sustinere a artei populare si a mesterilor populari am realizat un magazin de artizanat care cuprinde peste 1500 de produse. Sunt lucruri de mare calitate, luate direct de la mesterii populari, care poarta semnatura lor. Astfel, avem cea mai cuprinzatoare selectie de cadouri traditionale romanesti. Totodată, atunci cand un turist strain ne viziteaza vrem sa ii oferim ceva unic. Dar nu de fiecare data avem la indemana un obiect autentic. Așa ca am creat sectiunea de suveniruri pentru turisti straini si delegatii

Daca sunteti in cautare de suveniruri autentice in Bucuresti sau de un magazin artizanal autentic, tot la Învie Traditia va recomandam sa mergeti. Au o gama de peste 1000 de obiecte unice de arta populara si stocuri mereu cuprinzatoare. 

Cum deosebim un suvenir autentic de unul fals?
In primul rand, poate cel mai important este sa fim siguri de originea obiectului pe care il cumparam. Daca cumparam direct de la sursa este foarte simplu. Daca cumparam de la un magazin de suveniruri este bine sa intrebam care este povestea obiectului. Multe din obiecte au si stampila sau semnatura mesterului care le lucreaza. Astfel, ceramica de Horezu are pe spate stampila mestesugarului. Nu recomandam sa cumparat ceramica de Horezu fara aceasta semnatura. In general, daca ne interesam, reusim sa cumparam ceva autentic.


124

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Concert de Craciun la Palatul Imperial Hofburg din Viena
Vienna Hofburg Orchestra. Concert & Orchestra În urmă cu 30 de ani, muzicianul și dirijorul ..
Franta  |  Austria  |  Belgia  |  Spania  |  Malta  |  Germania  | 
Stiai ca?
Youtube a fost infiintat in februarie 2005? Fondatorii sunt trei angajati PayPal: Steve Chen, Chad Hurley si Jawed Karim. A fost cumparat de Google in octombrie 2006? Compania a fost cumparata pentru... Pestera cu cea mai inalta coloana (61,5 m) este Them Sao Hin din Thailanda....
Dictionar turistic
Turism extern - Forma de turism care ofera pachete turistice pentru vizitarea unui oras sau a unei zone turistice din orice tara.
7 recomandari