Cum te deplasezi rapid si comod intr-un city-break la Atena

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Cum te deplasezi rapid si comod intr-un city-break la Atena


Toamna este cel mai frumos anotimp pentru un city-break în Grecia, la Atena. Temperatura este plăcută și îți poți petrece ziua la lumină în aer liber. Ceea ce nu prea se poate în iulie sau august când atmosfera devine sufocantă și soarele dogorește ca în deșert.

Supranumit „orașul care nu doarme niciodată”, Atena te surprinde la fiecare pas. Pe bună dreptate, o vacanță la Atena poate să dureze o lună, sau trei zile. Dacă ai la dispoziție puțin timp, am să te ajut cu câteva informații astfel încât să acoperi cât mai mult din atracțiile pe care ți le oferă orașul zeilor. Iar pentru asta trebuie să te deplasezi rapid și comod.

Cum te deplasezi rapid într-un city-break la Atena

În primul rând, uită de mașină. E adevărat că mașina ta îți dă senzația de libertate de mișcare. Pleci când vrei, oprești când, unde și cât vrei și umpli portbagajul la refuz. Însă ceea poate fi comod într-o vacanță de lungă durată, într-un city-break la Atena poate fi cea mai mare povară. Traficul este înfiorător, locurile de parcare puține și scumpe.

Așa că, cel mai bine mergi cu avionul și într-o oră și jumătate ai ajuns. De la aeroport către centru poți merge cu metroul (10 euro/persoană pe sens) sau cu linia expres X95 (6 euro/persoană pe sens).

Odată ajuns în oraș, ai la dispoziție Atena City-tour, autobuzul hop-on hop-off cu trei trasee care acoperă toate atracțiile turistice din capitala elenă: Centrul istoric, Zona Pireu și Riviera. Biletele pot fi rezervate on line și acoperă o perioadă de timp între 24 și 72 de ore.

Cum te deplasezi comod într-un city-break la Atena

Principala stație a autobuzului este la Acropole. Înainte de a urca și a începe să explorezi capitala, urcă pe cea mai frumoasă colină și fă cunoștință cel mai grandios templu. După ce treci de poarta de la intrare, Propylaea, începe urcușul spre cele două temple dedicate zeiței Atena. Erechteionul, are „cinci coloane fecioare”, frumoasele Cariatide. Pe cea de a șasea o putem vedea la British Museum. Parthenonul, o construcție monumentală din marmuă albă, era accesibil doar preoteselor. Era considerat locul în care zeița Atena se retrăgea să se odihnească. Dacă tot ai ajuns aici, nu rata nici Muzeul Acropolis.

Piața Syntagma este fantastică duminica la ora 12.00 când are loc schimbarea gărzii. Eu te sfătuiesc să îți planifici ieșirea în așa fel încât să o vezi în toată splendoarea ei. Ca să fii sigur că privirea nu-ți va fi obturată, încearcă să ocupi un loc bun cam cu o oră înaite.

Alte două puncte de atracție sunt cartierle Plaka și Monastiraki. O plimbare din Plaka în Monastiraki durează cam 10 minute dacă ești ești singur și trei ore dacă mergi cu soția. Pierde-te pe străduțe, raăcorește-te cu un frappe și potolește-ți foamea cu un gyros (bucățele de carne pe frigare, cu tzatziki, într-o pita delicioasă).
Poți să lenevești un pic și la o tavernă, dar timpul e scurt și călătorului îi stă bine drumul.

Încearcă o plimbare în Micro-Limani, vizitează Planetariul din Pireu și ia cina în vestitul cartier Pasa Limani.

După ce te-ai încărcat de istorie și cultură, fă o incursiune pe Riviera Atenei. Pe lângă plajele cu nisip și apă clară, descoperă una dintre cele mai frumoase suburbii: Voula. Este cartierul în care vei vedea cele mai moderne contrucții, reședințe ale artiștilor greci. Dacă te oprești în Glyfada, s-ar putea să-i și întâlnești la una din numeroasele cafenele. Ba mai mult, în Atena se află și unul dintre cele mai ciudate restaurante din lume - Archeon Gefsis.

Dacă ai obosit, oprește-te pe malul lacului Vouliagmeni și fă o baie în apele termale.
Trei zile pentru un city-break la Atena, tot traversând cartiere cu arhitectură selectă și balcoane împodobite cu coșuri de flori, pot fi suficiente, dar foarte obositoare. Mai ales că mersul pe jos este principala activitate. Poți face însă față unui adevărat maraton cu o încălțăminte sport adecvată. Evită pantofii incomozi și șlapii! Pentru străduțele pietruite și înclinate, precum și pentru siturile arheologice, alege pantofi tip semi-gheată din material textil, ușori și care să lase piciorul să respire. Ai grijă să alegi niște pantofi cu talpă flexibilă și antiderapantă.

Deși printre multe lucruri pe care să nu le faci Grecia se numără și purtarea pantofilor cu toc, ia-i, totuși, cu tine. S-ar putea să vrei să petreci o noapte într-unul din cluburile de noapte de pe Riviera Ateniană. Asorteză-i cu o ținută elegantă și distrează-te până la primele ore ale dimineții!


505

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Pastele
Pentru greci Pastele reprezinta cel mai important eveniment din calendarul ortodox, fiind socotit ma..
Italia  |  Belgia  |  Malta  |  Romania  |  Spania  |  Turcia  | 
Stiai ca?
Continentul Africa acopera 22% din suprafata uscata a Pamantului?... Albinele pot fi folosite pentru a detecta minele terestre? ...
Dictionar turistic
tranzit - Trecerea fara oprire sau cu scurte opriri, printr-o tara sau printr-un oras.
7 recomandari