Cum trebuie sa te echipezi pentru o plimbare in natura?

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Cum trebuie sa te echipezi pentru o plimbare in natura?


Ești un om activ, care iubește plimbările în natură? Înainte de a te porni într-o astfel de aventură, fie chiar și pentru o zi, asigură-te că te echipezi corespunzător, pentru orice condiții de mediu vei întâmpina. De la un rucsac potrivit, articole vestimentare confortabile, la gadgeturi, precum căști bluetooth sau baterii externe, alimente și lichide pentru hidratare, dar și o trusă de prim ajutor, toate acestea sunt elemente care trebuie să se regăsească în rucsacul tău de drumeție.

Alege un rucsac suficient de confortabil și încăpător
Atunci când decizi să mergi într-o plimbare în natură, trebuie să te asiguri că dispui de un ghiozdan adecvat, care să îți transporte cu ușurință toate cele necesare drumeției. Un rucsac bun pentru o drumeție este confortabil, durabil și versatil. Ar trebui să fie capabil să transporte tot ce ai nevoie pentru o zi în pădure sau pe munte. 

Îmbracă haine confortabile
Pentru o plimbare în natură, în funcție de anotimp, vei avea nevoie de haine confortabile, care să îți permită libertate de mișcare. Alege să îți achiziționezi din magazinele dedicate articole vestimentare special pentru drumeții. Dacă mergi în drumeții atunci când temperaturile sunt mai scăzute, alege haine pe care le poți adăuga și scoate, după cum este necesar. În zilele de vară, optează pentru pantaloni scurți, tricouri și bocanci.

Împachetează alimente și apă
Întotdeauna este bine să ai gustări în timp ce mergi în natură, mai ales dacă plănuiești să petreci câteva ore în aer liber. Asigură-te că împachetezi suficiente sticle de apă, batoane proteice, sandwich-uri și fructe și orice altceva îți face plăcere să mănânci.

Nu uita să pui în rucsac și câteva gadgeturi esențiale
În primul rând, dacă nu ești familiarizat cu zona în care mergi, actualizează-ți gps-ul sau asigură-te că ai la îndemână o hartă care să te ghideze. Vei avea nevoie și de baterii exterioare, pentru a-ți încărca telefonul, precum și de o pereche de casti bluetooth pentru a asculta muzica preferată în timpul plimbărilor sau pentru a conversa cu ușurință la telefon în timp ce te deplasezi pe teren mai puțin drept. 

Pregătește-ți o trusă de prim ajutor
În cazul în care te rănești, să dispui de o trusă de prim ajutor, îți va fi de folos. De asemenea, în natură, mai ales pe timpul verii, există țânțari și alte insecte. Fiindcă țânțarii adoră să muște, un repelent de insecte îi va ține la distanță și îți va salva ziua. 

Nu uita să împachetezi și o cremă de protecție solară. Aceasta este foarte importantă pentru a-ți proteja pielea și pentru a te feri de razele UV dăunătoare. Crema de protecție solară trebuie aplicată înainte de a ieși din casă și reaplicată pe parcursul zilei.

Plimbările în natură sunt esențiale pentru a-ți menține mintea relaxată și corpul sănătos. Mergi ori de câte ori ai ocazia și nu uita să te echipezi corespunzător, pentru o drumeție care să îți creeze cele mai frumoase amintiri. Indiferent că mergi pe cont propriu sau cu cineva drag, plimbările în aer liber te vor binedispune întotdeauna. 


30

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Craciunul - Valetta
Maltezii sunt un popor foarte credincios, astfel incat Sarbatoarea Nasterii Domnului ocupa un loc ex..
Austria  |  Malta  |  Cehia  |  Spania  |  Germania  |  Belgia  | 
Stiai ca?
In urma cu 3.000 de ani, majoritatea egiptenilor antici nu traiau mai mult de 30 de ani?... Continentul Africa acopera 22% din suprafata uscata a Pamantului?...
Dictionar turistic
Planor - Aparat de zbor fara motor, la care deplasarea se realizeaza datorita unor factori meteorologici (curenti de aer) sau de relief (zbor de panta).
7 recomandari