Dacia Duster: ce accesorii exterioare poti monta

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Dacia Duster: ce accesorii exterioare poti monta


Dacia Duster, ajunsă la a treia generație, este un SUV foarte popular pe șoselele noastre și nu numai. Chiar dacă ai achiziționat mașina fără prea multe accesorii exterioare, în timp, în funcție de nevoi și preferințe, poți face modificări și completări.

Scut de protecție
Dacia Duster este o mașină cu o gardă la sol generoasă, iar acest lucru îți va permite să accesezi fără probleme drumuri neasfaltate sau off-road.

Totuși, dacă parcurgi frecvent drumuri de macadam spre diverse destinații rurale sau vrei să ajungi cu mașina cât mai aproape de locul în care îți începi drumețiile montane, un scut de protecție din oțel va fi un accesoriu foarte util. Nu doar motorul trebuie protejat de pietre sau noroi, ci și rezervorul sau diferențialul mașinii.

Cârlig de remorcare
Având în vedere aplicațiile variate în care această mașină se poate exploata, poți fi pus în situația în care ai nevoie de un carlig pentru Dacia Duster.

Cârligul de remorcare este util în diverse situații, precum atașarea unei rulote, remorci sau montarea unui suport de biciclete. Nu uita de faptul că acest accesoriu trebuie omologat RAR, așadar cumpără-l și montează-l în condițiile impuse de legislație.

Suport de schiuri
Dacă iubești sporturile de iarnă, precum schiatul sau snowboardul, vei avea nevoie de un suport dedicat. Acesta se montează pe pavilionul mașinii.

În afara sezonului de iarnă, îl poți demonta foarte ușor, având grijă să îl depozitezi în condiții sigure pentru a păstra integritatea și funcționalitatea accesoriului.

Portbagaj de pavilion
Deși portbagajul extins al Dusterului, cu bancheta spate rabatată în totalitate, ajunge la peste 1400 de litri, un portbagaj de pavilion se poate dovedi o soluție mai practică.

Astfel, în măsura în care obișnuiești să pleci în vacanță cu mașina, poate fi cea mai bună investiție de depozitare corespunzătoare și sigură a bagajelor.

Bullbar
Ai observat cu siguranță SUV-uri echipate cu bullbar, care se montează în bara de protecție frontală a mașinii. Fiind din plastic, această bară se poate deteriora ușor la diverse lovituri și impacturi neprevăzute. În plus, pe un drum off-road, obstacolele pot fi și mai provocatoare.

Dincolo de protecția generală, un bullbar cromat este util atunci când vrei să deții un troliu sau să echipezi mașina cu proiectoare LED. Prin urmare, acest accesoriu oferă, pe lângă utilitatea lui precisă, un aspect robust ce evidențiază spiritul de aventură al Dusterului.

Bandouri
Bandourile sunt incluse ca opționale în pachetul off-road propus de producătorul Dacia, însă ele sunt utile și dacă folosești mașina în oraș, respectiv pe drumuri asfaltate.

Rolul lor este să protejeze mai multe zone sensibile ale mașinii, precum portierele sau aripile. Prin urmare, protecțiile laterele pentru portiere pot fi utile în parcările aglomerate, iar extensiile din plastic ale aripilor protejează mai bine caroseria de zgârieturi. În plus, ele accentuează robustețea Dusterului.

Deflectoare
Alte accesorii care se pot potrivi nevoilor tale sunt deflectoarele de aer de la geamurile mașinii. Odată montate, vei putea conduce cu geamul întredeschis, fără a mai fi deranjat de turbulențe sau curenți de aer. De asemenea, ele sunt ideale și dacă ești o persoană fumătoare sau dacă vrei să ții geamul întredeschis atunci când conduci și afară plouă.

Eleron
Fie că știai deja, fie că afli tocmai acum, Dacia Duster poate avea un caracter sportiv prin prezența unui eleron. Acesta se montează deasupra lunetei portbagajului. În completare, mai poți schimba capacele de oglinzi cu unele care prezintă finisaj cromat, respectiv să montezi un deflector de capotă.

Opțiunile în ceea ce privește accesoriile exterioare la un Duster sunt disponibile în funcție de nevoile și schimbările estetice pe care ți le dorești. Încearcă să găsești un echilibru în ceea ce privește alegerea lor, astfel încât să nu exagerezi cu înfățișarea mașinii.

Sursa foto: Shutterstock


56

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul International de Muzica “ Primavara Pragheza”
Acest festival are loc anual in perioada mai-iunie si dureaza trei saptamani. Fanii impatimiti ai mu..
Stiai ca?
Nicolae Paulescu: Insulina, substanţă necesară tratării diabetului, a fost descoperită de către medicul român Nicolae Paulescu. Cu toate acestea, Premiul Nobel a fost acordat pentru descoperire... Piramidele din Egipt sunt cele mai vechi din cele 7 minuni ale lumii antice, si singurele care au supravietuit pana in ziua de azi?...
Dictionar turistic
teleschi - Instalatie mecanica de transport pe cablu, formata dintr-un cablu cu o miscare continua, de care se prinde schiorul si care ii permite acestuia urcarea fara efort a unei pante inzapezite prin tractare.
7 recomandari