De ce este semineul pe lemne cea mai buna alegere pentru locuinta ta

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

De ce este semineul pe lemne cea mai buna alegere pentru locuinta ta


Semineul pe lemne este tot mai preferat de romani ca sursa de incalzire a locuintei, dar si ca element de design in vilele impozante. Nimic nu se compara cu flacarile ce danseaza vesel in timp ce lemnele trosnesc, amintind de vremurile cand oamenii se strangeau in jurul focului in prag de seara pentru a-si istorisi unii altora intamplarile de peste zi. Iar daca locuiesti la curte si ai suficient spatiu in living, poti opta si tu pentru un semineu traditional, deschis, deoarece da un aer special, extrem de placut locuintei.

De ce sa optezi pentru semineul pe lemne, deschis?
Spre deosebire de soba tip semineu cu functie primara de incalzire a spatiului unde este asezata si, doar in subsidiar, cu rol estetic, un semineu pe lemne este o reconfortanta intoarcere in trecut, intr-o perioada cand exista mai putina agitatie, iar timpul se depana incet, foarte incet, din caierul eternitatii.

La nivel de constructie, semineul pe lemne are proprietatea de a fi deschis catre interiorul spatiului unde este amplasat si de unde isi ia sursa de oxigen necesara arderii lemnului. Iar fumul si noxele rezultate in urma arderii sunt eliminate printr-un cos de fum in exteriorul casei.

Pe de alta parte, daca vrei sa te bucuri de mai multe avantaje, precum caldura in intreaga locuinta si apa calda menajera, indiferent de vremea de afara, un termosemineu ramane o solutie utila pentru nevoile tale.

Semineul deschis, un element de personalizare a locuintei
In secolul XXI, romanii opteaza pentru pentru un semineu nu doar datorita utilitatii, ci si pentru ca reprezinta un element decorativ, care personalizeaza iscusit o camera si ii da un plus de farmec, opulenta, dar si de mister. In egala masura, poate sa spuna si o poveste despre locuitorii acelei case.

De cele mai multe ori, in faza de amenajare a living-ului, semineul este ales in functie de mobilier si alte obiecte existente in acel spatiu locuibil. Un semineu pe lemne cu exterior din piatra decorativa, spre exemplu, confera un stil pretios unei camere amenajate simplu. In cazul in care ai optat pentru un stil minimalist, poti face o combinatie reusita dintre un set modern de mobilier si un semineu pe lemne, pentru a sparge tiparele atunci cand vine vorba despre design-ul interior.

Intretinerea si curatarea semineului pe lemne
Pe langa montajul realizat de personal de specialitate, foarte importanta este si partea de curatare si intretinere a semineului pe lemne. Asta pentru ca, in timpul folosirii, particulele de cenusa si funingine se pot lipi de-a lungul conductelor de evacuare a fumului, acestea fiind reziduuri inflamabile.

Apoi, daca nu este curatat in mod regulat cosul de fum al semineului, se pot declansa incendii. In cazul in care in locuinta sunt copii sau animale de companie, se recomanda cateva masuri suplimentare de siguranta, printre care montajul unui grilaj de protectie.

Daca vrei sa iti cumperi un semineu trainic, alege magazinul online PeFoc.ro. Cu o experienta de peste 10 ani pe piata din Romania, consultantii PeFoc.ro iti pot oferi cele mai bune informatii cu privire la achizitia unui semineu pe lemne sau a unui alt model din gama vasta pe care o pun la dispozitie. Vei fi orientat catre un model care sa se potriveasca nevoilor tale si, de asemenea, vei primi cele mai bune sfaturi cu privire la montaj, curatare si intretinere.


77

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul Berii la Praga (Czech Beer Festival in Prague)
Festivalul Berii de la Praga atrage de la an la an tot mai multi participanti. Evenimentul se desfas..
Austria  |  Ungaria  |  Franta  |  Romania  |  Irlanda  |  Spania  | 
Stiai ca?
In Egiptul antic, oamenii isi radeau sprancenele in semn de doliu atunci cand le murea pisica.... In Indonezia se gasesc cele mai multe specii de mamifere din lume, dar si cele mai multe specii de mamifere pe cale de disparitie?...
Dictionar turistic
tabara - Asezare temporara situata in aer liber, dotata cu mijloace sumare de cazare, destinata tinerilor (elevi, studenti, sportivi) aflati in vacanta sau la pregatire sportiva.
7 recomandari