De ce sa alegi usi din metal in locul celor din lemn

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

De ce sa alegi usi din metal in locul celor din lemn


Tot mai multi oameni renunta la usile din lemn si se orienteaza catre usi din metal atunci cand vor sa isi puna la punct locuinta. Fie ca este vorba despre o casa sau un apartament, orice locuinta noua aliniata la standardele anului 2021 beneficiaza de usi metalice. Asta deoarece aceste variante propun avantaje evidente in materie de securitate, confort si rezistenta. In opinia multora, exista si beneficii pe care usile din lemn continua sa le ofere prin comparatie cu altele, in special din punct de vedere estetic.

Cu toate acestea, majoritatea criteriilor de departajare indica un singur castigator clar. Usile din metal sunt versiunea mai rezistenta, sigura si care asigura cel mai inalt nivel de izolare termica si fonica. Iata toate informatiile de care ai nevoie inaitne de a alege cea mai buna usa pentru locuinta ta.

Care sunt avantajele unei usi din metal
Principalul avantaj al unei usi din metal, in fata uneia din lemn este reprezentat de durabilitate. Usa metalica are o rezistenta extrem de indelungata si nu este afectata de factorii de mediu in aceeasi masura cu cea din lemn. De exemplu, umiditatea sau diferentele mari de temperatura pot afecta grav, in timp, integritatea usilor din lemn care trebuie constant ingrijite, lacuite si vopsite, pentru a nu se strica iremediabil. Chiar daca cele mai expuse usi, din acest punct de vedere, sunt cele folosite la case, nici cele de la apartamente nu sunt ferite de probleme. Mai ales daca locuiesti pe o scara de bloc care nu beneficiaza de incalzire pe timpul iernii.

Tot din acest punct de vedere, usa din metal are si avantajul de a pastra mai bine temperatura din locuinta. Adica nu permite patrunderea aerului din exterior, nici pierderea celui din interior. Mai ales pe timp de iarna, acest lucru este foarte important, deoarece usa de la intrarea in apartament este la fel de importanta precum ferestrele. Daca ferestrele pe care le folosesti nu izoleaza bine, in locuinta va fi frig. Tot asa, si prin intermediul usii se poate pierde o cantitate importanta de caldura, care va fi inlocuita cu aerul din exterior. Spre deosebire de o usa din lemn, cea metalica are avantajul etanseitatii. De regula, panoul usii se tapeteaza cu PAL triplustratificat sau vata minerala densa, materiale cu excelente proprietati de izolare.

In ceea ce priveste izolarea fonica, si din acest punct de vedere usa metalica este cea mai recomandata pentru un apartament. Rareori se intampla sa locuiesti singur pe etaj, astfel ca zgomotele produse de iesirile vecinilor pot deveni deranjante daca nu ai o usa care sa le tina departe. Usile metalice vin din partea producatorilor cu o indicatie clara referitoare la gradul de izolare fonica. Valoarea optima a a acestuia este, de regula, sub 28 dB.

Ce usa metalica sa alegi pentru apartamentul tau
Daca tot ti-am prezentat avantajele usilor metalice, trebuie sa stii ca acestea au si un minus fata de cele din lemn. Cel putin din punctul de vedere al unora, usile metalice nu au eleganta si rafinamentul unei usi clasice, din lemn. Vestea buna este ca producatorii de usi metalice au gasit solutia si pentru aceasta problema. Exista, acum, destule modele de usi metalice care imita aspectul celor din lemn, la exterior. Este de preferat sa te orientezi catre un model de usa ce permite alegerea mai multor culori, pentru ca printre acestea sigur vor fi si nuante asemanatoare diferitelor tipuri de lemn. Poti alege variante care sa imite nucul, stejarul sau stejarul auriu.

Totodata, este important sa alegi o usa metalica cu un blat gros, cele de 70mm fiind ideale. Acestea beneficiaza, in general, si de materiale care sa ii asigure o excelenta capacitate de izolare termica si fonica. Totodata, este important sa acorzi importanta sistemelor de securizare si trebuie sa te asiguri ca usa metalica este excelent pusa la punct in aceasta privinta, cu cilindri, butuci si sliduri masive, securizate cu suruburi puternice.

Pe Maco.ro poti gasi usi metalice produse in Romania, din materiale de cea mai buna calitate, care dispun de sisteme de securizare moderne si izolatie la cele mai inalte standarde. De asemenea, pretul lor este extrem de convenabil, iar investitia va fi una pe termen lung, multumita rezistentei usilor.


19

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Fete de Saint Nicolas - Bruxelles
Fete de Saint Nicolas sau Sarbatoarea Sfantului Nicolae este un eveniment asteptat cu entuziasm de c..
Grecia  |  Turcia  |  Germania  |  Ungaria  |  Cehia  |  Malta  | 
Stiai ca?
In afara genialului Michelangelo, care a pictat plafonul si peretele deasupra altarului Capelei Sixtine, la pictarea peretilor laterali au contribuit alti mari pictori ai timpului precum: Pietro Perug... Romanii au realizat cel mai mare steag din lume in anul 2013. Steagul avea cinci tone, masura 349 metri lungime si 227 metri latime....
Dictionar turistic
Time-sharing contract - O familie formata dintr-un numar precizat de persoane (de ex. 4, 6, 7, 8) cumpara un apartament dintr-un hotel anumit pentru o perioada de 7 zile (denumita unitate de time-sharing) sau mai multe (14, 21, 28 zile etc.), avand dreptul de a-l folosi, in scop personal, de a-l ceda spre folosinta unor prieteni sau rude sau de a-l inchiria unor solicitatori. Implicarea contractuala a participantilor la acest tip de proprietate se face in cadrul unui club de vacanta, al carui membru trebuie sa devina si propietarul in time-sharing.
7 recomandari