De ce sa ocumperi o fosta gospodarie la munte, chiar daca o vei folosi doar in vacante

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

De ce sa ocumperi o fosta gospodarie la munte, chiar daca o vei folosi doar in vacante


Daca te-ai decis sa nu mai depinzi de rezervari, hotelieri, ci sa devii chiar tu proprietarul unei case la munte, e timpul sa te gandesti serios la aceasta perspectiva, mai ales daca vrei sa prinzi ultima parte a concediului din septembrie intr-o oaza de liniste, departe de tumultul orasului, de zgomote, si mai ales, personalizat in functie de gusturile tale. Pentru a eficientiza procesul, dar si pentru a nu investi initial o suma foarte mare, te poti orienta catre cumpararea unei locuinte deja construite, poate o mostenire data spre vanzare de noii proprietari. De ce sa optezi pentru o (fosta) gospodarie si nu pentru o cabana? Exista mai multe avantaje in acest sens, dintre care ar putea fi mentionate pretul mai mic de achizitie, apartenenta la o comunitate, posibilitatea de procurare a hranei bio direct de la sateni. Cu toate ca e o perspectiva de tip win-win situation, in ideea ca locul iti ofera ceea ce ai nevoie, iar tu, prin aceasta varianta, ai deja teoretic unde sta, realitatea poate sa nu coincida cu aceasta perspectiva incurajatoare.

Tocmai de aceea, acest articol te va ajuta cu cateva recomandari pentru a gestiona foarte bine situatia dupa ce actele sunt deja semnate:

Siguranta
Inainte de a te simti confortabil intr-o locuinta cumparata, trebuie sa te asiguri ca esti in siguranta. De aceea, inainte de reamenajare, asigura-te ca o consolidezi si ca esti in siguranta, indiferent de variatiile de temperatura si de conditiile meteorologice. In primul rand, fiind vorba de o fosta gospodarie, asadar de o instalatie electrica veche, considera o prioritate instalarea unui tablou electric, numit popular tablou cu sigurante. Acest dispozitiv protejeaza prin intermediul intreruptoarelor automate, cunoscute si sub denumirea de sigurante automate, circuitele electrice interioare, in cazul in care exista o suprasolicitare sau pericolul unui scurtcircuit. De asemenea, daca exista apa curenta, va fi necesar recurgerea la serviciile unui instalator pentru a fi inlocuite acelea care prezinta urme de uzură. Totodata, de cele mai multe ori, acoperisul unei case vechi necesita reparatii serioase, mai ales daca este din tabla, material care rugineste usor. In acest sens, poti alege schimbarea lui cu unul realizat din tigle metalice. Degeaba te-ai preocupat de zugravit, schimbarea pieselor de mobilier daca exista „gauri” prin care apa sau ninsoarea, in anotimpul rece, pot patrunde cu usurinta inauntru.

Confort
Oricat de mult ai fi tentat de viata la tara, intr-un cadru minimalist si rustic, chiar si pentru doua saptamani iarna si vara, adaptarea va fi una dificila, in lipsa conditiilor cu care esti obisnuit si la care nu poti renunta. Chiar daca necesita un efort suplimentar, vei avea nevoie de utilitati, cum ar fi canalizare, baie in casa, instalatii sanitare. Nu e vorba de vreun moft, ci de necesitate, precum si de perspectiva de a transforma investitia intr-un mic business, de familie. E drept, e posibil sa existe facilitatile mentionate anterior, insa chiar si asa, cel mai probabil, acestea vor trebui schimbate, in functie de preferinte. Totodata, dupa ce termini cu aceste aspecte de ordin functional, fatada casei poate fi reconditionata sau schimbata total.

Dincolo de aceste preocupari, nu neglija integrarea ta in comunitate, cunoasterea vecinilor, oameni care se pot preocupa de coltul tau de rai, atunci cand tu nu te afli in localitate si iti pot furniza produse din propria gospodarie.

Sursă foto: Unsplash


249

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Nochevieja - Madrid
Ajunul Anului Nou este denumit in Spania "Nochevieja” („Noaptea veche"). In noaptea de 31 decemb..
Italia  |  Grecia  |  Germania  |  Romania  |  Ungaria  |  Franta  | 
Stiai ca?
Temperaturile extreme inregistrate in Romania au fost: Temperatura maxima absoluta: +44.5°C la Ion Sion (județul Brăila), pe 10 august 1951. Temperatura minima absoluta: -38.5°C, la Bod (jud... Bricheta a fost inventata inaintea chibriturilor?...
Dictionar turistic
Croaziera - Calatorie turistica pe mare (ocean) cu vapoare dotate cu cele mai moderne spatii de cazare si care ofera servicii de inalta calitate. Itinerariul este stabilit de agentia de voiaj si este prevazut cu escale pentru vizitarea unor obiective.
7 recomandari