De ce sa te muti o vara la mare. Pare imposibil, dar nu este asa daca esti freelancer. Vei avea ocazia de a-ti intari imunitatea si a te relaxa

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

De ce sa te muti o vara la mare. Pare imposibil, dar nu este asa daca esti freelancer. Vei avea ocazia de a-ti intari imunitatea si a te relaxa


Dacă ești freelancer și ești implicat în proiecte pentru care lucrezi remote, ai putea să te gândești unde-ți muți „locul de muncă” în timpul verii. Înainte de a lua în considerare varianta de a te întoarce în provincie, la ai tăi, ai putea să iei în considerare să te muți la mare.

Nu doar că vei fi imunizată împotriva oricăror viroze datorită temperaturilor ridicate, dar vei avea ocazia să obții o sănătate de fier, să asimilezi în organism vitamina D și să obții un bronz demn de invidiat. O cercetare publicată în jurnalul „Medicina Naturii din SUA” a scos în evidență faptul că razele puternice ale soarelui și lumina puternică diminuează considerabil predispoziția la stări depresive și complicații cardiace. În plus, te vei putea bucura de un peisaj feeric.

În orice caz, o vară la mare te va ajuta să te relaxezi, departe de vacarmul orașului și de poluare. Esențial este să ai din timp un plan, să te organizezi, astfel încât să te muți cât mai repede la malul mării. În articolul de mai jos, te ajutăm să te organizezi mai ușor:

Chirie mult mai mică
Pe lângă faptul că vei profita de plajă în sezonul cald, în Constanța ai și avantajul chiriilor mai mici, spre deosebire de celelalte orașe mari ale României: București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași. Important e să îți închiriezi ceva din timp, înainte de venirea în masă a turiștilor. Dacă ai economii sau disponibilitatea de a-ți lua un credit, în condițiile în care băncile oferă bani și pentru cei care lucrează pe baza contractelor de drepturi de autor în profesii liberale, poți să găsești un apartament de vânzare în Constanța.

Dacă nu te vei reloca cu totul acolo, poți să îl închiriezi atât în plin sezon estival, cât și în restul anului unor studenți care urmează facultatea la Universitatea „Ovidius” din oraș.

Socializare la cote ridicate
Nu e necesar să fii pasionat de plimbări cu vaporașul, de cluburi și cherhanale pentru a-ți găsi noi prieteni pe litoral, dacă vrei să-ți mărești cercul de prieteni. E drept, ai ocazia să interacționezi mai ales cu tineri care vin în concediu și care apoi pleacă din oraș, dar nu este neapărat o regulă.

Dacă te simți singur și vrei ca atmosfera în apartament să fie mult mai animată, poți să închiriezi o cameră pe vară turiștilor. Pe lângă faptul că ai vei avea cu cine să bei seara o bere sau un cocktail, îți vei suplimenta și veniturile. În plus, având o profesie liberală, de grafician, jurnalist, copywriter, traducător, vei avea „n” ocazii de a lua contact cu potențiali clienți.

Dacă ai nevoie de o perioadă în care să te refugiezi într-un loc superb, înainte de a lua în calcul o țară exotică, poți să te gândești serios să te retragi pe litoralul Mării Negre. Atunci când vei vrea să mergi în străinătate, ești foarte aproape de vecinii bulgari, de Balcicul atât de iubit de Regina Maria a României. În plus, Constanța are și aeroport, așa că nu trebuie să îți faci griji că nu vei ajunge foarte repede la Paris sau Viena.

Sursă foto: unsplash.com


158

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Piata de Craciun din Berlin
In preajma Craciunului, Berlinul stralucește in mii de luminițe, ca într-o poveste magica, in car..
Austria  |  Germania  |  Italia  |  Belgia  |  Franta  |  Spania  | 
Stiai ca?
Pestera cu cea mai inalta coloana (61,5 m) este Them Sao Hin din Thailanda.... In antichitate, pentru egipteni, berea era cea mai importanta hrana, iar berea bautura lor favorita?...
Dictionar turistic
Camping - Suprafata de teren (la deal sau munte) pe care sunt instalate corturi sau baracamente pentru turisti. Terenul este amenajat si dotat, permitand turistilor sa-si pregateasca masa si sa beneficieze de celelalte servicii specifice. Are caracter sezonier.
7 recomandari