Destinatii de weekend – locuri de umplut bateriile

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Destinatii de weekend – locuri de umplut bateriile


Pana la urmatoarea vacanta mai avem de asteptat, asa ca sfarsitul de saptamana este singurul moment in care ne vom putea relaxa in urmatoarele luni. Totusi, nici statul in casa si nici plimbarile prin aceleasi locuri nu pot fi relaxante la nesfarsit. Uneori avem nevoie de o schimbare de peisaj chiar si daca e vorba de o singura zi.

Pentru o astfel de „iesire” avem la dispozitie cel mult trei zile, asa ca posibilitatile de plecare sunt limitate de distanta si de marimea unui oras pe care am vrea sa il vedem. Nu poti merge la Paris sau Londra pentru doua zile decat daca esti destul de excentric pentru a merge cand ti-e dor de un croissant adevarat sau un ceai negru cu lapte ori o bere calda.

In schimb, e mai usor sa ne indreptam spre tarile vecine sau sa alegem din oferta nelimitata a tarii noastre.

Bulgaria e luata cu asalt de turisti romani pe perioada verii, dar este o destinatie perfecta pentru weekend-uri oricand datorita distantei. Pana la Veliko Tarnovo, de exemplu, sunt doar 160 de kilometri. Cazarea este ieftina in Veliko. Din ofertele agentiilor turistice de la noi vedem ca un weekend depaseste in general 20 de euro doar daca vrem sa stam intr-un hotel de patru stele.

Principalele obiective turistice din oras sunt cetatea Tsarevets cu Biserica Salvatorului Binecuvantat, Muzeul Sarafkina Kashta, Muzeul Arheologic, iar in imprejurimi trebuie vazut satul cu case de piatra Arbanassi cu Biserica Nasterii Domnului, Ivanovo cu bisericile sapate in stanca, Cetatea Cerven sau cascada Hotnitsa.

Daca preferam marea in orice sezon, tot in Bulgaria putem merge la Balcic, locul in care se afla Cuibul linistit, resedinta preferata a Reginei Maria. Cine ajunge aici pentru a se relaxa intr-un weekend nici nu va dori sa paraseasca gradina amenajata in jurul palatului, un loc perfect pentru a te umple de energie pentru urmatoarele saptamani. Foarte aproape de Balcic e si Capul Kaliakra, iar undeva intre ele este si celebra ferma de scoici Dalboka.

Pentru trei zile petrecute la Balcic, nu vom plati mai mult de 95 de euro pe cazare, dar pretul coboara pana la 25 de euro, porivit ofertelor de la agentiile de turism.

Cine vrea totusi sa plece mai departe de tara si are mai multi bani pentru a-si umple bateriile intr-un weekend, poate incerca Budapesta, Viena sau Praga. La vecinii unguri, o mini-vacanta de trei zile costa intre 300 si 382 de euro, cea mai scumpa varianta fiind cu cazare intr-un hotel de cinci stele. Preturile includ transportul cu avionul si toate taxele de aeroport.

La Viena putem merge pentru trei zile si nu trebuie sa platim decat 179 de euro. Pachetul include doua nopti de cazare intr-un hotel de trei stele, mic dejun, zbor direct si toate taxele incluse.

Pentru Praga trebuie sa scoatem mai multi bani din buzunar, dar si conditiile sunt mai bune. Un pachet cu doua nopti de cazare intr-un hotel de patru stele situat in apropierea centrului istoric al capitalei costa 259 de euro. Transportul cu avionul si toate taxele sunt incluse in pret.

In tara noastra putem alege orice pensiune din orice zona si nu trebuie decat sa ne urcam in masina sau sa ne ducem la gara. Vom ajunge usor si repede in zone liniste in care nu trebuie decat sa dormim si sa ne bucuram de linistea din gradina casei. La Moeciu, de exemplu, pentru doua nopti de cazare nu trebuie sa dam mai mult de 45 de euro, iar orice camera este dotata cu tot ce trebuie.

Si la Sibiu ne putem relaxa, inclusiv pe strazile si in pietele in care nu au voie sa intre masinile. O mini-vacanta aici va costa, fara transport, intre 35 si 90 de euro, potrivit ofertelor de la agentiile de turism.

Si marea este foarte relaxanta in aceasta perioada si e o ocazie unica sa vezi plaja goala si plina de melci adusi de valuri. Pentru cateva zeci de lei pe noapte orice proprietar de pensiune va fi foarte bucuros sa deschida sezonul mai devreme si caloriferul dintr-o camera. Restaurante deschise inca de la inceputul primaverii sunt inclusiv in Vama Veche si 2 Mai.


5717

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Pietele de Craciun din Viena
In fiecare an,incepand cu mijlocul lunii noiembrie si pana la Craciun, cele mai frumoase locuri din ..
Italia  |  Romania  |  Ungaria  |  Malta  |  Cehia  |  Spania  | 
Stiai ca?
Austria este denumita si "Tara valsului".... Barajul Hoover din SUA a fost proiectat ca sa reziste pentru cel putin 2000 de ani? Cimentul folosit la ridicarea impresionantei constructii nu se va intari complet decat peste 500 de ani....
Dictionar turistic
Aerogara - Constructie destinata indeplinirii tuturor formalitatilor legale de plecare si sosirea pasagerilor aerieni si a bagajelor acestora; in general, este un spatiu distinct de aeroportul propriu-zis.
7 recomandari