Destinatii europene inedite pentru un city break cu familia

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Destinatii europene inedite pentru un city break cu familia


Toamna e anotimpul ideal pentru city break-uri, când zilele sunt însorite, iar aglomerația provocată de turiști în marile orașe se reduce simțitor. Așa că nu mai sta pe gânduri și bucură-te de spectacolul de lumini filtrate prin frunzele ruginii!

Noi ne-am gândit la trei orașe europene care îți vor oferi ție și familiei tale un city break de neuitat.

Pregătește-te de un city break memorabil și călătorește confortabil, cu bagajul potrivit. Pentru confort și siguranță, te-ar ajuta un bagaj de cabină, cu o dimensiune standard, ușor manevrabil, la prețuri accesibile.

Bucură-te de zborul cu avionul și pregătește-te pentru prima destinație de pe listă!

Viena: o capitală imperiala

Viena o să te facă părtaș la o călătorie în timp prin clădirile cu o arhitectură impresionantă și străzile traversate de calești trase de cai.

În plus, datorită temperaturilor favorabile, septembrie și începutul lui octombrie sunt ideale pentru a lua la pas capitala fostului Imperiu Habsburgic.

Dacă ajungi în Viena nu rata palatul Schönbrunn. Vizitează și grădina zoologică afiliată, cea mai veche grădină zoologică din lume, impecabil amenajată, care te va surprinde cu o varietate de specii.

Viena oferă alternative pentru toate gusturile și vârstele. În city break-ul tău poți vizita Muzeul tehnic, Muzeul de istorie naturală, Muzeul de istorie a artei, Muzeul Albertina, Muzeul Leopold care găzduiește cele mai importante capodopere semnate Gustav Klimt și Egon Schiele.

Mergi împreună cu cei mici la Zoom - Muzeul copiilor sau la Muzeul fluturilor unde pot vedea o multitudine de specii de fluturi tropicali. Nu rata nici parcul de distracții Prater! Din Roata Prater panorama Vienei e impresionantă.

Pregătește-te de city break cu un bagaj potrivit! Fiind toamnă, pune-ți în bagaj două hanorace pentru fiecare membru al familiei și umbrele. Dacă uiți ceva acasă, poți cumpăra cu încredere din magazinele de pe Mariahilfer Strasse. Nu uita nici de rucsacul pentru aparatul foto! Viena e grandioasă!

Următorul city break de pe lista noastră este în Praga!

Praga: „Orașul de aur” în lumină autumnală

La fel ca Viena, și Praga îți dă senzația de călătorie în timp prin arhitectura în stil gotic sau baroc, dar și prin apariția surprinzătoare a acelorași calești trase de cai. Supranumită „Orașul de aur”, „Orașul celor 1000 de turle” sau „Parisul estului”, capitala cehă este situată pe cinci dealuri, de-o parte și de alta a râului Vltava.

Septembrie și octombrie sunt cele mai potrivite luni de toamnă pentru a te bucura de city break-ul în Praga, de temperaturi favorabile și de jocuri de lumini și frunze pe străduțele înguste și întortocheate din orașul vechi.

Piața Centrului Vechi este împânzită de terase și restaurante unde poți bea bere de cea mai bună calitate. Ceasul astronomic poziționat în această piață taie răsuflarea atât adulților, cât și copiilor. Pe lângă simbolistica bogată, acesta este singurul ceas astronomic medieval din lume care încă mai funcționează.

Pregătește-ți bagajul și descoperă Praga! Printre haine de toamnă potrivite și cosmetice, nu uita să-ți pui în bagaj și un ghid de conversație român-ceh pentru că engleza nu te va scoate din impas chiar de fiecare dată.
Și acum să vedem și ultima destinație de vacanță ideală pentru luna noiembrie!

Florența: pe urmele lui Michelangelo

Florența este destinația perfectă pentru un city break în noiembrie, când vremea este încă însorită. Capitala toscană, leagăn al Renașterii italiene este situată pe râul Arno, amplasare care îți va oferi o panoramă impresionantă. Majoritatea obiectivelor turistice sunt concentrate în centrul orașului, pregătite să te surprindă prin bogăția lor istorică și artistică.

Dacă ajungi în acest oraș grandios din punct de vedere arhitectonic nu rata Galeriile Ufizi, unul dintre cele mai vizitate muzee de artă din lume care găzduiește capodopere ale pictorilor și sculptorilor renascentiști: Michelangelo, Leonardo da Vinci, Botticelli, Caravaggio sau Tiziano. Este o alegere recomandată mai ales dacă mergi cu adolescentul tău care ar avea șansa să înțeleagă și să vadă pe viu care a fost impactul Renașterii asupra Europei.

Plimbă-te pe Ponte Vecchio unde poți iniția o ședință de shopping împreună cu familia. Mergi și în Piazzale Michelangelo. Se spune că din acest punct al orașului ai șansa să privești apusuri superbe.

Un must see este și Galleria dell’ Accademia, un muzeu de artă impresionant din Florența, unde îl poți vedea pe David, una dintre cele mai celebre sculpturi ale lui Michelangelo. Sentimentul este inegalabil. Ai senzația că sub pojghița de marmură, statuia pulsează viață.

Descoperă Florența și nu pleca la drum fără un bagaj bine pus la punct. Gândește-te la cele mai potrivite haine pentru toamnă, dar nu uita nici de aparatul de fotografiat. În Florența vei avea nevoie de el foarte des. Lasă puțin spațiu și pentru suveniruri!

Călătorește confortabil!

Pentru toate planurile tale, vizitează magazinul online eBagaje.ro și alege dintr-o gamă variată de genți, trolere, rucsacuri și accesorii de călătorie pentru tine și familia ta.


68

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Paris Plage
Anual, timp de o luna (de la mijlocul lunii iulie pana la mijlocul lui august) Parisul devine statiu..
Stiai ca?
Faimoasa poveste pentru copii "Pinocchio" a fost scrisa de un autor italian?... In muntii Gara-Taz (Kazaha), intr-o pestera care se afla la 160 de metri adancime, a fost gasita o neobisnuita padurice de brazi?...
Dictionar turistic
Bac aerian - Avion echipat pentru transportul autovehiculelor si bicicletelor, impreuna cu conducatorii sau pasagerii lor, de la un aeroport la altul.
7 recomandari