Durerile abdominale: 3 potentiale cauze

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Durerile abdominale: 3 potentiale cauze


Durerea abdominală este un simptom prezentat de numeroase afecțiuni și probleme de sănătate, unele dintre ele extrem de severe. Chiar dacă durerea poate indica o simplă problemă la nivelul stomacului, la fel de posibil este ca acest disconfort să fie creat de un alt organ din abdomen sau chiar din afara sistemului digestiv.

Este recomandată o consultație medicală de specialitate dacă există simptome îngrijorătoare sau orice alte schimbări neexplicate, pentru a primi diagnosticul exact și tratamentul corespunzător.

Pentru a înțelege mai bine potențialele cauze ale durerilor abdominale, în acest articol vom prezenta trei cauze comune și anume:


Colica biliară
Fierea sau bila, este un organ care are rol în procesul de digestie și care este localizat în partea superioară dreaptă a abdomenului, sub ficat.

Colica biliară (criza de fiere), apare atunci când canalul biliar este blocat de formațiuni solide create din colesterol și alte lichide (pietre la fiere).

Semnele și simptomele acestei probleme includ durere la nivelul abdomenului care poate radia și în alte zone, greață, vărsături, balonare și durere de cap. Cel mai des, durerea este simțită în mijlocul abdomenului sau în partea superioară dreaptă.

Tratamentul pentru crizele de fiere depinde de severitatea colicii biliare. În funcție de fiecare caz în parte, medicul specialist poate recomanda fie tratament medicamentos pentru a dizolva pietrele, fie tratament chirurgical pentru îndepărtarea bilei.

Pancreatita
Pancreatita este o afecțiune gravă, caracterizată prin inflamarea pancreasului. Pancreasul este o glandă lungă, situată în spatele stomacului, care ajută la reglarea glucozei din sânge și la digerarea alimentelor consumate.

Inflamația pancreasului poate fi de scurtă durată (acută) sau de lungă durată (cronică), aceasta din urmă lezând pancreasul din ce în ce mai mult odată cu trecerea timpului.

Semnele și simptomele pancreatitei includ durere în capul pieptului, febră, vărsături, durere la atingerea abdomenului, puls rapid (tahicardie).

Cauzele care pot duce la apariția pancreatitei includ blocarea canalului biliar, anumite medicamente, consumul excesiv de alcool, nivel ridicat de trigliceride, factori genetici și lezarea repetată a pancreasului.

Indigestia
Indigestia este disconfortul resimțit în partea superioară a abdomenului, caracterizat prin durere de stomac și senzație de arsură, adesea prezent imediat după o masă copioasă.

Chiar dacă indigestia este o problemă des întâlnită și rareori severă, aceasta poate varia de la o persoană la alta, atât în ceea ce privește intensitatea ei, cât și numărul de episoade. Mai mult decât atât, indigestia poate semnala și prezența unor alte afecțiuni digestive, motiv pentru care trebuie discutat cu medicul de familie dacă există simptome persistente sau îngrijorătoare.

Pe lângă durerea abdominală, alte semne și simptome ale indigestiei includ balonarea, greața și senzația rapidă de sațietate.

Cauzele acestei probleme sunt asociate de obicei cu stilul de viață și pot fi declanșate de anumite alimente, băuturi sau medicamente. Cele mai comune cauze includ mâncatul prea mult și prea rapid, consumul de alimente grase, uleioase și picante, fumatul, anumite medicamente și consumul de cafea, alcool sau băuturi carbogazoase.

Întrucât durerea abdominală poate avea numeroase cauze, este recomandată programarea la un medic specialist atunci când există semne și simptome îngrijorătoare sau orice alte schimbări neexplicate. Informațiile prezentate în acest articol sunt generale și nu înlocuiesc un consult medical.


33

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festival D'automne - Festivalul Toamnei de la Paris
Festivalul Toamnei de la Paris, desfasurat pe stradutele orasului in perioada septembrie-decembrie, ..
Spania  |  Romania  |  Germania  |  Ungaria  |  Grecia  |  Belgia  | 
Stiai ca?
Majoritatea recifelor de corali au intre 5000 si 10 000 de ani, insa cateva ar putea sa se fi dezvoltat chiar in urma cu 50 de milioane de ani. Coralii se dezvolta optim la tropice, intre 30 grad... Stefan Odobleja a fost intemeietorul psihociberneticii si a ciberneticii generalizate. Chiar daca Stefan Odobleja este mai putin cunoscut in Romania, contributia sa a fost deosebit de importanta, r...
Dictionar turistic
Bagaj de mana - Bagaj pe care calatorul il poate pastra cu sine in timpul transportului si asupra caruia este responsabil (termenul se utilizeaza in transportul aerian si in transportul cu autocarul). Bagajul trebuie sa se incadreze intr-o marime standard, care difera in functie de compania aeriana.
7 recomandari