Bucătăria este un loc important al casei, unde se socializează și se creează amintiri. Totodată, este locul în care se gătește mâncarea, deci trebuie să fie atât plăcută cât și funcțională. Ei bine, prizele sunt unul din elementele bucătăriei care afectează pozitiv sau negativ aspectul și funcționalitatea unei bucătării.
De la cabluri periculoase până la amplasarea lor în locuri nedorite (datorită aranjamentului și arhitecturii bucătăriei), prizele clasice au anumite dezavantaje. Desigur, poți folosi electrocasnicele din bucătărie, însă asta nu înseamnă că e de ajuns. Copiii și animalele se pot electrocuta sau pot trage de cabluri și, implicit, trag și electrocasnicele jos. Astfel, nu doar că acele electrocasnice pe care ai dat bani sunt distruse, dar copiii/animalele pot suferi accidente grave.
Astfel au apărut prizele încastrabile - o soluție modernă a problemelor din bucătărie.
Beneficiile și eficiența prizelor încastrabile în bucătărie
Pe scurt, o priză încastrabilă este o priză care se poate încorpora în blatul unei bucătării. De asemenea, se poate acoperi în caz că nu o mai folosești. Însă de ce e mai bună o priză încastrabilă decât una clasică?
În primul rând, siguranța. Copiii, animalele și restul persoanelor care folosesc bucătăria sunt ferite de pericolele prizelor normale. Prizele încastrabile au cablurile adunate și poziționate în mobilier, astfel încât să nu existe riscul împiedicărilor sau accidentelor.
Fiind plasate în bucătărie, există mereu șansa de a fi stropite cu apă, iar un accident de genul nu este de dorit. Astfel, acestea au și diferite modele cu diferite clase de protecție la umiditate, numite IP. Ca regulă generală, o priză cu IP20 nu este deloc rezistentă. În schimb, una cu IP44 se poate instala în locuri umede unde riscă să fie stropită cu apă.
Chiar dacă sunt ascunse, asta nu înseamnă că nu sunt eficiente. Prizele încastrabile pot încărca mai bine electrocasnicele sau gadget-urile, folosind la fel de multă energie precum prizele clasice. Astfel, în timp, poți economisi bani pentru factura de curent.
În final, poți uita de scosul din priză a anumitor electrocasnice pentru a conecta alte electrocasnice. Acestea pot încărca mai multe electrocasnice în același timp, făcându-ți munca în bucătărie mai convenientă și plăcută!
Întrebări frecvente despre prizele încorporabile în blat
- Când montăm prizele încorporabile în blat?
Este recomandat ca aceste prize încorporabile în blat să fie montate înainte de montajul mobilierului nou achiziționat. În acest punct, decupajul devine mult mai facil. În cazul în care mobilierul este deja asamblat, procesul de instalare a acestor prize devine unui mai greoi.
- Cum folosim priza încorporabilă?
La fel ca o priză obișnuită. Diferența este făcută de faptul că aceste modele de prize sunt mai estetice și permit conectarea mai multor electrocasnice, fără a avea nevoie de prelungitoare.
- Putem conecta mai multe aparate la priza încorporabilă în blatul de bucătărie?
Cu siguranță! Aceste modele de prize sunt disponibile în mai multe forme. Unele au doar două intrări, în timp ce altele pot avea 4 sau chiar 5 astfel de intrări. Achiziționați modelele potrivite de priză în funcție de nevoiel pe care le întâlniți.
Last minute
Early Booking
Sejur
Cazare
Circuite
Croaziere
Agentii de turism
Bilete avion
Excursii de o zi