Excursii 2021: Cele mai frumoase locuri de pescuit la crap in Romania

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Excursii 2021: Cele mai frumoase locuri de pescuit la crap in Romania


Românii amatori de pescuit vin din toate colțurile țării spre Delta Dunării sau alte întinderi de ape – lacuri, iazuri, bălți – din România, considerate ca fiind zone fierbinți de pescuit la crap, sau bogate în pește.

Excursiile la pescuit din acest an cu siguranță vor fi la fel de frumoase ca și în anii trecuți, ținând cont de faptul că România are locuri minunate pentru a practica această activitate de agrement, peisaje fantastice unde poți face fotografii demne de a fi postate pe Facebook și Instagram pentru a impresiona.

Care sunt cele mai frumoase locuri de pescuit la crap din țara noastră, pentru a face o excursie în acest an? Cu siguranță există foarte multe, de aceea este bine să-ți faci din timp planul pentru vacanța la pescuit.

Locuri de pescuit pe Dunărea de Jos
Arealul Dunărea de Jos cuprinde cam 120 km de fluviu și este preferat de pescarii din țara noastră, mai ales de cei care vor să prindă crap. Este vorba de zona Galați-Brăila-Măcin-Isaccea, unde există numeroase locuri de pescuit. Pescarii vin an de an aici, pentru a se relaxa și a prinde crap sălbatic, care s-a hrănit cu vietăți acvatice.

În această zonă peștele prins trebuie să aibă anumite dimensiuni, pentru a fi păstrat, iar numărul de lansete și undițe este limitat prin lege (vezi Legea Pescuitului). Pescarii țin cont de aceste aspecte pentru a nu lua amenzi și prin urmare, se orientează către modele de lansete de dat la crap de înaltă calitate.

În anumite perioade din an, ei vin special pentru a experimenta provocările pescuitului la știucă și la alți pești răpitori. Spre deosebire de peștii mai domoli, știuca este un pește foarte șiret și lacom, care are un apetit prodigios. Pescarii se amuză când vine vorba despre știucă și chiar au povești comice și exagerate despre acest pește, unii dintre ei spun în mod ironic că este "rechinul de apă dulce".

Delta Dunării
Cea mai frumoasă și populară zonă pentru pescuit este Delta Dunării, spun asta mulți pescari din România, dar și turiștii străini. Excursiile în Delta Dunării sunt foarte frumoase, de aceea în fiecare an această zonă este plină de pescari și turiști de toate vârstele.

Românii care sunt mai aproape, merg în Deltă și în weekend, mai ales în lunile calde din an, când este voie la pescuit. Motivele sunt că Delta Dunării are foarte multe specii de pești, iar peisajul este mirific. Cele mai bune locuri de pescuit sunt pe canalele și lacurile din Delta Dunării, unde poți prinde pește indiferent dacă ai sau nu experiență de pescar.

De-a lungul Deltei sunt locuri pitorești și aerul este curat, iar pe ape poți vedea lebede, pelicani și alte păsări acvatice care trec lin, ori stau atente și nemișcate. La trecerea unei bărci pe apă însă, ele zboară imediat și se fac nevăzute. În Deltă pescuitul se face de pe mal, dar mai ales de pe barcă. Se pot închiria bărci cu motor exterior sau bărci simple, fără motor, iar unii români preferă să vină aici cu barca pneumatică proprie.

Lacul Sărulești, la 40 km de București
Acesta este numit și "Big Fish Mecca", datorită capturilor demne de Cartea Recordurilor. Aici românii vin pentru pescuitul la crap.

În apropiere de localitatea Sărulești se află Balta Călăreți 3, unde pescarii vin împreună cu prietenii sau cu familia pentru a prinde pești mai pașnici – caras și cortan.

Lacul Polcești, cu suprafața de 50 ha
Acest loc de pescuit este renumit pentru crap, caras mare, șalău și sturion. Cei care practică pescuitul cu monturi la feeder și coșuleț au șanse uneori să prindă capturi mai mari, cum ar fi pești caras de peste 1 kg. Pentru crap, limita de reținere este de 5 kg.

În acest an, în sezonul cald românii vor merge iar la pescuit, vor face excursii de cel puțin o săptămână în Delta Dunării sau alte zone, pentru a admira priveliștile și a asculta sunetele relaxante ale naturii. Unii vor veni cu bărci și ambarcațiuni pentru a se relaxa și a admira peisajul de la bordul acestora. Indiferent de condiții, ei se consideră pescari obișnuiți, care au o mare plăcere de a se plimba și de a pescui din barcă, în mijlocul întinderilor de ape impresionante.


39

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Pietele de Craciun din Viena
In fiecare an,incepand cu mijlocul lunii noiembrie si pana la Craciun, cele mai frumoase locuri din ..
Malta  |  Ungaria  |  Austria  |  Cehia  |  Franta  |  Romania  | 
Stiai ca?
Irlanda este supranumita si "Perla insulara".... Cel mai mare canion submarin este canionul Esperance, aflat in Australia de Vest (1800 m). Latimea sa este de 32 km....
Dictionar turistic
Traseu turistic - Parcursul dinainte stabilit intre doua opriri sau intre doua puncte de interes turistic.
7 recomandari