Ghidul cumparaturilor de Craciun: cum alegi cadourile potrivite?

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Ghidul cumparaturilor de Craciun: cum alegi cadourile potrivite?


Crăciunul este o perioadă în care cadourile sunt în centrul atenției. Indiferent dacă este vorba de partenerul/partenera de viață, membrii familiei sau prieteni apropiați, alegerea cadourilor potrivite poate fi dificilă, mai ales dacă nu știi sigur ce anume își dorește fiecare persoană în parte.
Însă, în ziua de azi este mai ușor ca oricând să cumperi cadouri de Crăciun, grație Internetului și magazinelor online. De la găsirea cadoului perfect până la crearea unei liste de dorințe, poți economisi timp și bani urmând câțiva pași simpli atunci când faci cumpărăturile de sărbători.

Ce înseamnă să cauți cadoul potrivit?
A cumpăra cadouri pentru prieteni dragi și pentru familie poate fi o sarcină dificilă, dar în același timp extrem de satisfăcătoare. Când faci cumpărături pentru cei dragi de Crăciun, cel mai bine este să alegi lucruri care le-ar putea fi de folos sau care să-i distreze. Astfel, vei avea certitudinea că vor fi încântați când își vor primi cadourile și fericiți că adaugă lucruri noi în viața lor. Așadar, ține cont de câteva aspecte înainte de a lua orice de decizie de achiziție în acest sens:

Află ce le place și care le sunt obiceiurile. Un cadou de Crăciun va fi mai apreciat dacă a fost ales cu atenție și în funcție de interesele celui sau celei care îl primește. Nu-i cumpăra o carte pe care deja a citit-o sau o pereche de pantofi pe care o are deja. Oferă-i ceva despre știi că și l-ar dori, dar îi lipsește.
Stabilește-ți clar bugetul. Când faci cumpărături de sărbători, vei dori să alegi cadouri care se încadrează în bugetul tău, dar în același timp vor fi utile celor pentru care le cumperi. Dacă bugetul este mai redus, caută prin ofertele de Crăciun ale magazinelor mai mici, mai degrabă decât să te aventurezi în marile lanțuri de magazine și astfel vei obține niște cadouri grozave la doar o fracțiune din costul pe care ți l-ai imaginat inițial.
Vânează ofertele last-minute. Nu doar tu poți ajunge în criză de timp când faci cumpărăturile de Crăciun, ci și magazinele. Pe final de stoc, vei găsi oferte excelente de preț la produse care altminteri pot ajunge să coste și de două sau de trei ori mai mult. Ideea este să fii pe fază și să prinzi momentul, înainte ca acestea să se epuizeze complet.

Idei de cadouri în funcție de interes
Știm, persoanele pentru care trebuie să cumperi cadouri de Crăciun sunt oameni atât de diferiți, încât va fi complicat să împaci toate preferințele și gusturile. Pentru unii alegerea va fi mai ușoară, iar pentru alții un pic mai dificilă. De exemplu, pentru un iubitor de jocuri video te poți orienta la o consolă de jocuri, dacă bugetul îți permite. Pentru un pasionat de modă și accesorii, te poți gândi la un ceas nou care să se potrivească la cămașa preferată. Ideea de bază este să ții cont mereu de ceea ce își dorește fiecare, iar dacă ești atent la ceea ce îi face plăcere fiecăruia în parte, atunci lucrurile vor merge mai simplu decât te așteptai.
Dacă partenerul sau partenera ta de viață adoră ieșirile în natură, îi poți face cadou de Crăciun o pereche de încălțări special concepute pentru drumeții. Pentru o femeie cochetă, poți alege o poșetă elegantă sau o brățară cu pietre semiprețioase, care o va încânta peste măsură. Soțul tău vapează? Atunci, oferă-i în dar de sărbători un set de lichide cu nicotină aromate și sigur nu vei da greș!
Pentru un pasionat de gastronomie te poți orienta la o carte de bucate mai deosebită sau cursuri de gătit specializate. Dacă este vorba de un gurmand, atunci un voucher pe care să-l poată folosi la restaurantul preferat poate fi o idee grozavă. Pentru fanaticul sporturilor din viața ta, ia în considerare bilete la un eveniment sportiv important.
Nu este întotdeauna ușor să găsești cadoul potrivit de Crăciun pentru persoanele speciale din viața ta. Însă, sezonul sărbătorilor de iarnă este momentul perfect pentru a oferi cuiva un cadou atent ales, pe care îl va iubi și aprecia multă vreme după aceea.
 


29

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Carnavalul din Malta
Luna februariei aduce in Malta saptamana destinata carnavalului care se desfasoara dupa un anumit ti..
Stiai ca?
România este casa celei mai grele clădiri din lume – Palatul Parlamentului, care a costat aproximativ 3 miliarde de dolari. Construcţia conţine 3.500 tone de cristal, 480 de candelabre şi 700.0... Benin se mai numeste si "Tara cantecelor"....
Dictionar turistic
Rezervatie - Teritoriu ocrotit prin lege, pe care nu se pot face transformari, deoarece aici se gasesc plante, animale, minereuri sau formatii geologice rare, care prezinta importanta din punct de vedere stiintific.
7 recomandari