TurisMALL
powered by

Gradini Botanice din Romania


ROMANIA

Romania se bucura de cateva gradini botanice care incanta turistii cu plante specific zonelor tarii noastre, dar si cu plante si flori exotice.
Gradinile botanice nu sunt deschise numai pentru placerea vizitatorilor, ele au la baza scopuri stintifice de documentare si de categorizare a diferitelor tipuri de plante si flori.
Gradina Botanica “Dimitrie Brandza” din Bucuresti acopera o suprafata de 17.5 hectare si insumeaza 100.000 de plante din toata lumea. Gradina incanta vizitatorii cu serele tropicale si cu Muzeul Gradinii Botanice, in care putem admira 5000 de specii de plante, dar si fluturi tropicali ce incita copiii sa ii surprinda in fotografii.

Sursa poza
Gradina Botanica “Vasile Fati” din Jibou, judetul Salaj este o gradina mai noua, infiintata abia in 1968, dar care se bucura de o suprafata generoasa de 24 de hectare si in care gasim specii exotice lemnoase, plante tropicale, o colectie de palmieri, un parc zoo, o gradina japoneza si un acvariu.
Gradina este amplasata la o altitudine de 272 m si ocupa spatiul parcului castelului medieval ce a apartinut familiei Wesselenyi, parc ce fusese amenajat de un gradinar vienez.

Sursa poza
Gradina Botanica “Anastasie Fatu” din Iasi se intinde pe o suprafata de 100 de hectare si a fost infiintata in 1856 de catre botanistul Anastasie Fatu, fiind prima gradina botanica deschisa in Romania. Ce are specific aceasta gradina este faptul ca gazduieste cea mai mare colectie de soiuri de trandafiri din tara noastra, dar si o colectie impresionanta de crizanteme.

Sursa poza
Gradina Botanica “Alexandru Borza” din Cluj-Napoca, deschisa in 1920, cu o suprafata de 14 hectare, se spune ca ar fi cea mai frumoasa din Europa, cu plante care cresc in tara noastra, atat in munti, cat si specific litoralului Marii Negre. Pe langa plantele noastre, le gasim si pe cele tropicale, iar gradina romana si japoneza extaziaza de-a dreptul vizitatorii.

Sursa poza
Gradina Botanica “Rasvan Angheluta” din Galati, in fiintata in 1990, ocupa o suprafata de 18 hectare si cuprinde colectii de plante tropicale si subtropicale si peste 300 de soiuri de trandafiri.
Incepand cu 2002, vizitatorii se pot bucura de sera cu palmieri ce se intinde pe o suprafata de 25.000 mp.

Sursa poza
Gradina Botanica a Palatului Copiilor din Tulcea, infiintata in 1983, are o suprafata de 12 hectare si cuprinde 1000 de specii de plante.

Sursa poza
Romania se bucura si de alte gradini botanice mai micute, precum Gradina Botanica de langa Arad, din comuna Macea, Gradina Botanica din Targu Mures, infiintata in 1948 ce ocupa numai 3 hectare, Gradina Botanica “Alexandru Buia” din Craiova.

Sursa poza
Gradinile botanice mai reprezinta un prilej pentru organizarea diferitelor evenimente sau expozitii temporare.
Pentru a vizita gradinile botanice se percept taxe diferentiate pe categorii de vizitatori, putandu-se achizitiona si abonamente lunare, semestriale si anuale. De asemenea, exista gratuitati si reduceri pentru copii, elevi, student si pensionari.

Articol realizat de Monica Anghelovici
Sursa poza


13382

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Craciunul - Valetta
Maltezii sunt un popor foarte credincios, astfel incat Sarbatoarea Nasterii Domnului ocupa un loc ex..
Austria  |  Romania  |  Italia  |  Belgia  |  Spania  |  Malta  | 
Stiai ca?
… numarul Pi este o constanta matematica a carei valoare este egala cu raportul dintre circumferinta si diametrul oricarui cerc intr-un spatiu euclidian, sau cu raportul dintre aria unui cerc si pat... Michael Jordan, celebrul sportiv, castiga anual din reclamele pentru compania Nike mai mult decat toti muncitorii din fabricile Nike, luati la un loc, din Malaezia?...
Dictionar turistic
Agroturism - Forma de turism practicata in mediul rural prin care se asigura turistilor servicii de cazare, masa si agrement si se contribuie la ridicarea nivelului de trai al populatiei rurale.
7 recomandari