Ia cu tine in bagaj si o asigurare de calatorie pentru o vacanta de vis

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Ia cu tine in bagaj si o asigurare de calatorie pentru o vacanta de vis


BUCURESTI

De cum vine vara, gandul iti sta numai la vacanta. Iti faci planuri, iti stabilesti bugetul, alegi destinatia si incepi sa visezi la clipa in care pornesti in concediul binemeritat. Dincolo de bagajele „cu de toate” mai ai nevoie de inca ceva: o asigurare de calatorie. Asta ca sa fii pus la adapost de evenimente nedorite si care ti-ar putea strica vacanta mult visata.

Ce presupune o asigurare de calatorie
Asigurarea de calatorie este un contract incheiat intre un asigurat si un asigurator in care cel dintai achita o anumita suma la incheierea politei, iar cel din urma se angajeaza sa il despagubeasca in cazul producerii unor evenimente nedorite pe parcursul unui concediu.

Hai sa ne imaginam o situatie ipotetica: ati ajuns la mare in Grecia si, in euforia creata de primele clipe de vacanta pe litoral, ati si dat o fuga pe plaja, inainte sa va cazati. Cum hotii de abia asteapta sa profite de un singur moment de neatentie, te poti trezi ca ai ramas fara gentile din portbagaj in care se aflau toate hainele si bunurile pe care le luaserati cu voi in concediu. Greceste nu stii, in engleza nu reusesti sa te intelegi cu politistii lor si uite cum brusc vacanta voastra pare ruinata. Trist si greu de acceptat, nu? Insa trebuie sa recunosti ca varianta este cat se poate de plauzibila, chiar daca nu te gandesti ca vi s-ar putea intampla chiar voua.

Dar ce-ar fi daca polita de asigurare de calatorie ti-ar oferi despagubiri astfel incat sa recuperezi paguba creata? Generali, una dintre cele mai mari societati de asigurari din intreaga lume, a lansat o asigurare de calatorie care tocmai asta vizeaza: riscurile la care esti expus in timpul unei vacante.

De-alungul intregii veri, Generali iti pune la dispozitie polita Turist Plus Premium creata astfel incat sa iti pastreze buna dispozitie pe tot parcursul vacantei.

Beneficiile politei Turist Plus Premium
Pierderea bagajelor e doar unul dintre riscurile asigurate de polita Turist Plus Premium. Si asta intrucat in timpul unei vacante sau chiar al unei calatorii de studii ori in interes de serviciu se pot produce o multime de incidente pe care nu le-ai luat in calcul.

Spre exemplu, compania aeriana a dat faliment, iar tu te-ai trezit ca biletele pe care le-ai cumparat nu mai pot fi folosite. Daca ai incheiata o polita Turist Plus Premium poti primi pana la 400 de euro despagubire din partea companiei de asigurari.

Mai mult, daca ti-ai intrerupt calatoria din cauza unui eveniment neprevazut si ai fost nevoit sa te intorci acasa din concediu primesti pana la 2.000 de euro despagubire pentru a-ti acoperi cheltuielile efectuate cu biletul de intoarcere si zilele de vacanta neconsumate. Suna interesant, nu?

Polita de asigurare incheiata la Generali are insa si mai multe beneficii. Spre exemplu, daca ti s-a facut rau in avion din cauza serviciilor necorespunzatoare si ai avut nevoie de ingrijiri medicale poti primi pana la 2.000 de euro, iar daca ti-ai pierdut documentele sau ti-au fost furate, asiguratorul iti acopera cheltuielile pe care esti nevoit sa le faci pentru a obtine alte acte noi.

La toate acestea, care pot merge pana in limita a 50.000 de euro!, Generali a mai adaugat pentru sezonul estival al lui 2015 si alte bonusuri. Spre exemplu, daca masina cu care ai plecat in concediu in strainatate a fost implicata intr-un accident sau au aparut pe parcurs defectiuni cauzate de alimentarea cu un combustibil necorespunzator, compania despagubeste cheltuielile de transport – tractare – ale autovehiculului de la locul evenimentului rutier pana la cel mai apropiat service. In plus, beneficiezi si de asistenta telefonica in limba romana, astfel incat nu vei fi nevoit sa bajbai intr-o tara straina in care nu cunosti nici limba, nici legislatia.

Asigurarea eXtreme

Doritorii de adrenalina, in schimb, se pot bucura si ei de o asigurare de calatorie personalizata. Indiferent ca iti place viteza la volan sau pe motocicleta, ori esti amator de sporturi extreme precum rafting, windsurfing, scuba-diving, bungee-jumping, asigurarea eXtreme de la Generali te protejeaza in caz de accident, dar si pentru toate tipurile de imbolnaviri care pot interveni in perioada sejurului.

Alte asigurari de calatorie
Generali iti pune la dispozitie o gama variata de asigurari de calatorie avand posibilitatea sa alegi ceea ce este mai potrivit pentru tine. Spre exemplu, Turist este polita care are, printre altele, si o clauza de acoperire pentru tratament dentar de urgenta pana la maxim 300 de euro, in vreme ce Turist Cheap este varianta economica a politelor de calatorie.

Vrei sa ai o asigurare de calatorie in doar 5 minute, fara sa te deplasezi de la birou? Intra pe generalitravel.ro si iti poti cumpara online asigurarea de calatorie.

Sursa foto: lawdays.co.za


1274

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Mikulas, Vanoce, Silvestr - Praga
Sarbatorile de Craciun, Mikulas, Vanoce, Silvestr sunt prilej de petrecere pentru locuitorii Cehiei...
Stiai ca?
In China, nuanta de alb este destinata inmormantarilor? ... Singapore poarta si supranumele de "Tigrul asiatic"....
Dictionar turistic
Voiaj - Deplasare (pe jos sau cu ajutorul unui mijloc de transport) facuta de o persoana intr-un loc departat; calatorie.
7 recomandari