Orice mobilier necesita activitati de intretinere si igienizare, cu atat mai mult un vestiar metalic in care se pastreaza echipamentele de munca si care este utilizat in domenii de activitate precum constructiile, unitatile medicale sau atelierele de reparatii si vopsitorie. Acumularea mirosurilor neplacute si depunerea prafului sau patarea cu diverse substante pot fi rezolvate prin curatarea interiorului si exteriorului acestui tip de mobilier, cu produse adecvate materialului metalic.
Indepartarea particulelor de praf
Particulele de praf si murdaria lasata de incaltamintea care nu a fost curatata in prealabil inainte de depozitare sunt primele care trebuie indepartate cu ajutorul aspiratorului sau a unei carpe uscate. Aspirarea periodica este o solutie recomandata care va preintampina formarea murdariei sau acumularea anumitor resturi.
Utilizarea botoseilor de unica folosinta, confectionati din polietilena, reprezinta un mod practic de a pastra incaltamintea, fara a murdari interiorul vestiarului. Tocmai de aceea, vei intalni in multe oferte, seturi care includ pe langa un vestiar metalic si botosei cadou.
Curatarea umeda
Dupa indepartarea prafului, poti interveni cu o carpa umeda pentru a curata mai eficient. Poti apela la amestecuri de apa cu sapun, sapun lichid, detergenti de vase sau produse si spray-uri destinate suprafetelor metalice. In acest mod, vei curata rapid vestiarul, indepartand fara probleme orice urma de murdarie. In cazul grasimilor, foloseste un detergent delicat de vase amestecat cu apa calduta pentru a ajuta curatarea. Pentru aceasta etapa se recomanda utilizarea unui burete sau a unei carpe moi.
Alcoolul sanitar sau produsele cu rol dezinfectant sunt recomandate, mai ales in perioadele cu risc epidemiologic pe care le traverseaza intreg mapamondul in prezent. Fiind un permanent transfer intre hainele de strada si cele utilizate in mediul de la munca, este chiar o buna practica sa efectuezi o dezinfectare periodica a modelului de vestiar metalic in care depozitezi lucrurile personale.
Daca din cauza meseriei tale, vestiarul a fost patat sau este destul de murdar, iar petele nu pot fi indepartate doar cu apa si sapun, atunci folosirea alcoolului te poate ajuta. Aplica-l pe o carpa moale sau pe un burete si sterge zonele cu probleme. Dupa ce ai terminat, indeparteaza orice urma de alcool, stergand mobilierul cu un burete umed si o carpa uscata.
Indepartarea petelor de rugina
Inamicul principal al unui vestiar metalic este, in general, rugina. Daca observi pete ruginite, echipeaza-te cu un smirghel extrafin si razuieste atent si delicat doar zonele afectate, pentru a nu deteriora finisajele si vopseaua. Dozeaza presiunea de apasare astfel incat sa nu produci daune.
Stergerea vestiarelor cu apa este o modalitate eficienta de curatare, dar umiditatea poate provoca rugina. De aceea, asigura-te ca toate suprafetele sunt uscate foarte bine dupa curatare. Balamalele, ramele, canalele de culisare si colturile sunt deosebit de predispuse la actiunea apei, asadar verifica daca aceste zone sunt perfect uscate.
Dupa ce ai incheiat etapele de igienizare, iar vestiarul este curat, poti agata pe usa sau poti plasa pe una dintre polite un odorizant care sa pastreze mereu un aer proaspat in interior. De asemenea, nu uita sa dezinfectezi periodic manerele mobilierului.
Stiai ca ceara auto este cea mai la indemana varianta atunci cand vrei sa reconditionezi un vestiar metalic? Aceasta confera un finisaj lucios, il protejeaza si ii da aspectul unui mobilier nou.
Last minute
Early Booking
Sejur
Cazare
Circuite
Croaziere
Agentii de turism
Bilete avion
Excursii de o zi