In ce situatii este nevoie de fisa medicala si cum se poate obtine?

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

In ce situatii este nevoie de fisa medicala si cum se poate obtine?


Finalul anului reprezinta o ocazie perfecta pentru a face planuri pentru anul urmator. Daca iti doresti sa te apuci de un hobby nou, daca vrei sa schimbi abonamentul pentru transportul in comun cu permisul auto, trebuie sa stii ca vei avea nevoie, printre altele, de un certificat medical obtinut in anumite conditii si eliberat de anumite institutii abilitate.

Activitati si contexte in care se cere fisa medicala
Evaluarea starii de sanatate fizica si psihica este necesara pentru realizarea anumitor activitati. Acestea sunt conditionate de o stare de sanatate optima. Iata care sunt situatiile in care este necesar certificatul medical:

1. Obtinerea permisului auto;
2. Obtinerea permisului port-arma;
3. Eliberarea unei autorizatii de libera practica;
4. Certificat prenuptial.

Fisa medicala se elibereaza de institutii acreditate, precum clinica Standard Med. Aceasta ofera o gama larga de investigatii si analize medicale, creata din dorinta de a promova un stil de viata sanatos si activ. Pentru ca timpul este una dintre cele mai valoroase resurse, Standard Med iti asigura un proces eficient si rapid pentru obtinerea certificatului. Intr-o singura locatie, cu un singur drum, vei obtine certificatul.
Iata in ce conditii se poate obtine fisa, pentru fiecare situatie in parte:

1. Permis auto
Atunci cand cauti cel mai bun raport calitate-pret, este important sa alegi clinica medicala care iti ofera servicii eficiente si de calitate. Indiferent ca ai nevoie de fisa medicala pentru obtinerea permisului auto sau pentru preschimbarea permisului, va trebui sa realizezi o serie de investigatii si de consultatii la urmatoarele specializari:
- Medicina interna;
- ORL;
- Oftalmologie;
- Ortopedie/chirurgie;
- Neurologie;
- Psihiatrie.

Investigatiile se realizeaza pentru depistarea afectiunilor care ar contraindica aptitudinea de a conduce autovehicule. Conducatorul auto este obligat la examinari medicale ori de cate ori efectueaza reinnoirea permisului auto. Certificatul medical pentru permis auto va fi incheiat in aceeasi zi de catre medicul coordonator al clinicii si va avea stampila institutiei, autorizata de catre Directia de Sanatate Publica si Politia Rutiera, pacientul primind la finalul consultatiilor certificatul medical complet.

2. Obtinerea permisului de port-arma
Fisa medicala pentru permisul de port-arma este necesara tuturor detinatorilor de arme si munitii (persoane fizice sau juridice), detinatori de arme letale (cadre militare, magistrate, demnitari, vanatori etc) sau arme neletale (arme de autoaparare), instructor poligon, tir sportiv, gestionar arme si munitii, armurier, colectionar arme etc. Analizele medicale portarma atesta calitatea solicitantului de a fi apt sa detina, sa poarte si sa foloseasca arme si munitii.

Toate consultatiile necesare specialitatilor aferente se realizeaza in cadrul aceluiasi interval orar. Acestea sunt:

- Medicina interna;
- ORL;
- Oftalmologie;
- Ortopedie/chirurgie;
- Neurologie;
- Psihiatrie.

3. Eliberarea unei autorizatii de libera practica
Consultatiile se efectueaza in vederea eliberarii autorizatiei de libera practica (examen medical psihiatric, examen medical boli interne, incheiere certificat medical + timbru fiscal). Personalul medical cu pregatire superioara de scurta durata, postliceala si medie, precum si cei care practica profesiunea in unitati publice sau private au obligatia de a poseda autorizatia de libera practica medicala, cu avizul Ordinului Asistentilor Medicali din Romania si de a se inscrie in Registrul unic al asistentilor medicali. Fisa medicala se poate obtine intr-o singura vizita.

4. Certificat prenuptial
Investigatiile se efectueaza in vederea incheierii casatoriei civile (examen VDRL, examen HIV, examen psihiatric, examen radiologic pulmonar, examen ginecologic, incheiere certificat medical + timbru fiscal).

Certificatul medical prenuptial va fi semnat si parafat de medicul de familie. Casatoria nu poate avea loc mai devreme de 10 zile de la depunerea actelor, dar nici mai tarziu de 14 zile, caz in care certificatele prenuptiale ar fi expirate. In concluzie, certificatul prenuptial trebuie sa fie gata cu 2 saptamani inainte de casatorie si in aceeasi zi vor trebui depuse actele la primarie.


27

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Turismul online ajuta la cresterea pietei de turism din Romania
Piata de turism online din Romania a explodat in ultima vreme, agentiile de turism incepand sa explo..
Stiai ca?
Egiptenii se machiau cu culori inchise impotriva deochiului?... Cele mai multe zile consecutive cu peste 37,8 °C (100 °F) au fost inregistrate in Marble Bar, Western Australia de la 31 octombrie 1923 la 7 aprilie 1924 (160 zile). Cele mai multe zile consecuti...
Dictionar turistic
Carte verde - Certificat de asigurare care atesta ca masina este asigurata in exteriorul tarii. Asigurarea de Carte Verde acopera pagubele produse tertilor pe teritoriul altor tari.
7 recomandari