Instalatii de alimentare cu hidrofor? Nu ar trebui sa iti lipseasca un presostat hidrofor electronic!

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Instalatii de alimentare cu hidrofor? Nu ar trebui sa iti lipseasca un presostat hidrofor electronic!


Lucrarile de alimentare cu apa au luat amploare in ultimii ani si nu discutam aici doar despre zonele rurale. Din contra, chiar si in zonele urbane beneficiarii au inceput sa vada beneficiile unui hidrofor si in consecinta sa aleaga alimentarile cu apa de acest tip, in special in cazul caselor pe pamant. Din nefericire insa, nestiind foarte multe informatii despre aceste sisteme de alimentare cu apa, este greu sa realizezi ca pe langa hidrofor in sine, vei mai avea nevoie si de alte componente. Un presostat hidrofor electronic, spre exemplu, este o plasa de siguranta pe care trebuie sa o ai la indemana, mai ales daca nu esti familiarizat cu lucrarile de alimentare cu apa.

De ce ai nevoie de un presostat hidrofor electronic?

Hidroforul este o componenta a sistemului de alimentare ce aspira apa cu o anumita presiune, urmand ca aceasta sa ajunga acolo unde este nevoie de ea, in speta la consumatorii finali. Din pacate insa, presiunea apei nu este o constanta pe care sa ne putem baza, ci chiar o variabila pe care trebuie sa o avem in vedere. Pentru a masura si monitoriza presiunea apei intr-un sistem de alimentare, este nevoie de un instrument care sa faca acest lucru in mod automat, cu cat mai putine interventii umane.

Presostatul este utilizat in vederea opririi si pornirii pompei, atunci cand presiunea in interiorul sistemului nu mai este constanta. Din acest motiv produsul este foarte avantajos, deoarece constituie de fapt un mod de a asigura siguranta in exploatare a unui sistem a carui cedare ar fi cu adevarat daunatoare.

Hidroforul, luat ca produs separat, poate fi utilizat in vederea alimentarii cu apa a locuintelor cu apa din puturi sau fantani, in domeniul industrial, in agricultura si in vederea alimentarii sistemelor de irigare. De asemenea, un hidrofor poate fi utilizat si pentru ridicarea presiunii apei in cladiri, in instalatii profesionale.

Hidrofoarele sunt produse relativ silentioase, iar un aspect foarte important tine de aspectul amorsarii acestora. In vreme ce la o pompa submersibila este necesara amorsarea acesteia, prin introducerea apei pe conducte, in cazul hidroforului aceste este autoamorsant. De asemenea, un avantaj al hidrofoarelor consta in rezistenta acestora in ceea ce priveste coroziunea, cea care este o problema foarte des intalnita in cazul produselor, a elementelor sau sistemelor care intra in contact direct cu apa.

Un presostat hidrofor electronic va functiona de aceeasi maniera ca si in cazul pompelor submersibile, fiind montat pe teava de refulare, astfel incat sa poata inregistra valorile presiunii. Presostatul are proprietatea de a intarzia oprirea sistemului (pompei sau hidroforului) atunci cand presiunea maxima setata este depasita valoric. Intervalul ce poate fi setat este intre 0 si 60 de secunde, cu mult fata de intervalul presetat din fabrica si anume de 10 secunde.

Ca si in cazul pompelor submersibile, un presostat hidrofor electronic va avea protectie in ceea ce priveste lipsa apei, hidroforul oprindu-se automat daca se constata absenta fluidului. Fiind un ansamblu ce automatizeaza procesele, sistemul va primi comanda de repornire ulterior resetarii. Intervalul de detectare a absentei fluidului (a apei) este de la 0 la 120 de secunde, din nou, cu mult mai generos fata de valoare presetata din fabrica si anume 30 de secunde. In acest fel sistemul poate fi protejat din timp, fara ca eventuale daune sa se poata produce la nivelul componentelor hidroforului.

In cazul functionarii hidroforului pentru o perioada mai indelungata vom descoperi ca nici acest lucru nu este o problema, deoarece presostatul poate inchide in mod automat pompa atunci cand se detecteaza aceasta situatie. Astfel, timpul de functionare se poate seta cu ajutorul presostatului intre 30 si 90 de minute, astfel incat atunci cand se detecteaza pierderi continue de apa, sistemul sa se poata inchide in mod automat. La fel, in cazul aparitiei anumitor erori de functionare, presostatul ne ofera posibilitatea de a se reseta in mod automat dupa 60 de secunde, functie care se dovedeste a fi foarte utila mai ales in cazul suprapresiunii sau in cazul lipsei apei din sistem.

Datele tehnice ale presostatului hidrofor electronic pot fi gasite pe site-ul magazinului care comercializeaza aceste produse si anume www.shop-einstal.ro. Aici vom gasi aceste modele de presostate si ne vom putea face o idee in plus despre modul lor de functionare, despre avantaje si mai ales despre pret.

Este bine de stiut faptul ca presostatele sunt elemente cu o mare importanta pentru sistemele de alimentare, drept pentru care ar trebui sa alegem aceste produse din oferta magazinelor de specialitate, precum Shop-Einstal. Doar asa vom putea fi siguri de achizitie si ne vom putea bucura de instalatii protejate, sigure si eficiente, pe care sa le utilizam si exploatam dupa bunul plac.


55

Ghiduri turistice
Evenimente
foto MOTO GP MALAESYA
Sepang International Circuit Inaugurat oficial în 1999, circuitul International Sepang a găzdu..
Spania  |  Romania  |  Austria  |  Ungaria  |  Grecia  |  Cehia  | 
Stiai ca?
Canada are mai multe lacuri decat restul tarilor din lume la un loc?... Yo-yo este a doua cea mai veche jucarie din lume (cea mai veche este papusa) si a fost inventat in urma cu 3.000 de ani, in Grecia Antica?...
Dictionar turistic
Cheltuieri de anulare - Cancellation charge - Suma platita de turisti ca urmare a suspendarii unei rezervari.
7 recomandari