Insula Phuket, o destinatie de senzatie

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Insula Phuket, o destinatie de senzatie


PHUKET

Daca vrei ca anul asta sa incerci destinatii mai inedite pentru vacanta ta atunci ia in calcul Insula Phuket. Ca dimensiuni, insula este una dintre cele mai mari ale Thailandei (de marimea statului Singapore) iar ca bogatie, locul abunda in plaje generoase in nisip fin, verdeata si apa curata. Insula Phuket are in principal doua sezoane – sezonul umed care dureaza din aprilie pana in noiembrie, si sezonul uscat din decembrie pana in martie cu zile lungi si calde.

Numele Phuket este tradus ca Munte de Cristal iar forma insulei este aceea a unei perle neslefuite inca. Portiunile de coasta alaturi de regiunile montane ii confera un farmec aparte care transforma vacanta aici intr-o experienta de neuitat.

Daca ajungi pana in inima insulei vei descoperi o gradina tropicala ce abunda in verdeata. Locul este de fapt un spatiu dedicat unei specii anume de animale – gibonii, aflati pe cale de disparitie.

La capitolul plaje, Phuket se poate lauda cu cele mai de soi, cautate de turisti din lumea intreaga.Una dintre cele mai populare plaje din Phuket este Plaja Patong, situata pe coasta de vest, garnisita cu hoteluri si restaurante dintre cele mai bune, pentru toate bugetele.

Cu toate ca zona abunda in cluburi de noapte, pub-uri, magazine si turisti dornici sa descopere cat mai multe, locul nu ti se va parea aglomerat. Pentru oferte bune de shopping incearca Strada Bangla- aici sunt adunate aproape toate magazinele cu promotii si oferte de nerefuzat.

Patong
se afla la 15 km departare de centrul orasului si este una dintre cele mai dezvoltate plaje din Phuket. Plaja ofera diverse activitati sportive si de relaxare.
Karon - Cea de-a doua plaja ca marime a Insulei Phuket este o destinatie mai populara in randul turistilor veniti cu familia, sau a cuplurilor care vor sa stea de parte de zgomot si agitatie. Plaja este foarte apreciata de turistii scandinavi.


Kata: Aceasta plaja este cunoscuta ca bijuteria Insulei Phuket.
Cunoscuta si ca Golful Kata se afla la 1 ora de zbor departare de Bangkok in partea de sud-vest a insulei.Plaja Kata este de fapt o alaturare de doua plaje distincte, unite printr-un promontoriu in partea de sud a plajei Kata Yai si in partea de nord a plajei Kata Noi.

Plaja Kata Yai
Este o plaja larga ce se intinde de-a lungul a 2 kilometri de nisip fin si alb, si se intrepatrunde cu Marea Andaman. Este strajuita de pini la umbra carora vei gasi vanzatori ambulanti care te asteapta cu sucuri, mancare, masaj si souveniruri.Pentru cei care vor ceva mai multa aventura decat sa stea intinsi la soare toata ziua, plaja ofera diverse activitati sportiv-nautice, excursii cu barca si scufundari.

Plaja Kata Noi


Aceasta este mult mai micuta, la doar 10 minute departare de Kata Yai. Locul este un adevarat paradis exotic, strajuita de munti si scaldat in mare. Acest taram linistit este dominat de Hotelul Katathani cu ale sale gradini tropicale luxuriante.9135

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Fete de Saint Nicolas - Bruxelles
Fete de Saint Nicolas sau Sarbatoarea Sfantului Nicolae este un eveniment asteptat cu entuziasm de c..
Stiai ca?
Africa este cel mai sarac si slab dezvoltat continent, in ciuda bogatiei si a resurselor naturale?... Belgia este denumita si "Tara bomboanelor de ciocolata."...
Dictionar turistic
Vilegiatura - Sejur scurt de vacanta sau de repaus la tara, la munte sau la mare.
7 recomandari