Iordania - Tara de vis - acum plecari cu charter

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Iordania - Tara de vis - acum plecari cu charter


AMMAN

„Iordania are o frumusete stranie, obsedanta, contagioasa, atemporala. Punctata cu ruinele unor imperii altadata grandioase, este ultima afluenta a istoriei de ieri cu lumea de azi.” N-o spunem noi, ci insusi Regele Hussein I, care afirma în finalul citatului: „ii iubesc fiecare centimetru”. In lunga sa domnie, a creat aici oaza a moderatiei, deschiderii, tolerantei – intr-o regiune adesea tulburata de ideologii si interese politice – mostenire pe care iordanienii o venereaza şi o cultiva spre prosperitatea propriei naţiuni.

Pentru a intelege si patrunde adevarul din spusele fostului suveran, Movenpick Touroperator & Travel Agency va invita sa ii insotiti in cea mai frumoasa si poetica întruchipare a istoriei, artei si naturii, într-una dintre cele mai liberale si mai moderne tari din Orientul Mijlociu: Iordania

Pe www.movenpick.ro ofertele pentru vacanta de vara 2015 au fost deja lansate si includ o varietate de destinatii atractive, inclusiv minunata Iordanie. Iordania este una dintre principalele atracţii turistice ale Orientului Mijlociu, unde puteţi descoperi locuri biblice, vestigii antice sau adevărate minuni ale naturii. Cel mai cunoscut obiectiv turistic este fără îndoială Petra, oraşul construit în piatră roşiatică acum peste 2.000 de ani. Dar nu trebuie să rataţi nici capitala Amman, muntele Nebo, o excursie în deşert sau la Marea Moartă.

Istoria capitalei Amman se întinde pe aproape 8 milenii, din epoca de piatră până în zilele noastre. Unii istorici au identificat Ammanul ca fiind locul în care David, ajuns rege al evreilor, l-a ucis pe hititul Uriel, faptă menţionată în Biblie, iar în vechea cetate a oraşului pot fi văzute morminte vechi de 3000 de ani. La fel de impresionante sunt şi mărturiile ocupaţiei romane - Templul lui Hercule, construit în timpul împăratului Marcus Aurelius, dar şi Amfiteatrul roman. Un tur complet al capitalei iordaniene durează cel puţin două zile, aşadar trebuie ales un hotel convenabil.

In Iordania, spre exemplu, poti petrece alaturi de familia ta, un sejur de 8 zile si 7 nopti intr-un hotel de trei stele, cu masa in regim mic dejun si bilet de avion cu toate taxele incluse, cu pisicina, bar si multe alte facilitati,  pentru suma de doar 520 euro/pers, pentru rezervarile facute prin Movenpick Touroperator & Travel Agency!

Movenpick Touroperator & Travel Agency iti pune la dispozitie oferte similare pentru tot sezonul de vara !

Petra este considerată una dintre minunile lumii, pe lângă cele şapte ale antichităţii. Oraşul a fost construit în piatră de către nabateeni, o civilizaţie care se ocupa mai mult cu comerţul şi care a fost cucerită în anul 106 de către imperiul roman. Secole întregi, oraşul a rămas ascuns în deşert şi a fost descoperit abia în secolul XIX. De atunci, el a devenit treptat un punct de atracţie pentru turişti, de la oamenii de rând la şefi de stat sau vedete de muzică şi film.
Pe lângă Amman şi Petra mai puteţi vizita muntele Nebo, acolo unde ar fi urcat profetul Moise şi a văzut Israelul. Un loc în care a ajuns şi fostul suveran pontif Ioan Paul al II-lea. De asemenea, nu trebuie ratată o escapadă la Marea Moartă, pentru a putea pluti în apa foarte sărată. Şi nu în ultimul rând, foarte mulţi străini aleg Iordania pentru o excursie în Wadi Rum, deşertul din sudul ţării, cu peisaje de neuitat.


1394

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Balurile vieneze
Balurile vieneze reprezinta cele mai vechi si renumite evenimente care au loc in capitala Austriei. ..
Malaysia  |  Austria  |  Cehia  |  Italia  |  Romania  |  Malta  | 
Stiai ca?
Delfinii dorm cu un ochi deschis? ... Elvetia este o tara aflata integral in muntii Alpi. Localizarea ei geografica i-a dat denumirea si de tara alpina....
Dictionar turistic
Bursa de vacanta - Alocatie baneasca, oferita de stat care acopera total sau partial cheltuielile de calatorie, in conditii in general stabilite printr-o reglementare, atribuita unei persoane ce intreprinde o calatorie de studii sau beneficiaza de o recompensa in numerar pentru vacanta.
7 recomandari