Istorii in foi de trabuc: Padrón, Cohiba si Montecrist

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Istorii in foi de trabuc: Padrón, Cohiba si Montecrist


CUBA

Pentru fumatorii de trabuc nume precum Padrón, Cohiba si Montecristo definesc calitatea si traditia totodata. Citeste in acest articol o parte din povestile inedite ce au scris istoria acestor brand-uri celebre de trabucuri.

Cohiba - trabucul “best of best” al Cubei
Aproape de inima lui Castro in raport cu care s-a definit ca element iconic, in acest an numele Cohiba se afla si el la cea de-a 50-a aniversare. De la crearea trabucului Cohiba in 1966, un amestec special de tutun produs initial la cererea lui Castro, acesta a ajuns sa fie cunoscut in intreaga lume ca "cel mai bun dintre cele mai bune" (“best of best”) trabuc din Cuba.

Numele este inspirat din denumirea pe care o purtau manunchiurile de tutun pe care le ardeau indigenii pe care i-a gasit Cristofor Columb in expeditiile sale in Americi. De aici si capul de indian regasit in logo-ul marcii. In fapt si liniile Cohiba, aceasta fiind familia de trabucuri cubaneze cu cele mai multe linii, au un concept strans legat de aceasta expeditie istorica: Linia 1492 celebreaza fiecare secol trecut de la acest moment, cu Cohiba Siglo VI ca varful piramidei, lansat la intrarea in noul mileniu.

Astazi, Cohiba ramane una dintre cele mai cunoscute branduri comercializate in lumea intreaga. Atat notorietatea sa, cat si costurile ridicate pentru achizitionarea lui, au determinat aparitia produselor contrafacute pe piata si confruntari majore pentru rezervarea titlului de marca inregistrata in mai multe tari.

Dar, cum fiecare fumator isi doreste sa savureze un trabuc original acest brand este cautat, in continuare, in forma sa autentica, “best of best” al Cubei.

Padrón - 50 de ani de istorie in lumea trabucurilor
Cu putin timp in urma (in luna septembrie) brand-ul de trabucuri Padrón a implinit 50 de ani. Daca te intrebi cum a inceput totul - urmareste povestea pe scurt care sta in spatele acestor trabucuri.

La inceputul anilor ‘60, Jose Orlando Padrón a venit din Cuba in Statele Unite cu nici mai mult, nici mai putin de 100 de dolari in buzunar dar si cu multe visuri indraznete. In ciuda situatiei materiale deloc in favoarea lui, s-a decis sa isi inceapa propria afacere care sa se bazeze pe producerea de trabucuri de cea mai buna calitate.

La scurt timp, Jose Orlando Padrón a deschis un butic in Little Havana. Si-a pus propriul nume pe tigarile de foi, facute cu o rola, le-a vandut pentru “un sfert” bucata, si si-a construit, pas cu pas, o viata cu totul noua pe un pamant strain, dar primitor.

Desi nu a indraznit niciodata sa viseze atat de departe, cinci decenii mai tarziu s-a “trezit” la conducerea unei companii care produce in jur de 6,5 milioane de trabucuri handmade pe an, protagonistul uneia dintre celei mai impresionante povesti de succes din lumea trabucurilor.

Montecristo - de la Alexandre Dumas la fumul de trabuc
Prima mentiune publica a brand-ului de trabucuri Montecristo a aparut in numarul din august 1935 al revistei Habano, principala sursa de informatii din industriei in Cuba, de la acea vreme.

Numele pentru aceasta marca a fost inspirat de Alexandre Dumas, scriitorul romanului Contele de Monte Cristo, care era, se pare, prima alegere pentru torcedores (cei care rulau trabucurile) pentru momentele de lectura din fabrica.

In amintirea acestei surse de inspiratie, celebrul logo Montecristo consta intr-un triunghi format din sase sabii care inconjoara un-fleur de-lis si a fost proiectat de John Hunter Morris si Elkan Co Ltd., distribuitor britanic al brand-ului.

Ca majoritatea trabucurilor nascute in Cuba, exista, de asemenea, si o varianta non-Cuban. Prima versiune de trabuc Montes non-Cuban a fost rulat pentru prima data in Republica Dominicana, iar azi mai exista si o varianta făcuta îin Nicaragua.


811

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Foire de Midi
"Foire de Midi" reprezinta un targ care are loc anual (intre jumatatea lunii iulie- jumatatea lui au..
Grecia  |  Franta  |  Italia  |  Germania  |  Austria  |  Olanda  | 
Stiai ca?
Timisoara a fost primul oras european, si al doilea la nivel global, dupa New York, care a introdus iluminatul electric stradal, in 1884. ... Padurea tropicala umeda acopera 6% din suprafata terestra, dar adaposteste jumatate din speciile de plante si animale pe glob, multe dintre acestea nefiind inca identificate. Padurile tropicale ume...
Dictionar turistic
Vagon restaurant - Vagon in care pasagerii pot servi preparate calde sau reci, deserturi si bauturi racoritoare sau alcoolice.
7 recomandari