La Balade Des Gnomes, hotelul care te va gazdui intr-o poveste

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

La Balade Des Gnomes, hotelul care te va gazdui intr-o poveste


DURBUY

Hotelul La Balade Des Gnomes, din Belgia, ascuns pe o proprietate privata, te va rapi din lumea reala si te va transpune intr-o vacanta magica, pe care nu o vei putea uita niciodata. Cele 10 camere sfideaza, pur si simplu, orice standard de imaginatie. Aproape ca nu iti vei mai dori sa pleci din acest hotel, aflat in Durbuy, cel mai mic oras de pe glob.Pe langa faptul ca Durbuy este considerat cel mai micut oras de pe planeta, reprezinta o atractie inedita pe harta turistica a lumii. Cu stradute unde accesul este permis aproape in exlusivitate pietonilor, cu cladiri micute si cochete, Durbuy pare, cel putin la prima vedere un taram ireal.

Tocmai cand te-ai convins de realitate si de faptul ca oraselul de basm exista cu adevarat, vei descoperi o alta lume de poveste, ascunsa pe campiile din imprejurimi.

Cladirile albe sau din caramida, frumos umbrite de vegetatia bogata a padurii, cu ferestre mari, acoperite de obloane din lemn inchis la culoare te insotesc la tot pasul.
Iti tin companie si strazile pietruite, ce par din alte vremuri, discret impodobite cu terase cochete, la cate o rascurce de drumuri. In acest taram de poveste vei descoperi poate cel mai neobisnuit hotel din lume: La Balade Des Gnomes.

Inedita unitate de cazare a fost construita dupa ideea arhitectului Dominque Noel. Inital, care a amenajat restaurantul La Gargouille (the Gargoyle), specializat in produse traditionale belgiene, gatite cu multa atentie, numai din produse organice. Noel, care detine si terenul unde a fost deschis restaurantul s-a gandit ca ar putea atrage un numar mai mare de turisti daca ar construi si spatii de cazare. Si a venit cu o idee geniala.

Pentru a fi sigur ca turistul se va simti excelent si nu va uita hotelul sau, Noel a conceput zece incaperi cu un design unic, inspirat din folclorul lumii si un aspect de poveste.

Una dintre camere este un apartament individual, nelipit de niciun alt corp de cladire, integral format din lemn, cu aspectul unui cal troian.Trebuie cu orice pret sa vezi ce a reusit ingeniosul arhitect sa realizeze. In primul rand, camerele au nume fascinant, precum Cabana din Padure, Legenda Trolilor sau Stelele Desertului. Fiecare dintre acestea a fost decorata cu foarte multa atentie la detalii, cu piese de mobilier desprinse parca din fabule si viu colorate.Cabana din Padure reprezinta un sanctuar, inchinat focului, pamantului si apei. Peretii sunt din lemn, acoperiti cu lut uscat, grinzile care sustin acoperisul din acelasi material sunt trunchiuri de copaci, iar din loc in loc, in interior, exista mai multe buturugi, crengi si pietre.Minibarul din camera este „vegheat” de un vultur impaiat, iar patul are foarte multe perne albe care contrasteaza in mod placut cu brunul si maroul crengilor din jur.
Per total, ai impresia ca dormi in padure, dar ca dispui, in acelasi timp, de tot confortul necesar. Pretul pe noapte, pentru doua persoane, se ridica la 115 euro, cu mic dejun inclus.

Incaperea din hotel numita Legenda Trolilor costa putin mai mult, pe noapte, respectiv 145 de euro. Mobilierul din lemn deschis la culoare, podeaua din lemn cu aspect nefinisat si stalpii de sustinere, care imita scoarta de copac, ofera camerei un aer rustic, dar primitor. Accesoriile de luminat sunt negre, din metal si asigura o lumina placuta in interior.

Pentru 125 de euro pe noapte, te poti caza in camera „Stelele desertului”. Tavanul albastru este complet acoperit cu stelute stralucitoare si patul cu baldachin, invaluit de materiale vaporoase, de aceeasi culoare te vor ajuta sa te relaxezi.

Vacanta ta va fi unica, pentru ca indiferent de camera pe care o vei alege decorul va fi la fel de fascinant. Poti vedea seminee decorate cu pietre de rau, capete de strumfi, animale impaiate si piese de mobilier despre care nu ai fi crezut niciodata ca exista cu adevarat.5151

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festes de la Merce - Barcelona
Festes de la Merce este cel mai important festival al Barcelonei, fiind dedicat sfintei care proteje..
Stiai ca?
UK/ Anglia poarta si denumirea de "Albionul", iar Scotia se mai numeste "Taramul Nemuritorilor".... Cele mai multe precipitatii inregistrate intr-un minut au fost de 31,2 mm (1,23 in), la data de 4 iulie 1956. Unionville, MD. Cele mai multe precipitatii cazute intr-o ora au fost de 305 mm (12,0 i...
Dictionar turistic
City break - O escapada pe o perioada scurta programata, in general, la sfarsit de saptamana intr-o capitala turistica sau culturala.
7 recomandari