La ce trebuie sa fii atent cand rezervi o cazare pentru vacanta

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

La ce trebuie sa fii atent cand rezervi o cazare pentru vacanta


Atunci când planifici o vacanță, bugetul tău se împarte, de obicei, în trei: costurile cu drumul până la destinație și înapoi, costurile cu cazarea și banii de buzunar, în care incluzi și costurile pentru diverse activități, și mâncare și intrări la obiective turistice. Dacă în ceea ce privește banii de cheltuială poți destul de flexibil, astfel încât să te încadrezi în buget, costurile cu transportul și cazarea depind de mai mulți factori: perioada în care pleci în vacanță, data la care faci rezervările, precum și popularitatea destinației de concediu.

Când vine vorba de cazare, nevoile fiecăruia sunt diferite. Unii preferă o cameră curată, situată aproape de centru sau de stațiile mijloacelor de transport în comun, la un preț cât mai mic; alții aleg cazări luxoase, cu priveliști spectaculoase, bucătărie proprie, balcon, piscină etc., pentru care sunt dispuși să plătească oricât este nevoie. Dacă te numeri printre cei care încearcă să găsească un echilibru între cele două și nu ești dispus să plătești o avere pentru cazare în vacanță, atunci există mai multe lucruri la care trebuie să fii atent atunci când faci rezervările, astfel încât să nu ai parte de surprize neplăcute la destinație:

Recenziile celorlalți oaspeți
Site-urile de rezervări pentru cazare au redus riscurile de a alege un loc care lasă de dorit sau care nu se ridică la nivelul așteptărilor, prin simplul fapt că le permit utilizatorilor să evalueze unitatea respectivă și să povestească propriile experiențe. În medie, utilizatorii citesc nouă recenzii înainte de a alege o cameră pentru vacanță.

Experiența altor călători poate fi extrem de utilă pentru a depista posibile probleme legate de curățenie, locul în care este situată cazarea, modul în care angajații se poartă cu oaspeții, de calitatea și diversitatea meselor incluse, nivelul de zgomot sau orice alt aspect legat de cazarea respectivă. De exemplu, o cameră poate arăta senzațional în poze, însă atunci când observi că mulți turiști se plâng de curățenie, parcă te gândești de două ori înainte de a face rezervarea.

Curățenia camerelor
Este greu să îți dai seama cât de curată este o cameră înainte de a ajunge acolo. În plus, fiecare are propriile sale noțiuni și repere legate de ce înseamnă o cazare suficient de curată. Totuși, există unele detalii care te pot ajuta să îți faci o idee despre ce vei găsi la destinație. Dincolo de a citi recenziile celorlalți călători, ai grijă întotdeauna să te uiți cu mare atenție la pozele încărcate de unitatea de cazare și să te asiguri că acestea corespund camerei pe care ai rezervat-o. De altfel, poți vedea și pozele încărcate de călători pentru a-ți da seama dacă locul corespunde așteptărilor tale.

O cameră cu lenjerii de pat noi și curate, mobilier bine întreținut, covoare și draperii curate, o podea strălucitoare și o baie impecabilă va fi, cel mai probabil, suficient de agreabilă pentru orice călător. În schimb, dacă observi că mobilierul este învechit, draperiile par pline de praf, podeaua este pătată sau murdară, iar baia arată ca și când ar fi fost renovată cu zece ani în urmă, s-ar putea să ai parte de o imagine și mai dezolantă odată ajuns acolo.

Locul în care se află unitatea de cazare
Indiferent de scopul călătoriei tale, locul în care este situată cazarea este un aspect pe care nu ar trebui să îl treci cu vederea. Spre exemplu, atunci când pleci la mare, îți dorești o cazare cât mai aproape de plajă. Când călătorești în alte țări, vrei să te asiguri că nu vei sta într-un cartier rău famat sau mult prea departe de principalele obiective turistice. De obicei, cazările situate convenabil sunt mai scumpe, însă poți alege o cameră aflată în apropierea unei stații de autobuz, metrou ori tramvai care să te ducă direct în centru în doar câteva minute.

Disponibilitatea locurilor de parcare
Dacă pleci cu mașina în vacanță, un aspect extrem de important, dar omis de mulți turiști, este disponibilitatea locurilor de parcare la unitatea de cazare aleasă. Indiferent că vei călători prin țară sau în străinătate, să ai un loc de parcare garantat înseamnă să ai un loc sigur în care să poți lăsa mașina, fără niciun cost în plus. De exemplu, în țările din vestul Europei parcarea timp de 24 de ore îți poate scoate chiar și câteva zeci de euro din buzunar. Dacă locul unde vei sta nu dispune de parcări, interesează-te din timp dacă ai unde să lași mașina în apropiere și ce costuri va presupune acest lucru.

Perceperea unor taxe extra
Unele unități de cazare percep taxe în plus pentru curățenie, pentru check-in târziu, conexiune la internet, taxă de oraș, transfer de la aeroport, room service, mic dejun etc. Este bine să te asiguri de la bun început că niciuna dintre aceste taxe nu este ascunsă, ca să nu-ți dai seama că este nevoie să o plătești abia când ajungi la destinație. Ai grijă să citești întotdeauna cu atenție condițiile în care se face rezervarea și orice alte detalii legate de proprietate, precum și e-mailurile pe care le primești ulterior.

Facilitățile disponibile
Unii turiști nu au nevoie de sală de sport în incinta cazării, de piscină, restaurant sau de bucătărie proprie, în timp ce alții pun mare preț pe orice fel de serviciu oferit de unitatea de cazare. Important este să stabilești de la bun început ce facilități ai vrea să aibă locul respectiv, astfel încât să poți filtra rezultatele de pe site-urile de rezervări. De exemplu, un apartament cu bucătărie proprie poate fi potrivit pentru cei care plănuiesc să stea mai mult timp aici și nu își doresc să mănânce la restaurant fiecare masă. Alții preferă să își prepare singuri cafeaua, la cazare, înainte de a pleca să viziteze orașul. Indiferent care ar fi nevoile tale, asigură-te de la bun început că le-ai inclus în căutarea ta.

Sursa foto: PhotoMIX Ltd. from Pexels


1655

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul van Vlaanderen
Festivalul van Vlaanderen este unul dintre evenimentele culturale cele mai importante care se desfas..
Stiai ca?
Cel mai mare oras situat pe ecuator este Quito din Ecuador.... O maimuta a fost odata judecata si condamnata pentru ca fumase o tigara in South Bend, Indiana?...
Dictionar turistic
Bac aerian - Avion echipat pentru transportul autovehiculelor si bicicletelor, impreuna cu conducatorii sau pasagerii lor, de la un aeroport la altul.
7 recomandari