La mare, cu copilul - 4 sfaturi pentru o vacanta reusita

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

La mare, cu copilul - 4 sfaturi pentru o vacanta reusita


Asa cum exista viata dinainte si viata de dupa copil, la fel putem vorbi si despre vacante cu si fara junior. Desi ambele variante au farmecul lor, totusi, calatoriile cu copii, mai ales cu cei mici, trebuie pregatite cu atentie, pentru a fi reusite. Descopera, in continuare, cateva sfaturi practice.

Alege o destinatie potrivita pentru copii
Nu toate statiunile de pe litoral se preteaza familiilor cu copii. Inainte de a alege unde mergeti in vacanta, intereseaza-te de facilitatile puse la dispozitie copiilor. S-ar putea ca un resort cu bungalouri de lux sa arate minunat, iar cei mici sa se plictiseasca ingrozitor, pentru ca nu familiile sunt publicul tinta al complexului respectiv.

O cazare child-friendly, intr-o statiune din aceeasi categorie, iti va pune la dispozitie activitati si cluburi pentru copii, animatori, locuri de joaca generoase, activitati de zi si de seara pentru acestia. Vei beneficia de meniuri pentru copii, de piscine pentru cei mici si de destinatii interesante pentru juniori, pe care le puteti vizita impreuna: acvariu, delfinariu, parcuri de distractii, scufundari, plimbari cu vaporasul, inot cu delfinii si asa mai departe.

Impacheteaza inteligent
Cand mergeti la mare, copilului nu ii va pasa de tinutele elegante pentru plimbarea de seara, de pe faleza. Pe lista obiectelor necesare se numara:
- 2-3 costume de baie;
- un halat de baie sau un poncho;
- incaltaminte pentru plaja si pentru apa;
- ochelari pentru inot sub apa;
- haine usoare, confortabile, racoroase.

Nu uita jucaria preferata, cea cu care copilul doarme sau pe care o ia cu el peste tot. Pe de alta parte, nu iti incarca masina cu jucarii de plaja - le gasesti la multe hoteluri si, daca e cazul, poti oricand cumpara un set care cu siguranta va fi apreciat.

Protectia solara este esentiala
Despre efectele nocive ale radiatiilor solare se tot vorbeste, iar pielea delicata a copilului este si mai sensibila decat cea a adultilor. Prin urmare, pentru o vacanta linistita si fara aventuri nedorite, protectia solara este un aspect esential.

- Bebelusii mai mici de 6 luni trebuie sa stea la umbra si sa fie protejati de imbracaminte subtire, care sa acopere o suprafata cat mai mare de piele;
- Dupa varsta de 6 luni, medicii recomanda utilizarea cremelor de protectie solara cu SPF mai mare de 30, active atat impotriva UVA, cat si UVB. Pentru siguranta intregii familii, se recomanda utilizarea unui produs din gama dermatocosmeticelor. Unele branduri pun la dispozitia cumparatorilor solutii complete, adaptate nevoilor copiilor si ale adultilor; un exemplu bun este gama Anthelios SPF 50.
- Crema de protectie solara trebuie utilizata corect. Asta inseamna ca, pentru a functiona optim, trebuie aplicata in cantitate suficienta, cu 20-30 minute inainte de expunerea la soare, si la fiecare 2 ore sau dupa fiecare balaceala in mare sau in piscina.
- Imbracamintea cu protectie UV, disponibila in magazinele sportive si nu numai, este o alta solutie pe care specialistii o recomanda parintilor grijulii. Acoperind o mare parte din piele, ea protejeaza foarte bine si reduce cantitatea de crema de protectie solara utilizata.

Trusa medicala si urgentele medicale
In tara sau in strainatate, copiii beneficiaza de asistenta medicala, in cazul in care intervine o urgenta. Chiar si asa, este intotdeauna indicat sa ai la indemana cateva medicamente, pe care sa le poti administra in cazul unui eveniment neplacut.

Medicul ii sfatuieste pe parinti sa aiba intotdeauna la ei:
- Termometru;
- Doua tipuri diferite de antitermice, pe care sa le poata alterna;
- Dezinfectant, plasturi, comprese sterile, tifon si leucoplast;
- Un unguent cu antiinflamator si antibiotic;
- O crema pentru tratarea intepaturilor de insecte;
- Un repelent impotriva insectelor;
- Un antihistaminic;
- Medicatia obisnuita a copilului - in cazul in care acesta urmeaza vreun tratament.

In plus, majoritatea medicilor le ofera parintilor, la cerere, o lista de medicamente pe care le pot achizitiona de la orice farmacie, in cazul in care survine vreun episod de boala: un antiemetic, un antidiareic si asa mai departe.

Chiar daca, peste ani, aventurile neplacute din vacantele nereusite devin cele mai amuzante povestiri la reuniunile de familie, e de preferat sa te bucuri de un concediu linistit.

Sursa foto: Shutterstock


229

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Musikfilmfest
In fiecare an (lunile iulie si august) Piaţa Primăriei din Viena este animata de iubitorii muzicii..
Austria  |  Cehia  |  Spania  |  Turcia  |  Franta  |  Ungaria  | 
Stiai ca?
Nicaragua se mai numeste si "Tara lacurilor și a vulcanilor".... Galaxiile sunt de fapt aglomerari foarte mari de stele. Conform astronomilor, Galaxia noastra (Calea Lactee) numara pana la 400 de miliarde de stele de diferite dimensiuni si luminozitati. ...
Dictionar turistic
Telecabina - Instalatie mecanica de transport pe cablu intre 2 locatii intre care exista o diferenta de nivel, avand o cabina inchisa, cu o capacitate cuprinsa intre 10-200 persoane.
7 recomandari