TurisMALL
powered by

Lacul Annecy


ANNECY

Lacul Annecy este al doilea lac ca marime din Franta si este cunoscut ca fiind cel mai curat lac din Europa.Situat in Haute-Savoie, lacul Annecy este o destinatie preferata de familiile care vin aici pentru peisajele superbe, aerul curat si sporturile nautice. Lacul Annecy se bucura de cea mai mare popularitate in lunile iulie si august, cand parizienii intra in vacanta si vin in acest colt de paradis pentru a-si incarca bateriile.

Lacul s-a format in urma cu 18.000, in urma topirii ghetarilor. Lacul Annecy este aprovizionat de raurile care izvorasc din muntii din apropiere: Ire, Laudon, Bornette si Biolon.


Chiar daca orasul Annecy este cel mai mare, turistii prefera satele de vacanta din apropierea lacului, pentru mai multa intimitate si liniste. In partea de est a lacului, cazarea este mai scumpa deoarece in aceasta zona, apusurile de soare sunt superbe. In partea de vest, sunt amplasate campinguri, iar in timpul verii se organizeaza diverse evenimente cu muzica, dansuri si bucate delicioase.

Vara pe lac este deosebita: tinerii, dar si cei trecuti de prima tinerete vin aici si practica diverse sporturi: ski nautic, wakeboarding, navigare, inot sau scufundari. Din motive de siguranta, kite surfing si wind surfing pot fi practicate doar la o anumita distanta de tarm, in zona in care barcile si feriboturile au acces. Daca nu sunteti fan sporturi extreme, puteti sa faceti un tur al lacului, cu salupa sau barci din lemn. Pentru a intelege mai bine cultura locala si a vedea frumusetea locului, optati pentru un taxi pe apa care face popasuri in cele mai populare orase din apropierea lacului: Talloires, Menthon St Bernard si Veyrier.


Majoritatea plajelor percep taxa de acces, dar accesul pe plaja Marquisats, situata la 5 minute de centrul vechi al orasului, este gratuit.

Cele mai cautate orase din apropierea lacului Annecy sunt: Veyrier, Menthon St Bernard si Talloires.

Veyrier este un oras micut si foarte scump. Plaja cu aspect rezidential se afla la mica distanta de port. Plimbari prin munti, restaurantele elegante si apusurile frumoase situeaza acest sat de vacanta in topul preferintelor francezilor.

Menthon St Bernard este renumit pentru castelul cu o istorie misterioasa, resedinta detinuta de familia Menthon. In timpul verii, turistii au acces in castel, de unde pot admira lacul si muntii dimprejur. In Menthon St Bernard veti gasi un port, o plaja cu acces gratuit doar seara si cateva restaurante.

Talloires se afla ceva mai departe de lacul Annecy. Locul este renumit pentru magazinele cu designeri locali si suveniruri, portul fermecator si plaja cu vederi superbe. Oraselul se afla intr-un port superb, pe malul caruia se afla cateva restaurante foarte bune, cu preturi usor piperate.

In satele de vacanta din partea de vest a lacului soarele sta ascuns intre muntii din apropiere, zona fiind mai putin cautata. Totusi, si aici se afla cateva hoteluri rezidentiale, restaurante si posibilitati de a explora muntii de langa lac: ciclism, drumetii si role.


7569

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Piata de Craciun din Berlin
In preajma Craciunului, Berlinul stralucește in mii de luminițe, ca într-o poveste magica, in car..
Cehia  |  Ungaria  |  Malaysia  |  Grecia  |  Spania  |  Germania  | 
Stiai ca?
Fara pigmenti, pielea noastra ar fi excesiv de alba. Insa vasele sanguine de la suprafata pielii adauga un strop de rosu. Pigmentul galben si melanina sepia sunt create, la randul lor, de razele UV.... Nicio zona din Grecia nu se afla la o distanta mai mare de 135 km de Marea Mediterana sau Marea Ionica?...
Dictionar turistic
Vacanta - Perioada de odihna, concediu prin care turistii pleaca din orasul de resedinta cu scopul de a se relaxa.
7 recomandari