Lichide permise la bordul aeronavelor: Cum sa le ambalezi corect

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Lichide permise la bordul aeronavelor: Cum sa le ambalezi corect


Călătoriile cu avionul sunt o parte esențială a vieții moderne, iar regulile și restricțiile asociate cu transportul de lichide la bordul aeronavelor sunt importante pentru siguranța tuturor pasagerilor. În cele ce urmează, vei afla ce tipuri de lichide poți lua cu tine atunci când călătorești cu avionul și cum le poți ambala corespunzător.

Ce tipuri de lichide poți lua cu tine în avion atunci când călătorești?
Regulile referitoare la lichidele permise la bordul unui avion se supun cerințelor actuale de securitate impuse de UE. Atunci când treci prin controlul de securitate din aeroport, trebuie să ții cont de următoarele:
- Folosește recipiente de maxim 100 ml: Fiecare produs lichid pe care îl iei cu tine trebuie să fie plasat în recipiente ce nu depășesc 100 de mililitri. Aceste recipiente trebuie să fie sigilate și etichetate corespunzător.
- Ambalează-le într-o pungă transparentă, resigilabilă: Toate lichidele trebuie să fie transportate într-o singură pungă din material plastic, transparentă și resigilabilă. Dimensiunile acestei pungi trebuie să fie de până la 20 cm x 20 cm și să aibă un volum total de până la un litru.
- Inchiderea completă a pungii: Asigură-te că poți închide complet punga și că o poți introduce în bagajul de mână. Este important ca punga să fie bine închisă pentru a evita eventualele scurgeri.
- Pregătirea pentru scanare: Punga cu lichide trebuie scoasă din bagajul de mână și plasată separat pentru a fi scanată de către personalul de securitate din aeroport.
De asemenea, dacă călătorești cu un bebeluș cu vârsta cuprinsă între 8 zile și 2 ani, ai dreptul să transporți cantitatea necesară de lapte praf, apă sterilizată și alimente lichide pentru bebeluși, chiar dacă acestea depășesc limita uzuală impusă pentru lichidele permise la bordul unui avion. Pentru acestea nu se impune un tip de ambalare anume, însă trebuie să le pregătești pentru inspecție la controlul de securitate din aeroport. 
În același timp, poți lua cu tine în avion orice cantitate de medicament lichid necesară. Este recomandat , însă, să ai și o rețetă sau un certificat medical care să ateste necesitatea acestor medicamente.

Cum ambalezi corect lichidele pe care le iei cu tine în avion?
Ambalarea lichidelor permise la bordul avioanelor se face, așadar, cu ajutorul unor pungi transparente, rezistente, care se pot sigila. Iată, mai jos, două dintre cele mai populare și sigure opțiuni pe care le poți utiliza:
- Pungi cu clapeta adezivă - Aceste pungi sunt ideale pentru a păstra lichidele în siguranță, atunci când călătorești. Banda autoadezivă facilitează închiderea rapidă a ambalajului și garantează ca că recipientele nu vor aluneca din ambalaj. De asemenea, aceste pungi sunt rezistente la ruperea accidentală și alte deteriorări.
- Pungi ziplock - Pungile ziplock sunt extrem de eficiente, căci facilitează accesul la produsele din interior și pot fi refolosite datorită sistemului specific de închidere cu fermoar. Aceste pungi sunt fabricate din materiale sigure pentru transportul de alimente, sunt durabile și perfect transparente.
Transportarea lichidelor folosind astfel de ambalaje nu numai că te ajută să respecți regulile de securitate atunci când te afli la bordul unui avion, ci și să îți menții lucrurile organizate și ușor de accesat în timpul zborului. Ambalarea corectă a lichidelor în pungi cu clapeta adezivă sau pungi ziplock te va ajuta să eviți eventualele problemele și să ai o călătorie lină și cât mai plăcută. 


47

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Mikulas, Vanoce, Silvestr - Praga
Sarbatorile de Craciun, Mikulas, Vanoce, Silvestr sunt prilej de petrecere pentru locuitorii Cehiei...
Stiai ca?
Situl arheologic de la Port reprezinta singurul loc din Romania in care s-au descoperit atat morminte de inhumatie, cat si de incineratie.... Un italian consuma in medie circa 25 kg de paste pe an....
Dictionar turistic
Sauna finlandeza - Sauna finlandeza are un efect pozitiv asupra intregului sistem cardiovascular. Accelereaza circuitul sanguin prin dilatarea vaselor si antreneaza inima, relaxeaza muschii, alina durerile artritei, creste rezistenta organismului la infectii, revitalizeaza pielea si creste buna dispozitie. Recomandat de specialisti si sportivilor fiindca ajuta la eliminarea acidului lactic, cauzator de dureri musculare. Prin transpiratia provocata de sauna, se mai elimina substante reziduale create de metabolism si toxine acumulate in organism. Pentru beneficii maxime se recomanda alternarea saunei cu un dus rece sau cu folosirea cuburilor de gheata. Aceste extreme vor creste rezistenta organismului la raceli si vor imbunatati circulatia sanguina.
7 recomandari