Lichide permise la bordul aeronavelor: Cum sa le ambalezi corect

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Lichide permise la bordul aeronavelor: Cum sa le ambalezi corect


Călătoriile cu avionul sunt o parte esențială a vieții moderne, iar regulile și restricțiile asociate cu transportul de lichide la bordul aeronavelor sunt importante pentru siguranța tuturor pasagerilor. În cele ce urmează, vei afla ce tipuri de lichide poți lua cu tine atunci când călătorești cu avionul și cum le poți ambala corespunzător.

Ce tipuri de lichide poți lua cu tine în avion atunci când călătorești?
Regulile referitoare la lichidele permise la bordul unui avion se supun cerințelor actuale de securitate impuse de UE. Atunci când treci prin controlul de securitate din aeroport, trebuie să ții cont de următoarele:
- Folosește recipiente de maxim 100 ml: Fiecare produs lichid pe care îl iei cu tine trebuie să fie plasat în recipiente ce nu depășesc 100 de mililitri. Aceste recipiente trebuie să fie sigilate și etichetate corespunzător.
- Ambalează-le într-o pungă transparentă, resigilabilă: Toate lichidele trebuie să fie transportate într-o singură pungă din material plastic, transparentă și resigilabilă. Dimensiunile acestei pungi trebuie să fie de până la 20 cm x 20 cm și să aibă un volum total de până la un litru.
- Inchiderea completă a pungii: Asigură-te că poți închide complet punga și că o poți introduce în bagajul de mână. Este important ca punga să fie bine închisă pentru a evita eventualele scurgeri.
- Pregătirea pentru scanare: Punga cu lichide trebuie scoasă din bagajul de mână și plasată separat pentru a fi scanată de către personalul de securitate din aeroport.
De asemenea, dacă călătorești cu un bebeluș cu vârsta cuprinsă între 8 zile și 2 ani, ai dreptul să transporți cantitatea necesară de lapte praf, apă sterilizată și alimente lichide pentru bebeluși, chiar dacă acestea depășesc limita uzuală impusă pentru lichidele permise la bordul unui avion. Pentru acestea nu se impune un tip de ambalare anume, însă trebuie să le pregătești pentru inspecție la controlul de securitate din aeroport. 
În același timp, poți lua cu tine în avion orice cantitate de medicament lichid necesară. Este recomandat , însă, să ai și o rețetă sau un certificat medical care să ateste necesitatea acestor medicamente.

Cum ambalezi corect lichidele pe care le iei cu tine în avion?
Ambalarea lichidelor permise la bordul avioanelor se face, așadar, cu ajutorul unor pungi transparente, rezistente, care se pot sigila. Iată, mai jos, două dintre cele mai populare și sigure opțiuni pe care le poți utiliza:
- Pungi cu clapeta adezivă - Aceste pungi sunt ideale pentru a păstra lichidele în siguranță, atunci când călătorești. Banda autoadezivă facilitează închiderea rapidă a ambalajului și garantează ca că recipientele nu vor aluneca din ambalaj. De asemenea, aceste pungi sunt rezistente la ruperea accidentală și alte deteriorări.
- Pungi ziplock - Pungile ziplock sunt extrem de eficiente, căci facilitează accesul la produsele din interior și pot fi refolosite datorită sistemului specific de închidere cu fermoar. Aceste pungi sunt fabricate din materiale sigure pentru transportul de alimente, sunt durabile și perfect transparente.
Transportarea lichidelor folosind astfel de ambalaje nu numai că te ajută să respecți regulile de securitate atunci când te afli la bordul unui avion, ci și să îți menții lucrurile organizate și ușor de accesat în timpul zborului. Ambalarea corectă a lichidelor în pungi cu clapeta adezivă sau pungi ziplock te va ajuta să eviți eventualele problemele și să ai o călătorie lină și cât mai plăcută. 


87

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul Fotografiei - Roma (Fotografia - Festival Internazionale di Roma)
Roma gazduieste in muzee, galerii, spatii publice si private mostre de fotografie, in fiecare an cu ..
Stiai ca?
Benzile desenate cu Donald Duck au fost interzise in Finlanda pentru ca personajul nu purta pantaloni?... Consumul excesiv de alcool poate avea un impact semnificativ asupra sănătății. Acest material te va ghida în legătură cu această problemă, începând cu definirea alcoolismului și abordând ...
Dictionar turistic
Check-in - Procesul inregistrarii oaspetilor la sosirea in hoteluri sau alte structuri de cazare, in mod obisnuit prin semnarea in registru sau introducerea datelor intr-un sistem computerizat. Intervalul orar de primire al camerei incepe, de obicei, cu ora 12 sau 14.
7 recomandari