TurisMALL
powered by

Madrid - shopping efervescent


MADRID

Spiritul latin care caracterizeaza Spania se reflecta doar partial in pasiunea pentru cumparaturi a madrilenilor si mai mult in placerea de a colinda magazinele, studiind ofertele cu un discount de pana la 90% care abunda in perioada sezonului de reduceri.

Comerciantii se intrec in oferte si ii coplesesc pur si simplu atat pe localnici cat si pe turisti cu miile de produse aflate la reduceri, in speranta ca isi vor majora castigurile. Brandurile de lux se alatura efervescentei generale si fac deliciul sesiunilor de cumparaturi, tinand cont ca doamnele si domnisoarele vor putea achizitiona in sfarsit articolele vestimentare sau accesoriile mult-dorite.

Pretul nu mai reprezinta deci un impediment pentru iubitorii de cumparaturi, indiferent de firma tintita. Ce-i drept, nu toate casele de moda aplica reduceri semnificative, de pana la 90%, dar cele mai multe scad din pret pana la 50%.

Brandurile de lux se gasesc pe artera Gran Via, in apropiere de Callao, unde pot fi studiate ofertele retailerilor cunoscti inclusiv in Romania: Mango, Zara si H&M.

Pe de alta parte, magazinele cu preturi mai mici se gasesc pe cele doua strazi pietonale Calle Preciados si Calle Carmen. Tot aici se afla si doua mari centre comerciale: El Corte Ingles, o reprezentanta a lantului Zara si FNAC, specializat in muzica si carti.

Pentru un plus de culoare si exotism, incercati ofertele din Cartierul Cheuce, plin de magazine moderne cu suveniruri si haine exotice si nonconformiste. De asemenea, merita sa zaboviti printre raioanele din Mercado Funecarral, un centru comercial de trei etaje, unde se gasesc bluze, pulovere, rochii si alte articole vestimentare colorate, vesele si cu un design modern.

Cei mai cunoscuti creatori vestimentari si-au deschis reprezentante in Salamanca, un perimetru ideal pentru cumparaturi, cu foarte multe centre comerciale.

Plaza Mayor si Cortofiel sunt doua centre comerciale importante din Salamanca. Primul gazduieste un numar important de buticuri cu oferte de haine ce provin din genuri total diferite: de la clasice si cochete pana la indraznete sau excentrice, in timp ce Cortofiel este cel mai mare magazin universal din Salamanca.

La fel de cautat de localnici este si El Tormes Shopping Center, gazda a aproximativ 100 de magazine diferite, distribuite pe suprafata cuprinsa de doua etaje.

Calle Toro si Calle Zamora sunt alte surse de inspiratie pentru impatimitii shoppingului, tinand cont de faptul ca aici au fost deschise numeroase magazine de suveniruri si de produse de artizanat, deosebit de frumoase. Turistii pot procura de aici cadouri inedite, suveniruri inscriptionate cu ‘’Salamanca” sau cercei, bratari si alte decoratiuni realizate de maestri artizani.


3986

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Budafest
Anual, in lunile iulie si august in Budapesta are loc Festivalul Muzical al Verii Budafest. Oper..
Olanda  |  Italia  |  Franta  |  Grecia  |  Cehia  |  Austria  | 
Stiai ca?
Muntele Rarau reprezinta muntele din tara noastra unde au fost descoperiti corali, alge marine, amoniti si alte componente ce acum 140 de milioane de ani intrau in componenta recifelor.... Cea mai inalta cascada de pe glob este cascada Angel din Venezuela. Ea are o inaltime de 979 de m....
Dictionar turistic
Ticketing - Birou situat in aeroport sau in gara care elibereaza biletele si stabileste locul pasagerului in mijlocul de transport. Activitate de rezervare a biletelor de avion.
7 recomandari